četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Klivlend Braunsi

Klivlend Braunsi:

Prethodna sezona: 6-10 bez plej ofa

Napad:

– Total: 22. napad lige koji je u proseku osvajao 340,9 jardi po utakmici i postizao 20,9 poena.

– Igra po zemlji: 12. napad lige sa 118,8 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su samo 15 TD po zemlji uz 5 famblova.

– Pas igra: 21. napad lige sa 221,1 jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 318/539, postigli 22 TD, ali i 21 INT.

Odbrana:

– Total: 22. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 361,6 jard i 24,6 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 30. odbrana lige sa 144,7 dozvoljenih jardi, uz 19 TD i 10 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 7. odbrana lige sa 216,9 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 25 tačdauna uz 14 INT.


Tim sa kojim nikada nije su Klivlend Braunsi. Oni su godinama unazad bili predmet sprdnje u NFL ligi, jer su „molili Boga“ da upišu barem jednu pobedu. Ipak, u prethodne tri sezone Braunsi su imali više nego respektabilan tim sa Bejkerom Mejfildom kao vođom tima, ali rezultata nije bilo.

Kada u timu imate igrače poput Odela Bekama Juniora, Džarvisa Lendrija i Nika Čaba, plasman u plej of se podrazumeva, ali mnogo toga nije štimalo uprkos brojim zvezdama. Najveći problem je bio glavni trener Fredi Kičens koji nije imao dovoljno autoriteta da obuzda sve te zvezde unutar tima.

Nakon očajne prethodne sezone Fredi Kičens je dobio otkaz, a njegovo mesto je zauzeo Kevin Stefanski koji je radio u Minesoti kao ofanzivni koordinator. Sa sobom je doveo novog ofanzinog koordinatora Aleksa Van Pelta i defanzivnog koordinatora Džoa Vudsa.

Braunsi su na draftu birali ofanzivnog linijaša Džedrika Vilsa, sejftija Granta Delpita, lajnbekera Džejkoba Filipsa i defanzivnog tekla Džordana Eliota.

Tim su još pojačali tajt end Ostin Huper, defanzivni end Edrijan Klejborn, tekl Džek Konklin, kornerbek Kevin Džonson, sejftiji Karl Džozef i Endru Sendeho, lajnbeker Bi Džej Gudson, hvatač Džo Džo Netson.

Što se odlazaka tiče, tim su napustili lajnbekeri Džo Šobert i Kristijan Kirksi, sejftiji Erik Marej i Džastin Buris i Demerijus Rendal, tajt endovi Dimitrijus Heris i Riki Sils
Džouns.


Plasman:

Treću godinu za redom Braunsi imaju novog trenera i novi sistem. U suštini oni imaju sve da bi se ostvario uspeh, ali uvek bude nešto pa do njega ne dođe. Braunsima će biti start od presudnog značaja, jer ukoliko ne krene sve kako treba, sve će se srušiti kao kula od karata.

Stefanski bi trebalo da bude nešto veći autoritet od Kičensa, jer je radio sa Majkom Zimerom koji je poznat po čeličnoj disciplini i odbrani.

S obzirom da ove sezone u plej ofu ima jedno mesto više, zaista bi bilo veliko iznenađenje da Klivlend sa ovakvim timom ne izbori bar WC rundu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje