petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu: Sijetl Sihoksi

Druga ekipa iz zapadne divizije NFC-a je Sijetl. Četa Pita Kerola iz senke vreba ka najvećim ciljevima.

Prethodna sezona: 11-5 i poraz u divizijskoj rundi od Grin Beja

Napad:

– Total: 8. napad lige koji je u proseku osvajao 374,4 jara po utakmici i postizao 25,3 poena.

– Igra po zemlji: 4. napad lige sa 137,5 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su 15 TD po zemlji uz 11 famblova.

– Pas igra: 14. napad lige sa 236,9 osvojenih jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 341/517, postigli su 31 TD uz samo 6 INT.

Odbrana:

– Total: 26. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 381,6 jardi i 24,9 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 22. odbrana lige sa 117,7 dozvoljenih jardi, uz 22 TD i 5 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 27. odbrana lige sa 263,9 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 19 TD uz više nego solidnih 16 INT.


Sijetl Sihoksi su tim za koji se može reći da ima kontinuitet već punu deceniju. Nju Ingland i oni su tim sinonim za kontinuitet, jer su konstantno u plej ofu i blizu su trofeja.

Glavni trener Pit Kerol i kvoterbek Rasel Vilson su pokazali šta znači kada imate snažnu vezu i kada postoji sistem unutar ekipe. Sijetl ne važi za tim koji je pun zvezda, iako ih je sa vremena na vreme bilo i te kako. To je tim koji igra srcem i dušom i zato su jedna od voljenijih franšiza u celoj ligi.

Prethodna sezona je za Sijetl bila sasvim solidna, ali treba istaći da nisu imali sreće sa povredama. Regularni deo sezone je prošao više nego solidno. Sijetl je važio za trkački ekipu koja je sa čak tri trkača terorisala protivničke odbrane. Rasel Vilson je igrao na MVP nivou, ali onda su usledile povrede. Prva dva stratna trkača su se povredila i tu je bio kraj sezone. Pokušao je Pit Kerol sa povratkom Maršona Linča da probudi tim i pronađe neku ludu energiju, ali Linč je daleko od svoje najbolje forme, te je Sijetl završio sezonu u divizijskoj rundi od Grin Beja.

U novu sezonu Sijetl ulazi sa istim ambicijama, a to je svakako minimum finale. Bez obzira što im je divizija pakleno jaka, bez obuzra što je NFC konferencija mnogo jača od AFC-a, Pit Kerol i Rasel Vilson uvek pronađu put do plej ofa, a kada dođe plej of onda su pakleno opasni.

I ove sezone Pit Kerol je dosta radio na slobodnim agentima. Pre svega je doveden jedan Karlos Hajd koji će s Krisom Karsonom činiti udarni duo kada je igra po zemlji u pitanju.

Od hvatačkih opcija svakako izdvajamo dovođenje tajt enda Grega Olsena iz Karoline. Jako čudan potez Karoline da da ovakvog igrača koji se nikada nije plašio odgovornosti. Olsen je igrač na kojeg gotovo uvek ide lopte u onim ključnim trenucima, a tako bi moglo biti i ove. Od hvatačkih opcija tu su još Tajler Lokit, Di Džej Metkalf i Filip Dorset.

Džadevion Klaunu je možda otišao iz Sijetla u Tenesi, ali je Sijetl uradio sjajan posao dovođenjem Džamala Adamsa iz Njujork Džetsa. Adams je za mnogo top 3 sejftija u ligi i sa njim u odbrani sekonderi Sijetla će biti za 30% jači.

U odbrani su tu još Bobi Vagner, Šakil Grifin, Tre Flauers, Kuandre Digs i još mnogi.


Plasman:

Za Sijetl nikada ne možete reći da su favorit broj jedan za osvjanje titule, ali kada bi se to desilo to ne bi bilo iznenađenje. Ove sezone su sklopili možda i jači tim u odnosu na prošlu sezonu. To se pre svega odnosi na napad koji bi trebao da bude dosta izbalansiraniji dovođenjem sjajnih hvatača.

Sijetl očekuje naravno borba sa San Franciskom za prvaka divizije, a plasman u plej of se gotovo podrazumeva.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje