četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 33. kola nemačke Bundeslige

Sve utakmice 33. prvenstvenog kola prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“, odigrane su u subotu sa početkom od 15:30. Na devet susreta postignuto je ukupno 37 golova, što u proseku daje nešto iznad 4 pogotka po meču! Domaće ekipe ostvarile su svega jednu pobedu, a derbi kola odigrala su dva prvoplasirana tima, RB Lajpcig i novi-stari prvak Nemačke, Bajern Minhen.

Augsburg 1:1 Borussia Dortmund

U susretu dva tima sa različitim ambicijama, pobednika nije bilo na duelu između Augsburga i Borusije iz Dortmunda. Domaći tim je poveo golom kojeg je postigao A.Finnbogason, da bi konačan rezultat postavio P.E.Aubameyang. Augsburg uoči poslednjeg kola se nalazi izvan zone ispadanja, dok su „Milioneri“ uprkos kiksu, zadržali treću poziciju na tabeli (koja direktno vodi u grupnu fazu Lige Šampiona).

 

Freiburg 1:1 Ingolstadt

Ekipe Frajburga i Ingolšata podelile su po jedan bod, jer je njihov susret završen rezultatom 1:1. M.Philipp je doveo Frajburg u vodstvo, da bi D.Lezcano poravnao rezultat pri kraju prvog poluvremena. Nakon ovog kola, ekipa Ingolšata je ispala u niži rang takmičenja.

 

Darmstadt 0:2 Hertha Berlin

Darmštat (koji će od naredne sezone nastupati u Drugoj ligi Nemačke), je jedini tim koji u ovom kolu nije postigao pogodak. Njihovu neefikasnost kaznila je ekipa Herte iz Berlina koja je odnela sva tri boda sa ovog gostovanja, golovima S.Kalou i J.Torunarigha.

 

Schalke 04 1:1 Hamburger SV

U utakmici između Šalkea (kome ova utakmica nije puno značila) i Hamburgera (koji se bori za opstanak u eliti), nije bilo pobednika. G.Burgstaller je doveo domaćine u vodstvo, da bi goste spasio poraza i doneo im bod, M.Lasogga golom u nakodnadi vremena u drugom delu igre.

 

Wolfsburg 1:1 Borussia Monchengladbach

U četvrtoj utakmici u ovom kolu koja je završena rezultatom 1:1, po bod su osvojili ekipe Volzburga i Borusije iz Mehengladbaha. J.Vestergaard je postigao pogodak za goste, dok je za „Vukove“ precizan bio M.Gomez.

 

Bayer Leverkusen 2:2 FC Koln

„Farmaceuti“ su uspeli da izbegnu poraz od ekipe Kelna pred svojim navijačima, iako su u jednom trenutku imali dva pogotka zaostatka. M.Jojić i L.Klunter postigli su golove za „Jarčeve“, dok su S.Kiessling i J.Pohjanpalo doneli bod domaćem sastavu.

 

Mainz 4:2 Frankfurt

Ekipa Majnca je ostvarila izuzetno važnu pobedu u borbi za opstakak protiv Frankfurtu, iako su u jednom momentu imali minus od dva gola. Za goste golove su dali B.Hrgota i H.Seferović, dok su preokret „kreirali“, J.Cordoba, S.Bell, Y.Muto i P.De Blasis (iz jedanaesterca).

 

Werder Bremen 3:5 Hoffenheim

U pravom „vatrometu“ golova, ekipa Hofenhajma stigla je do pobede na gostovanju protiv Verdera iz Bremena, rezultatom 3:5, a u jednom trenutku gosti su imali čak pet pogodaka prednosti. A.Szalai, A.Kramarić (2), S.Zuber i E.Bičakčić postigli su golove za Hofenhajm, dok su čast „zeleno-belih“ spasili T.Gebre Selassie, P.Bargfrede i R.Bauer.

 

RB Leipzig 4:5 Bayern Munchen

U derbiju kola i ujedno najefikasnijoj utakmici, Bajern iz Minhena je u fantastičnom meču bio bolji od vicešampiona Nemačke, Lajpciga. Gosti su u dva navrata imali dva pogotka prednosti, ali su „Bavarci“ golovima u nadoknadi vremena prvo stigli do poravnanja rezultata, a nekoliko minuta kasnije i do pobede. T.Werner (2), M.Sabitzer i Y.Poulsen su dali golove za Lajpcig, dok su sa druge strane precizni bili R.Lewandowski (2), T.Alcantara, D.Alaba i A.Robben.

 

Lista najefikasnijih strelaca Bundeslige :

R.Lewandowski – 30

P.Aubameyang – 29

A.Modeste – 25

T.Werner – 21

M.Gomez – 16

A.Kramarić – 15

M.Kruse – 14

V.Ibišević – 12

A.Robben – 12

L.Stindl – 11

S.Gnabry – 11

S.Wagner – 11

F.Niederlechner – 11

J.Hernandez -10


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje