petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer liga Republike Irske (promene u ekipama)-drugi deo

Nastavak teksta o Premijer ligi Republike Irske:

ST.PATRICKS:  Ekipa koja je najveći broj svoji utakmica odigrala u rasponu od 0-3 gola, ostvarila je relan plasman po prikazanim igrama u prethodnoj sezoni, mada su 2013 uspeli da dođu i do šampionske titule. Tim je napustio golman Clark (29/0), štoper Hoare (21/1) pojačao je šampiona Dundalk, otišao je i veznjak McGrath(23/2) takođe u šampionsku ekipu, još jedan veznjak koji je napustio tim je  Cavey (18/1), dok je Teacey (14/1) završio karijeru.  Pojačali su se sa trojicom iskusnih igrača, golmanom Murphy-em iz Šamroka, kao i štoperom Creeg-om iz istog tima, dok je iz Sliga stigao štoper Peers, reč je o tridestogodišnjacima sa puno utakmica u Premier ligi Irske. Najveće pojačanje biće napadač Bohemiansa, Byarne koje je prošle sezone na 32 meča postigao 10 golova. Tim deluje iskusnije, a četvorica pojačanja uz prošlogodišnje nosioce igre  C.Byarnea (11 golova), Fagana (10) i Timlina (7) , ovaj tim je kadar da se umeša u borbu za viši plasman od sedmog mesta.

BOHEMIANS : Tim koji nikada nije napuštao elitno društvo i koji ima 11 šampionskih titula, ne uspeva da se umeša u borbu za titulu još od 2010-te godine, tokom ovog prelaznog roka mnogo promena igrača, čak 15 igrača je stiglo u klub, a otišlo je njih 16. Ceo tim je gotovo poptupuno izmenjen, otišao je najbolji strelac tima Byrne (32/10), kao i treći strelac Kelly (23/3), otišli su i standardni igrači veznog reda Buckley ( 30/2) i Kavanagh (30/1), kao i još neki standardni prvotimci. Pojačanja koja su dovedena su uglavnom mladi i neafirmisani igrači, prosek godina svih pojačanja je 21,7 tako da tek treba da se vidi šta i koliko oni mogu, relano je da budu u donjem delu tabele. Prošle sezone bili su najlošiji gostujući napada sa svega 9 pogodaka.

Najbolji strelac Kurtis Byrne napustio Bohemians

GALWAY UNITED: Tim sa kranjeg zapada, prošlo prvenstvo završio je na 9. mestu ali čak 15 bodova iznad mesta koje je vodilo u play aut. Ono što je karakterično za ovu ekipu to je da su imali treću najslabiju odbranu, ali i četvrtog strelca prvenstva Fahertya (12 golova). Od pojačanja je stigao golman Nugent iz Sligo Roversa, dok je odbrana pojačana sa štoperom Wexforda, Lee Grace (član druge najslabije odbrane u ligi sa 70 primljenih golova), vezni igrač Holahan (20/2) stigao je iz Corka i biće dobro pojačanje. Što se tiče odlazaka igrača, otišao je standardni štoper Cantwell (25/1), kao i šveđanin Aganović (18/1), otišao je i napadač Curran (24/3). Odbrana koja je bila najveći problem tima nije pojačana i to će opet biti najveći probem ovog tima, dobra stvar je ostanak prvog strelca tima Faherty-a. Mislim da ovu ekipu očekuje neizvesna borba za svaki bod i donji deo tabele.

FINN HARPS: Deseto mesto prošle sezone i ekipa koja je drugi najlošiji gost u prošloj sezoni, sa svega 9 osvojenih bodova, 1 pobeda, 6 nerešenih i 9 poraza uz svega 10 postignutih golova. Golman Brush (19/0) napustio je klub, važan igrač sredine terena Molloy (20/0) završio je karijeru. Ostatak standardnih igrača je ostao u ekipi. Što se tiče pojačanja dovedeno je nekoliko igrača koji nisu igrali značajnu ulogu u top klubovima ove lige, iz Dundalka je stigao O’Connor, iz Corka Morrissey, kao i još nekoliko igrača, tim je donekle pojačan u odnosu na prošlu sezonu, tako da će možda izbeći borbu za opstanak ove godine ali pod uslovom da poprave igre na gostovanjima.

Dve nove ekipe u ligi su Limerick koji je dominantno osvojio drugu ligu sa 24 pobede, tri nerešena meča i samo jednim porazom i čak 86 datih golova i samo 26 primljenih i Drogheda United koja se vraća u društvo najjačih, šampion iz 2007. i drugoplasirani tim 2012-te godine.

LIMERICK: Odlične igre u drugoligaškom društvu i apsolutna dominacija. Tim koji je ušao u društvo najboljih uglavnom je sačuvan, otišao je mladi štoper O’Connor (24/2), odlični krilni igrač Green(22/11) delio je drugo mesto na listi najboljih strelaca tima,pojačao je Brey. Ostatak tim ostao je nepromenjen, a dovedeni su i neki igrači, stiglo je dva igrača iz Cork Citya, Herry je stigao iz engleskog Accringtona, dok je iz indonežanske ekipe Persija stigao isksuni brazilac Tosi koji će pojačati napad ekipe prošle sezone postigao je 12 golova uz 4 asistencije na 13 mečeva u Indoneziji.

DROGHEDA UNITED:  Treći najskuplji tim po specijalizovanim sajtovima za praćenje cena igrača je upravo novi-stari prvoligaš Drogheda, oni su kroz pley of uspeli  da se vrate u društvo najboljih pobedivši Wexford sa ukupnim rezultatom 3:2 u dva meča. Najbolji strelac ekipe Ashe (28/8) otišao je u Shelbourne, ostali nosioci igre su ostali, i dovedena su pojačanja, čak 13 novih igrača, tako da je veličina tima sada 30 igrača. Kao i po običaju dovedeni su neafirmisani mladi igrači koji će se ove sezone dokazivati, veličina kluba govori u prilog tome da ne bi trebali da brinu za opstanak, ali mladost ekipe može da dovede do padova tokom sezone.

Nadamo se da su vam tesktovi o fudbalu Republike Irske bili interesantni i da će vam biti svojevrsna pomoć prilikom odabira igra na vašim tiketima.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje