petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Nju Ingland Patriotsi

Treći tim iz istočne konferencije AFC-a jesu Nju Ingland Patriote.

Prošla sezona: 12-4 i poraz u WC rundi od Tenesi Tajtansa.

Napad:

– Total: 15. napad lige koji je u proseku osvajao 354 jarda po utakmici i postizao 26,3 poena.

– Igra po zemlji: 18. napad lige sa 106,4 jarda po utakmici. Postilgli su 17 TD uz 3 fambla.

– Pas igra: 8. napad lige sa 247,6 jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 378/620, postigli 25 TD i 9 INT.

Odbrana:

– Total: 1. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 180,4 jarda i 14,1 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 6. odbrana lige sa 95,5 dozvoljenih jardi, uz 7 TD i 5 izdejstvovanih famblova.

– Pas igra: 2. odbrana lige sa 180,4 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su samo 13 TD i presekli čak 25 lopti.


Svi ljubitelji NFL-a se na ovaj, ili onaj način dive Nju Ingland Patriotama. Tandem koji su činili Bil Beliček i Tom Brejdi je obeležio jednu epohu u NFL-u koja je trajala 20 godina, ali sada je došao kraj. Tom Brejdi je napustio Boston i uputio se put Floride gde će igrati za Tampa Bej Bakanirse, a Beliček je ostao u Nju Inglandu da nastavi da pravi igrače. Za ovih 20 godina Nju Ingland je osvojio šest titula i još mnogo titula u diviziji i konferenciji.

Prethodna sezona za Nju Ingland se može podeliti na dva dela. U prvom delu su maksimalno dominirali, posebno odbrana koja je pokazala mnogo više od napada. Činilo se da niko ne može da zaustavi Patriote na putu ka novom finalu, ali onda je usledio drugi deo sezone koji je pokazao sve boljke sa kojima se ovaj tim susreo. Protiv jačih timova odbrana nije mogla da iznese teret, a napad nije bio produkitvan kao nekih ranijih sezona. Ipak, Nju Ingland je usled nešto slabijeg rasporeda napravio dovljnu zalihu i otišli su u plej of bez većih problema.

U plej ofu su naleteli na Tenesi Tajtanse koji su ih na krilima Derika Henrija bukvalno razneli.

No, to je sve prošlost i treba se okrenuti budućnosti, koja će po svemu sudeći biti veoma zanimljiva za Nju Ingland.

Nju Ingland je na draftu posle mnogo godina birao kvoterbeka. Odlučili su se za Džereta Stidama, a pored njega su vratili Hojera. Plan je bio da Stidam bude starter, ali onda se neočekivano stvorila prilika za Beličeka koju ovaj nije mogao da iskoristi. Kem Njuton je bio slobodan agent i Patriote su ga potpisale. Ovaj spoj je dobar i za jedne i za druge, jer Patriotama treba kvoterbek za male pare, a Njutonu posle teškog perioda treba dobar izazov. I jedna i druga strana su ispunile ono što je traženo pa zabava može da počne.

 

Napad Nju Inglanda će biti i te kako zabavan za gledanje, jer sa Njutonom dobijaju novu dimenziju. Biće zanimljivo videti šta je Džoš Mekdenijels spremio za Njutona. Njuton je sušta suprotnost od Toma Brejdija, jer može da trči, te sa njim dobijaju opciju više.

Hvatački korpus čine Edelman, Sanu, Heri, Mejers i pridošlica Bird. Igra po zemlji će biti zadatak za Sonija Mišela koji će ove sezone dobiti društvo u vidu Lamara Milera. Tu je naravno i Reks Brkhed iskusni veteran, kao i Džejm Vajt koji su uvek pojavi kada ga niko ne očekuje.

Na poziciji tajt endova su potpuno nova lista. Na tim mestima su rukiji Asijani i Kini i to će biti slaba karika tima bez ikakve sumnje.

Veliki problem za Nju Ingland je rasipanje odbrane. Odbrana je bila dosta jači deo tima prethodne sezone, a ove sezone su ostali bez Džejmija Kolinsa, Kajla Van Nja, Elandona Robertsa i Denija Šeltona. Kapiten i vođa odbrane Donta Hajtauer neće igrati, jer je iskoristio opciju da pauzira jednu sezonu zbog koronavirusa. Isto važi i za Patrika Čanga.

Veliko olakšanje je igranje Stefona Gilmora, jednog od najboljih kornerbekova u ligi. On i braća Mekorti će držati sekonderi kao i uvek.

Plasman:

Posle dugo vremena Nju Ingland nije prvi favorit za osvajanje divizije, ali ih ne treba otpisivati. Oni su sada u nezgodnoj poziciji, ali ako neko može da igra rasterećeno onda su to oni, jer su osvojili titulaa koliko neki timovi nikada neće osvojiti.


Fotografije su preuzete sa: https://patriotswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje