subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 33.kola francuske Lige 1

Ovog vikenda odigrano je 33. kolo francuske lige 1, i dalje se nastavlja trka tri tima za titulu prvaka, sva tri tima iz vrha tabele ostvarila su pobede. U toku ovog kola palo je 25 golova na 9 odigranih susreta, susret između Bastie i Liona prekidan je u više navrata od strane navijača domaćih. Situacija na dnu tabele je još interesantnija jer je ugroženo šest-sedam timova.

ANGERS vs PSG 0:2 (0:1)

Ekipa iz Pariza nastavila je trku za titulu prvaka Francuske u troje sa ekipama Monaka i Nice, i slavila na teškom gostovanju kod ekipe Angers, gosti su poveli u 28.minutu golom Di Marie, da bi isti igrač postavio konačan rezultat u 84.minut. Razliku na ovom meču napravili su golmani, golman gosta odličnim intervencijama je u nekoliko navrata spašavao tim PSGa.


NICE vs NANCY 3:1 (1:1)

Ekipa Nice slavila je protiv Nansija i tako ostala na četri boda zaostatka za vodećim Monakom, poveli su gosti golom Dale u 26-tom minutu meča, a do poluvremena, tačnije u 35-om minutu izjednačio je Le Bihan. U drugom delu igre još ofanzivniji domaćin, u 53. minutu Seri koristi penal za domaćina, da bi konačan rezultat postavio isto Seri u 83.minutu.


REN vs LIL 2:0 (2:0)

Ren je pobedom ,,gurnuo“ ekipu Lila na svega 6 bodova od zone ispadanja i oni će morati da krajnje oprezno nastupe u poslednjim kolima. Već u prvom poluvremenu golovima Mubele u 3.minutu, dok je Sio u 29-tom postavio konačan rezultat. Lil je imao veći posed lopte, više šansi od domaćina, ali ih nisu iskoristili.


MONTEPELIER VS LORIAN 2:0 (2:0)

Važan duel za oba tima, domaćin je ovom pobedom pobegao iz opasne zone čak osam bodova i može mirnije da čeka rasplet sezone, ekipa Loriana je poražena posle tri vezane pobede ali još uvek ima šansu da se spase ispadanja. Domaćin je poveo golom Boudebouza odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 8.minutu, dok je u 27-om Mbenza povećao na 2:0 što je bio i konačan rezultat.


MEC vs KAEN 2:2 (0:0)

Prvo poluvreme ove utakmice nije nagoveštavalo interesantan razvoj situacije kakav smo videli u drugom poluvremenu utakmice. Najpre je Sarr u 66.minutu, samo dva minuta pošto je ušao u igru postigao jedan od golova sezone za domaćina, da bi na 1:1 poravnao Santini u 74.minutu. Novo vođstvo na domaćina doneo je Diabate golom u 83.minutu, da bi konačan rezultat postavio Rodelin u 88.minutu.


GENGAMP vs TULUZ 2:1 (0:0)

Još jedan meč gde smo videli uspavanku u prvom delu igre, koju je prekinuo penal u 53.minutu za domaćina koji je realizovao Briand, duplu prednost domaćem timu doneo je posle svega devet minutu, Mendy. Počasni pogodak za goste postigao je Delort iz penala u 67.minutu.


MONAKO vs DIŽON 2:1(0:1)

Očekivalo se da će vodeći tim na tabeli Monako puno lakše doći do pobede na ovom meču, međutim i pored njihove dominacije prvi do gol stižu gosti u 42.minutu preko Varreulta. U drugom poluvremenu totalna ofanziva domaćina, najpre je Dirar poravnao na 1:1 golom u 69.minutu, da bi sjajnim golom iz slobodnog uradrca, tri boda Monaku doneo Falkao u 81.minutu.


NANT vs BORDO 0:1 (0:0)

Nant je porazom na domaćem terenu ostao u ,,zlatnoj sredi“ i bez obzira na to, može mirno da uđe u završnicu šampionata, dok je Bordo ovom pobedom koju mu je doneo Sankhare u 65.minutu zaposeo mesto koje ih vodi u Ligu Evrope.


BASTIA vs LION prekid meča (0:0)

https://www.sportskenovosti.net/2017/04/17/navijaci-napali-igrace-francuskog-kluba-prekinuli-mec/


OLIMPIK MARSEJ vs ST.ETIEN 4:0 (2:0)

Mnogi se pitaju šta bi bilo da se ekipa Marseja kompletirala na vreme i da je od početka sezone igrala u ovom sastavu. Ekipu koja je pre ovog susreta imala jednu od tri najbolje odbrane u ligi po broju primljenih golova, razbili su i sa 4 gola u mreži stavili svima do znanja da će sledeće sezone ući u borbu za najviši plasman. Golove su postigli Thuvian u 22. i 58.minutu, Gomis u 31.minutu i Payet u 89.minutu. Uz to Thuvain je zabeležio i asistenciju za gol Gomisu, dok je dve asistencije zabeležio Sanson.


U sledećem kolu igra se derbi susret Lion vs Monako, dok ekipa Nice ide na ne baš ugodno gostovanje kod Tuluza, treća ekipa koja se bori za titulu, PSG ima ,,najlakši“ posao na domaćem terenu protiv Monpeljea.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje