četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Grčki derbi po 195.put: Panathinaikos vs Olympiakos

Danas se od 18:30 u Grčkoj igra derbi svih derbija u ovoj zemlji, a sastaju se atinski velikani, Panathinaikos i Olympiakos, meč se igra u okviru 25.kola

 

Derbi između ova dva tima datira još iz 1927. godine, a rivalstvo je nastalo zbog kulturnih,socijalnih i regionalnih razlika između ljudi koji su ih osnovali. Panathinaikos je osnovan 1908. godine kao klub bogatih i dobrostojećih Atinjana, dok je Olympiakos koji je osnovan 1927. u atinskoj luci Pirej, bio klub radničke klase, koji je kasnije privukao uz sebe ljude iz socijalno najsiromašnijih grupa iz cele Grčke. Danas rivalstvo njihovih navijača dovodi do prekida utakmica, stalnih tuča između navijača koje su nekada dovodili i do smrtnih ishoda.

U ovoj sezoni Panathinaikos se nalazi na četvrtom mestu šampionata sa 42 osvojena boda i skorom 11-9-4 i gol razlika 37:14. Na svom stadionu imaju odličan skor 8-2-1 i gol razliku 23:4. Pred današnji meč, trener domaćih neće moći da računa na defanzivca Evangelua (4/0) i napadača Rinaldia (8/0).

Olympiacos ulazi u derbi utakmicu posled teškog poraza od Bešiktaša u okviru 1/8 finala Lige Evrope, od 4:1, iako su veći deo utakmice imali igrača više, ali nisu uspeli da postignu ni jedan gol sa tom prednošću, a primili su čak dva. Tretutno zauzimaju prvo mesto u šampionatu sa 54 boda i skorom 17-3-4 i gol razlikom 45:13, na gostovanjima imaju skor 6-2-3 i gol razliku 13:8, u poslednja četri meča u okviru grčkog šampionata, poraženi su čak tri puta, od AEK-a i Panionisa sa 1:0, a od PAOK-a sa 2:0, u prošlom kolu prekinuli su niz neuspeha i savladali Atromitos. Pred današnji meč trener gostiju neće moći da računa na: golmana Lealia (13/0), defnazivce Bruna Viannu (17/1) i Paredesa (3/0) i veznjaka Bouchalakisa (6/0).

U poslednja tri međusobna duela slavio je Olympiacos, pre toga po dve pobede Pantahinakosa i dve Olympiacosa.

Ovo je svakako neizvesna utakmica, kao i svaki derbi na svetu, gosti se ne nalaze u najboljoj formi što pokazuju i rezultati u poslednje vreme, ali u derbije ne igra ni trenutna forma ni pozicija na tabeli, naš predlog za ovaj meč je X koji se plaća kvotom 2,95, a koji nije viđen na mečevima ovih rivala još od sezone 2012/13. U koliko vi imate drugačije viđenje ovog meča, slobodno napišite u komentaru!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje