petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Domaćin bez najboljeg strelca, a gost – najneefikasnija ekipa u ligi!

Od 14 časova i 30 minuta gledaćemo dve utakmice 20. kola ruske Premijer Lige, a jedna od te dve odigraće se na stadionu “Krasnodar-Arena“ između Krasnodara i Ufe, klubova iz istoimenih gradova.

Krasnodar je tokom ovog meseca imao veoma gust raspored, od 5. marta do danas trebali su i trebaju da odigraju ukupno 5 utakmica, što je u razmaku od samo 15 dana zaista neverovatno. S’ obzirom da su “Bikovi“ u četvrtak doživeli novi poraz od Selta Viga, oni su time završili svoje učešće u Ligi Evrope i svi planovi o prolasku u 1/4 finala pali su u vodu. Videlo si u prethodnom kolu, koje je odigrano u periodu između dve “evropske“ utakmice, da je ipak Premijer Liga realnost i da se što pre mora okrenuti njoj, a tada su protiv Lokomotive nakon zaostatka od jednog gola na poluvremeu uspeli da naprave preokret i dođu do veoma važna 3 boda. Tako se Krasnodar trenutno nalaze na 4. poziciji sa 32 boda iz 19 utakmica, a zabeležili su 8 pobeda, 8 remija i 3 poraza. Kod kuće su još uvek odlični i i dalje se nalaze među najboljim domaćinima lige sa 24 boda iz 11 utakmica i učinkom od 7 pobeda, 3 remija i 1 poraza, uz gol razliku 23:10, tako da su postali domaćini sa najboljim napadom u ligi. Glavni trener “Bikova“ – Igor Šalimov, nije hteo da iznese svoje mišljenje za ovu utakmicu, ali je umesto njega to uradio vezista Rikardo Laborde: “Ufa se u ovoj sezoni pokazala kad odlična ekipa, koja na svakom meču izgleda kao pravi tim i daje sve od sebe. Moramo da se borimo, bukvalno da ginemo za svaki bod, da igramo ne sa 100 već sa 120% snage, a pobeda će doći. Nadam se, već danas“. Glavnom treneru i dalje neće biti dostupan najbolji strelac ekipe i prvenstva, napadač Fjodor Smolova (22n/18g/1a), koji se povredio na meču sa Spartakom u okviru 18. kola, dok pored njega danas u protokolu neće biti još dva povređenja igrača, novopridošli levi bek Kristijan Ramirez (6n/0g/0a) i ofanzivni vezista Tornike Okriašvili (11n/1g/1a).

Očekivani sastav (4-3-3): Sinicin – Kalešin, Naldo, Grankvist, Petrov – Gazinski, Kabore, Žiguljov – Mamajev, Vanderson, Klason


Ufa je i pobedom nad Krilima Sovjetovim nastavila pobedonosni niz od 2 trijumfa u Premijer Ligi i 1 u Kupu. Treba istaći i jedan veoma zanimljiv niz, a to je da je čak 7 utakmica (domaća takmičenja i prijateljske utakmice) ove ekipe završeno rezultatom 1:0, od čega 5 puta u njihovu korist, a samo 2 puta na stranu protivničke ekipe. Pod komandom novog trenera, Sergeja Semaka, čak igraju i bolje nego dok ih je vodio Viktor Gončarenko, a nije ni čudo što se trenutno nalaze na gornjem delu tabele. Ekipa deluje zategnuto, odbrana je perfekta, a napad ne može previše ni da se iskaže u ovom, strogo defanzivnom, stilu igre. Sve u svemu, komanda novog trenera dovela ih je na čak 5. poziciju, što je veliki uspeh s obzirom da su prethodne dve sezone završili na 12. poziciji. Trenutno imaju 31 bod iz 19 utakmica i učinak od 9 pobeda, 4 remija i 6 poraza, uz gol razliku 14:13 zbog čega su najneefikasnija ekipa u ligi. Zanimljivo je i da su postali najbolja gostujuća ekipa u ligi, sa 18 bodova iz 10 utakmica, učinkom od 6 pobeda i 4 poraza i gol razlikom 7:6. Vezista ove ekipe, Dmitrij Stocki, pohvalio je kvalitet predstojećeg protivnika: “Krasnodar… odličan tim, koji je do skora bio učesnik velikog evropskog takmičenja! Jedan od “top“ klubova naše države – naravno, očekuje nas težak posao. Ipak, mi se njih ne bojimo i pokušaćemo da ih pobedimo danas“. Glavnom treneru Sergeju Semaku za ovaj susret neće biti dostupni povređeni štoper Denis Tumasjan (5n/0g/0a) i centralni napadač Islamnur Abdulavov (12n/0g/0a), dok su pod upitnikom štoper Aleksej Nikitin (11n/0g/0a) i levi krilni napadač Silvester Igbun, poznatiji kao “Slaj“ (20n/3g/3a).

Očekivani sastav (5-3-2): Beljonov – Stocki, Alikin, Pucko, Živogljadov, Suhov – Paurević, Karp, Zasejev – Krotov, Igbun


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Krasnodara i Ufe:

11.09.16 PL Ufa Krasnodar 0 : 0 (0 : 0)
24.04.16 PL Krasnodar Ufa 4 : 0 (2 : 0)
04.10.15 PL Ufa Krasnodar 1 : 1 (0 : 0)
20.03.15 PL Ufa Krasnodar 0 : 2 (0 : 1)
14.09.14 PL Krasnodar Ufa 0 : 2 (0 : 1)

Kvote: 1,60 | 3,55 | 6,40 (kladionica Sekabet)

Obe ekipe u ovaj duel ulaze željne pobede, a pre svega bodova. Krasnodar je završio učešće u Ligi Evrope, ekipa je zaista umorna, povrede su brojne, ali vidi se da su igrači još uvek željni evropskih takmičenja. Stoga treba očekivati da će i danas dati sve od sebe, iako u mogućnosti da im pomogne neće biti najbolji strelac ekipe i prvenstva. Ufa igra sve bolje i bolje i po svemu sudeći klub osnovan 2010. godine već će biti upisan u istoriju ruskog fudbala. Vezali su zaista odličan niz pobeda, istina minimalnom razlikom, a cela ekipa je trenutno puna samopouzdanja što je izjavio i glavni trener “Građana“. Forma ove dve ekipe je zaista odlična, ali ne verujemo da će biti previše ofanzivnog stila igre na ovoj utakmici. Krasnodar je zbog ofanzive u utakmici sa Lokomotivom morao da juri rezultat, a Ufa, standardno, orijentiše se samo na sredinu i svoj deo terena.

Naše mišljenje je da će ovo biti veoma neizvesna, ali i veoma neefikasna utakmica, te vam stoga predlažemo tip “0-2“ gola koji se plaća kvotom 1,67 u Sekabet kladionici.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje