petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 2. kola i predlozi za klađenje (15. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Dinamo Moskva – Rotor Volgograd (14:30)

Nakon trijumfa na uvodnom meču protiv Urala (0:2), Dinamo će morati da nastavi sa serijom pobeda i protiv Rotora, jer su kvalifikacije za Ligu Evrope sve bliže, a istovremeno igranje, potpuno istim tempom, na dva fronta nije ono za šta su sposobni. Do početka septembra će morati da sakupe što više bodova kako bi skinuli veliki pritisak sa sebe, a gledajući njihovu partiju protiv tima iz Jekaterinburga, gde su mogli da zabeleže i ubedljiviji trijumf, to ne bi trebalo da bude nemoguća misija. Rotoru je nakon povratka u elitni rang zapao veoma težak raspored i već na samom početku su morali da igraju protiv šampionske ekipe Zenita. Poraz je bio očekivan, pa njihovo izdanje nije bilo razočaravajuće. Ipak, kvalitet za prvoligaški fudbal jednostavno nemaju i kao što smo to napisali u najavi prvog meča, borba za opstanak će biti njihova realnost.

Mišljenje urednika: Izabranici Kirila Novikovog na ovaj meč stižu u odličnom raspoloženju i motivisani da nastave seriju pobeda, a protiv doskorašnjeg drugoligaša, još na domaćem terenu, imaju idealnu priliku da to i ostvare.

Predlog za klađenje – P/K 1 (1,60) – 0:0


CSKA Moskva – Tambov (17:00)

CSKA je na početku ove sezone gostovao Himkiju (0:2), a pitanje pobednika je bilo rešeno već nakon prvih 45 minuta. Bili su dominantna strana, posebno u uvodnom delu meča, a da su imali još malo sreće trijumf bi bio ubedljiviji za nekoliko golova. Tu utakmicu je obeležio i debi novog pojačanja Adolfa Gaiča koji je startovao u 84. minutu i došao do nekoliko idealnih prilika za postizanje pogotka. Bilo kako bilo, “Armejci“ su startovali na fantastičan način i u odličnoj atmosferi očekuju današnji duel. Sa druge strane, Tambov je kao nominalni domaćin u Saransku pretrpeo poraz od Rostova (0:1), a jedini gol viđen je sredinom prvog poluvremena. Veoma neatraktivna utakmica, bez mnogo prilika sa obe strane. Tambov ne može da se pohvali kvalitetom igre na startu sezone, a posebno stvaranjem šansi za gol jer su ka mreži Rostova jedva uspeli da upute ozibljniji udarac.

Mišljenje urednika: CSKA je veliki favorit na ovom meču, a verujemo da će tu titulu uspeti da opravdaju. Sezonu su započeli na odličan način, kontrolišući igru od samog starta, a ništa drugačije ne očekujemo ni protiv najlošijeg gostujućeg tima iz prošle sezone koji je samo pukom srećom izborio opstanak. Pobeda CSKA uz nekoliko golova u protivničkoj mreži.

Predlog za klađenje – 1 (1,45) – 2:1


Rostov – Zenit Sankt Peterburg (19:00)

Poslednji meč ovog kola odigraće se između Rostova i Zenita. Rostov na ovaj meč stiže nakon trijumfa nad Tambovom u Saransku gde su postigli samo jedan gol, tokom prvog poluvremena. Ni jedan ni drugi tim nisu imali imali mnogo šansi, ali su “plavo-žuti“ iskoristili ono što su mogli i na kraju osvojili tri boda. Pobeda im je bila veliki imperativ na toj utakmici, jer im već od ovog kola sledi nešto teži raspored. Zenit je, takođe na gostovanju, bez većih problema uspeo da savlada ekipu Rotora (0:2), ali je uprkos brojnim prilikama za ubedljiviji rezultat njihova igra na tom meču bila daleko od zadovoljavajuće. Umor zbog gustog rasporeda je apsolutno vidljiv na igračima, a iako je Semak najavio da će odmoriti pojedince prvotimce to ipak nije učinio. Koliko će ta odluka uticati na dalja izdanja tima iz Sankt Peterburga, videćemo, ali ne sumnjamo da neće biti sposobni za način igre kakav su forsirali prošle sezone.

Mišljenje urednika: I jedan i drugi tim na ovaj meč stižu nakon pobede, ali ne i nakon fantastičnih izdanja. Rostov i dalje igra niskim tempom i na njihovim mečevima ne možemo da očekujemo goleadu, dok se na igračima Zenita vidi umor i to bi moglo da predstavlja problem. Po našem mišljenju, aktuelni prvak Rusije danas neće ostati praznih ruku, ali isto tako nismo uvereni da će bez većih problema doći do pobede.

Predlog za klađenje – X2&0-3 (1,65) – 0:2


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje