subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Derbi 22. kola na programu je od 15 časova i 30 minuta!

Danas od 15 časova i 30 minuta na stadionu “Krasnodar-Arena“ u Krasnodaru odigraće se derbi 22. kola ruske Premijer Lige u kojem će se sastati Krasnodar i CSKA iz Moskve. Ova utakmica predstavljaće duel između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe ruskog prvenstva što bi trebalo da još više poveća neizvesnost na terenu.

Kvote: 2,50 | 3,20 | 2,85 (kladionica Sekabet)

  • Stanje na tabeli:

Krasnodar se trenutno nalazi na 4. poziciji, imaju 34 boda nakon 21 odigranog kola, a zabeležili su 8 pobeda, 10 remija i 3 poraza, uz gol razliku 28:17. Na svom terenu su zabeležili 7 pobeda, 4 remija i 1 poraz, te su sa ukupno 25 bodova iz 12 utakmica jedan od najboljih domaćina u ligi. Pored toga, na svom terenu su ostvarili gol razliku 23:10, zbog čega su postali ekipa na čijim se utakmicama viđa najviše golova, u proseku 2,8.

CSKA Moskva je trenutno trećeplasirana ekipa ruskog prvenstva, a nakon 21 kola imaju 42 boda, što je 1 manje od drugoplasiranog Zenita, 6 manje od prvoplasiranog Spartaka, ali čak 8 bodova više od četvrtoplasiranog Krasnodara. U dosadašnjem toku sezone zabeležili 12 pobeda, 6 remija i 3 poraza uz gol razliku 28:12, zbog čega su postali tim sa najboljim defanzivcima u ligi. U gostima su do sada zabeležili 6 pobeda, 2 remija i 3 poraza uz gol razliku 9:8, a 20 bodova iz 11 utakmica stavlja ih u ulogu najboljeg gosta u ligi. Posebno je važno istaći da je pobeda nad Krilima Sovjetovim (2:1) prekinula niz od čak 750 minuta bez primljenog gola, jer je CSKA pre toga poslednji put vadio loptu iz svoje mreže 6. novembra prošle godine tokom utakmice sa Amkarom.


  • Izjave trenera:

Igor Šalimov (Krasnodar): “Nakon veoma teškog duela sa Rostovom očekuje nas još teži sa CSKA. Naporno smo radili ovih dana i mislim da smo popravili sve ono što nam je pravilo problem u prošlom kolu. Danas imamo prednost domaćeg terena i navijača, ali ne treba zaboraviti da je ekipa Viktora Gončarenka najbolji gost ove sezone. Daćemo sve od sebe, jer su nam bodovi u ovom trenutku mnogo važni.“

Viktor Gončarenko (CSKA Moskva): “Veoma sam zadovoljan svojom ekipom, momci igraju odlično i mislim da smo zaslužili titulu. Protiv Krila Sovjetovih primili smo gol nakon nešto više od 750 minuta u Premijer Ligi, 340 od kad sam ja trener, što govori koliki kvalitet poseduje cela ekipa, pre svega naš kapiten Igor Akinfejev. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu, jer protiv Krasnodara sigurno idemo na pobedu.“


  • Izostanci:

Krasnodar: desni bek Vitali Kalešin (24n/0g/4a – povreda) i ofanzivni vezista Tornike Okriašvili (13n/1g/1a – povreda).

CSKA Moskva: levi bek Georgij Ščenikov (26n/0g/0a – povreda ?), štoper Aleksej Berezucki (21n/0g/0a – povreda), centralni vezista Alan Dzagojev (15n/3g/5a – povreda) i ofanzivni vezisti Georgi Milanov (24n/3g/1a – povreda) i Roman Jeremenko (12n/4g/2a – suspenzija).


  • Očekivani sastavi:

Krasnodar (4-3-3): Kricjuk – Ramires, Grankvist, Martinovič, Petrov – Pereira, Kabore, Gazinski – Klason, Smolov, Mamajev

CSKA Moskva (3-5-2): Akinfejev – Ščenikov (V. Berezucki), Vasin, Ignaševič – Tošić, Natho, Vernblum, Golovin, Fernandes – Ionov, Vitinjo


  • Poslednjih 5 međusobnih utakmica Krasnodara i CSKA Moskve:
24.09.16 PL CSKA Moskva Krasnodar 1 : 1 (1 : 1)
16.05.16 PL CSKA Moskva Krasnodar 2 : 0 (1 : 0)
20.04.16 KUP CSKA Moskva Krasnodar 3 : 1 (2 : 0)
08.11.15 PL Krasnodar CSKA Moskva 2 : 1 (2 : 1)
19.04.15 PL CSKA Moskva Krasnodar 1 : 1 (1 : 0)

  • Prognoza:

I Krasnodar i CSKA u ovu utakmicu ulaze zbog pobede. Visoke pozicije na tabeli ne dozvoljavaju im ikakvo prosipanje bodove ukoliko žele da se domognu Evrope u sledećoj sezoni. Dok je Krasnodaru jedina prilika za igranje utakmica izvan granica Rusije zauzimanje 4. pozicije, CSKA i dalje ima pravo da se nada tituli šampiona države. Pre svega, ovaj duel predstavljaće odnos snaga jednog od najboljih domaćina lige i ubedljivo najbolje gostujuće ekipe, što bi uz kombinaciju derbija kola i derbija gornjeg dela tabele trebalo da nam priredi neizvesnu i donekle zanimljivu utakmicu.

Naši predlozi za ovu utakmicu su “X“, tj. da ćemo videti nerešeni ishod, kao i “0-2“, tj. da ćemo videti maksimalno 2 gola. Uprkos tome što obe ekipe idu na pobedu, za očekivanje je da nećemo gledati previše ofanzivan fudbal, već će i jedna i druga strana pokušavati prilaziti golu protivnika dugim loptama i kontra-napadima. S’ obzirom da i Krasnodar i CSKA imaju kvalitetne golmane, defanzivce i povučenije vezne igrače teško je zamisliti kako će izgledati završnice akcija. Kvota za nerešeni ishod iznosi oko 3,20, dok je za manje od 2 gola kvota oko 1,60 u kladionici Sekabet.

Prognoza rezultata: 1:1 (6,50)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje