subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 4. kola (subota)

Tokom petka, subote i nedelje na programu je svih 8 utakmica 4. kola ruske Premijer Lige. Nakon jučerašnje uvodne utakmice, tokom današnjeg dana odigraće se još 3 susreta, a u ovom članku predstavićemo Vam kratku najavu i predlog za svaku do njih.

Prva utakmica započeće u 14 časova, dok će poslednji, treći susret biti odigravan sa početkom u tačno 19 časova po našem vremenu.


14:00 Ufa – Ahmat Grozni

Prva današnja utakmica odigraće se od 14 časova između dve veoma kvalitetne ekipe, koje su tokom ove sezone zahvaljujući kvalitetnim defanzivnim igračima uspele da prime manje golova od svih ostalih ekipa. Ufa je sa učinkom od 1 trijumfa i 2 remija (od čega i na utakmici protiv moskovskog Spartaka) dokazala da njihove ovosezonske ambicije nisu samo sredina tabele već borba za plasman u evropska takmičenja. Svakako da zbog kvalitetne odbrambene linije imaju šanse da se popnu na sam vrh tabele, ali pitanje je koliko taj napad može da bude konkurentan na utakmicama i da uradi sve kako bi došli do 3 boda. Ekipa koja je postigla najmanje golova u odnosu na ekipe sa gornjeg dela tabele mora da krene ozbiljnije i ofanzivnije, jer igra na 1 bod može samo privremeno da donese niz bez poraza i tek ćemo u narednom periodu imati da vidimo celu mogućnost popularnih “Građana“. Ahmat je pak sa druge strane od samog starta sezone krenuo sa ciljem da uđe u sam vrh tabele, s’ obzirom da je glavni cilj “Čečena“ ulazak minimalno u Ligu Evrope. Činjenica da nakon 3 pobede iz 3 kola, kao i to da još uvek nisu primili gol svakako da ide u korist njihovim željama, a veoma stabilna i izbalansirana igra “zeleno-belih“ čak ni ekipama poput Rostova i moskovskog Dinama, kao i naravno ekipi Amkara, u ovoj sezoni nije dopustila da grade ozbiljne prilike. Sve u svemu, Ahmat je trenutno stabilnija ekipa, možda jedna od najkompaktnijih u čitavoj ligi, snalažljiviji su u ofanzivnim akcijama od Ufe te mislimo da uz minimalan broj golova njihov pozitivan rezultat ne treba da se dovodi u pitanje.

Naša prognoza rezultata – 0:1

X2&0-3 @1,50 (remi ili pobeda gostiju u 3 ili manje golova na utakmici)


16:30 Dinamo Moskva – Amkar Perm

Od ove dve ekipe praktično je bilo i očekivano da će se ove sezone boriti za opstanak, a sudeći po trenutnom učinku to je itekako realan scenario u narednom periodu. Amkar se nakon 3 poraza iz isto toliko utakmica i to bez postignutog gola još uvek nije oporavila te će po svemu sudeći biti skoro pa nemoguće da skinu skalp nekada jednoj od najpopularnijih ekipa Rusije. Kao što smo to već nekoliko puta govorili, stil igre permskog Amkara jako teško može da se shvati i razume s’ obzirom da se on tokom 90 minuta nekoliko puta promeni. Uglavnom je reč o čuvanju lopte i usporavanju tempa, ali nije redak slučaj kada “crveno-crni“ umeju da dugim loptama ubrzaju celu utakmicu i baš u tim trenucima njihova mreža najviše i nastrada. Svakako da ekipa poput Dinama može to iskoristiti te očekujemo nešto defanzivniju formaciju za ovaj susret. Dinamo je nakon uspešne kampanje u drugoj ligi u prvenstvo ušao sa namerom da izbori opstanak, ali već nakon 3 kola sve u ekipi počinje hvatati panika pošto su popularni Dinamovci nalaze na poziciji koja ih kasnije može odvesti u baraž za relegaciju, s’ obzirom da su uzeli svega 1 bod iz 3 utakmice, a da sa Rubinom i SKA Habarovskom imaju najgoru odbranu u ligi. “Plavo-beli“ su već postali simbol za nestabilnu i neuravnoteženu igru, a sada su ekipa koja u 5 minuta može da primi 2 ili pak postigne 2 gola. Svakako da Amkar nije ekipa koja bi mogla da predstavlja opasnu pretnju po golmana Šunjina, a velike su šanse da ni na ovoj utakmici neće doći do 3 boda. Utakmica jeste teška za prognoziranje s’ obzirom da su obe ekipe dosta promenjive tokom 90 minuta utakmice, ali mislimo da su Moskovljani prvenstveno zbog prednosti domaćeg terena u blažoj prednosti.

Naša prognoza rezultata – 1:0

D1-2 @1,55 (domaćin postiže 1 ili 2 gola na utakmici)


19:00 Lokomotiva Moskva – SKA Habarovsk

Poslednja današnja utakmica odigraće se između ekipa koja su po mnogome različite. Moskovska Lokomotiva je nakon slabije odigrane prošle sezone ovaj put čvrsto odlučila da bude jedan od glavnih konkurenata u borbi za tron, a sudeći po učinku od 3 pobede iz 3 utakmice to je itekako realan scenario. Naravno treba istaći da nakon ta 3 kola Lokomotiva ima drugi najbolji napad u ligi sa 5 postignutih golova (od čega 3 protiv CSKA), ali i drugu najbolju odbranu sa samo 1 primljenim golom i to od moskovskog CSKA. I pored toga, ofanziva Lokomotive nije fantastična, ali svakako da za sada donosi rezultate i verovatno da dosta loša odbrana ekipe iz Habarovska neće predstavljati ogroman problem. SKA Habarovsk je očekivano sezonu počeo katastrofalnu, a sa sva 3 poraza nakon 3 kola, bez postignutog i najviše primljenih golova u ligi trenutno su poslednjeplasirana ekipa ruskog prvenstva. Iako “Armejci“ ni na jednoj od te 3 utakmice nisu igrali katastrofalno gostovanja ili višestruko kvalitetniji rivali uticali su na to da ipak ostanu bez bodova. Nakon poraza od Zenita kod kuće usledila su gostovanja u Arsenalu u Tuli i ekipi CSKA u Moskvi, a iako je bila najbolja opcija da se iz ruske prestonice igrači ne vraćaju kućama prvenstvo zbog finansijskih problema ekipe to se ipak nije ostvarilo te “plavo-crvene“ očekuje novo putovanje u dužini od čak 8,5 hiljada kilometara. Pitanje je koliko oni to mogu da izdrže, s’ obzirom da je reč o ne tako mladim igračima. Uzimajući u obzir dug put, ali svakako kvalitetno izdanje igrača SKA, perfektan niz pobeda Lokomotive, kao i stil igre obe strane svakako da je domaćin bliži pobedi, ali šanse da vidimo goleadu skoro pa su ravne nuli.

Naša prognoza rezultata – 2:0

1&0-3 @1,70 (pobeda domaćina uz 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje