petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prekretnica za Mesija

Ono što je tokom poslednjih godina bilo skoro nezamislivo sada je na pragu ostvarenja – Lionel Mesi je veoma blizu da napusti Barselonu!

Naime, brojni svetski mediji su preneli informaciju da je 33-godišnji napadač saopštio novog treneru španskog kluba, Ronaldu Kumanu da želi da napusti „Camp Nou“ nakon 19 godina, na koji je stigao kao 14-godišnjak.

Mesi je navodno veoma razočaran stanjem u klubu, koje je iz godine u godinu sve lošije pod „vladavinom“ – Josepa Bartomeua. 

Nedavni debakl u Ligi Šampiona od minhenskog Bajerna (8:2), kao i „bolne“ eliminacije u predhodnim sezonama od – Juventusa, Atletiko Madrida, Rome i Liverpula samo su dodatno navele jednog od najboljih fudbalera svih vremena da odluči da je vreme za novi izazov.

Argentinac ima aktuelni ugovor sa Barselonom do leta 2021. godine uz otkupnu klauzulu od 700 miliona eura (koju sasvim sigurno neće niko platiti), ali se brojni evropski velikani proteklih dana dovedu u „vezu“ sa potencijalnim transferom šestostrukog osvajača „Zlatne Lopte“.

U nastavku teksta izdvajamo klubove u kojima bi Mesi (ukoliko i definitivno napusti Barselonu) mogao da nastavi svoju karijeru.

BAJERN MINHEN

Novi „vladar“ Evrope je poznat po tome što dosta racionalno pristupa transfer tržištu, ne troši previše novca za transfere, te „Bavarci“ sasvim izvesno neće ni ulaziti u „trku“ za angažovanje argentinskog reprezentativca.

MANČESTER SITI

Viceprvak Premier lige je prema mnogima glavni kandidat za dovođenje Mesija. Klub svakako ima novca da sebi dozvoli ovakav „luksuz“, a glavni „mamac“ za Argentinca predstavlja to što će moći ponovo da sarađuje sa svojim omiljenim trenerom – Pepom Gvardiolom sa kojim su imali sjajnu saradnju u zajedničkom periodu provedenom u Barseloni.

MANČESTER JUNAJTED

„Posrnuli velikan“ trenutno nije među najjačim, ali je svakako među najvećim timovima na svetu. Sa finansijske strane realizacija ovog transfera bi bila moguća, konekcija Mančester Junajted – Lionel Mesi bi bila prava marketinška bomba. Takođe, o tome koliko bi Mesi igrački značio „Crvenim Đavolima“ ne treba ni trošiti reči, ali upitno je da li bi sam Mesi želeo da stigne na „Teatar Snova“ usled toga što klub tokom poslednjih godina nije među konkurentima za najveće domete.

ČELZI

Londonski klub ovog leta „pobeđuje“ na transfer „pijaci“, jer su doveli – Hakima Zijeha, Tima Vernera, Bena Čilvela, blizu potpisa su i – Tijago Silva i Kaj Haverc, očekuje se dolazak novog golmana, te je vlasnik kluba – Roman Abramovič „odrešio kesu“ kako si se „Plavci“ vratili u vrh evropskog fudbala, a eventualni dolazak Mesija bi bio „šlag na tortu“.

MLS Liga i Kineska Super liga

Iako ima 33. punih godina, Mesi može još neku sezonu da odigra na vrhunskom nivou, te je trenutno za ovakvu avanturu prerano, koju ni sam fudbaler neće želeti u ovom momentu, bez obzira na finansijske uslove.

REAL MADRID

Kada bi se ovo dogodilo, predstavljalo bi „tektonski poremećaj“ u istoriji fudbala, međutim do toga nikako neće doći, jer ni sam Mesi nema nameru da velelepnu karijeru „ugrozi“ eventualnom „izdajom“ i prelaskom u redove najvećeg rivala, stoga – NE!

PARIS SEN ŽERMEN

Francuski klub je jedan od najbogatijih klubova u Evropi, a sama pomisao na trio u napadu – Mesi/Nejmar/Mbape izaziva „vodu na usta“ kod brojnih ljubitelja fudbala. PSŽ je nedavno izgubio u svom prvom finalu u klupskoj istoriji u Ligi Šampiona, a sa Mesijem u timu bi mogli i da konačno „preskoče poslednju prepreku“. Argentinac bi tako ponovo zaigrao sa Nejmarom sa kojim je imao sjajnu konekciju u Barseloni.

MILAN

„Rosoneri“ jesu među velikana evropskog i svetskog fudbala, ali oni jednostavno nemaju ni finansijski sredstava ni kvalitetnu ekipu da privole reprezentativca Argentine u svoje redove.

JUVENTUS

Juventus je u leto 2018. godine „eksplodirao bombu“ kada je doveo Kristijana Ronalda, ali je sada malo verovatno da to mogu da ponove. Novi trener ekipe – Andre Pirlo je izjavio kako ima nameru da podmladi tim, a eventuali dolazak Mesija bi predstavlja veliki „udarac“ na klupski budžet koji trenutno ne mogu da priušte. Gledati Ronalda i Mesija u istom timu bi bilo „fudbalsko savršenstvo“, mada je veliko pitanje kako bi se dve najveće zvezde svetskog fudbala „uklopile“ kako na terenu, tako i u svlačionici.

INTER

Ukoliko bi Mesi nastavio karijeri u Italiji, onda bi Inter imao najveće šanse za njegovo dovođenje. Prema navodima, čelnici kluba su spremni da ispune finansijske zahteve potencijalnog tranfera, a sam fudbaler bi dobio glavnu ulogu u timu, koji od naredne sezone ima nameru da preuzmet primat u italijanskom fudbalu od Juventusa.

NJUELS OLD BOJS

Mesi je ponikao u ovom klubu, kojeg je napustio tokom 2001. godine (kada je imao samo 14 godina) i prešao u omladinsku školu Barselone. Ipak, povratak u Njuels Old Bojs je nerealan, jer Mesi ima želju da igra na vrhunskom nivou na najvećoj „sceni“ i u narednih nekoliko godina, te je za povratak u Argentinu još uvek prerano.

Takođe, postoji i opcija da od svega ovoga bude „tresla se gora, rodio se miš“ i da Lionel Mesi na kraju i ostane u Barseloni, jer je za sve navijače ovog kluba važi parola – „Mesi je Barselona, Barselona je Mesi„.

U svakom slučaju dani i nedelje odluke su pred nama i ostaje nam da vidimo kakvu odluku će na kraju doneti jedan od najboljih fudbalera svih vremena – Lionel Mesi!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje