četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Hjuston Teksansi

Druga ekipa iz južne divizije AFC- a su Hjuston  Teksansi.

Prethodna sezona: 10-6 i poraz u divizijskoj rundi od Kanzas Sitija

Napad:

– Total: 13. napad lige koji je u proseku osvajao 362 jarda po utakmici i postizao 23,6 poena.

– Igra po zemlji: 9. napad lige sa 125,6 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su 17 TD po zemlji uz 11 famblova.

– Pas igra: 15. napad lige sa 236,4 jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 355/534, postigli 27 TD uz 14 INT.

Odbrana:

– Total: 28. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 388,3 jarda i 24,1 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 25. odbrana lige sa 121,1 dozvoljen jard, uz 12 TD i samo 4 iznuđena fambla.

– Pas igra: 29. odbrana lige sa 267,3 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su neverovatna 33 tačdauna uz 12 INT.


Hjuston Teksansi su prethodnih par sezona nominalno bili favoriti u svojoj diviziji, i to su opravdali. Mnogi su im zamerali na jako lošim pratimaja u plej ofu, ali prethodne sezone su napravili mali iskorak i dobili WC rundu. Nije im bilo lako protiv Bafalo Bilsa koji su imali veliku prednost, ali ono što je nekih ranijih sezona nedostajalo Hjustonu, to je na toj utakmici nedostajalo Bafalu. Kasnije, u divizijskoj rundi protiv Kanzansa realno gledano nije bilo šansi, ali u Hjustonu mogu biti zadovoljni sezonom.

Ipak, uprkos dobroj sezoni u redovima Hjustona je došlo do enormnih poteza. Uprava je rešila da trejduje najboljeg igrača Deandrea Hopkinsa, koji je otišao u Arizona Kardinalse. U najmanju ruku čudna odluka tima da trejduje top3 hvatača u ligi, ali eto desilo se. I za vreme prethodne sezone Hjuston je napravio jedan radikalan potez, kada su trejdovali jednog od najboljih igrača u odbrani Džadeviona Klaunija koji je završio u Sijetlu.

Hvatački korpus Hjustona je sada možda brojniji, jer imaju igrače poput Vila Fulera, Rendala Koba, Kenija Stilsa i Brendina Kuksa, ali pitanje je da li oni mogu da nadomeste te brojke koje je Hopkins imao u kontinuitetu.

Naravno, kada trejdujete takvog igrača kao što je Hopkins morate dobiti nešto za uzvrati. U Hjston je došao trkač Dejvid Džonson koji jeste dobar, ali je i te kako sklon povredama.

Generalno, kada se sve sagleda Hjuston ima sasvim solidan tim, ali videćemo kako će napad funkcionisati. Kvoterbek Dešon Votson je pokazao da mu se može verovati i da je pravi lider tima. Ima tu zdravu energiju, zna da izvuče najbolje od saigrača i zato je tu gde jeste.

Odbrana Hjustona je takođe oduvek bila solidna. Džej Džej Vot je komandant iste, a potrebno je samo da bude zdrav.

Ova južna divizija je takva da Hjuston uvek mora biti favorit barem na papiru. Ipak, ove sezone su se dobrano pojačali Koltsi, a tu su uvek nezgodni Tajtansi, pa Hjustonu niko ne može da garantuje da će i ove sezone igrati u plej ofu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje