sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 4. kola (subota)

Pred nama je i 4. kolo ukrajinskog prvenstva, popularne Premijer Lige, a svih 6 utakmica na programu su ovog vikenda. Već danas očekuju nas prve dve utakmice, koje će započeti u terminu od 16 časova i 18 časova i 30 minuta.


16:00 Karpati Lavov – Stalj Kamijanske

Ovo 4. kolo ukrajinskog prvenstva otvara se utakmicom između ekipe koja je očekivano na samom dnu tabele i ekipe koja je ove sezone napravila ogromno iznenađenje ušavši na vrh tabele. Karpati iz Lavova su nakon ogromnih muka tokom prošle sezone katastrofalan niz rezultata nastavili i nakon ova 3 kola, te se sa samo 1 bodom iz 3 utakmice (remi sa Zirkom i porazi od Vorskle i Dinama) trenutno nalaze na predposlednjoj, 11. poziciji na tabeli. Svakako da za uigravanje i spremanje igrača za ofanzivan stil igre koji forsira novi trener treba još vremena, ali sudeći po unutrašnjim problemima u klubu to pod hitno mora da se ubrza. Naime predsednik kluba, ujedno i biznismen, Petro Diminski zapretio je da će u slučaju poraza od Stalja svi igrači dobijati duplo manje plate nego inače, dok će celom trenerskom štabu na čelu sa glavnim trenerom Serhiom Navarom biti uručen otkaz. Svakako da motivacije sada ima, ali pitanje je koliko će moći da se odupru veoma tvrdoj i kvalitetnoj ekipi Stalja. Ekipa iz Kamjanski trenurno se nalazi na 3. poziciji, iza Dinama i Šahtjora, imaju 6 bodova iz 3 utakmice, a zabeležili su pobede nad Zarjom i Černomorecom, kao i poraz od Šahtjora. Možemo slobodno reći da Stalj ove sezone važi za jednu od najkompletnijih i najstabilnijih ekipa, te da su njihove šanse da ostanu na vrhu tabele zaista velike. Dok Karpatima u ovom trenutnku gori pod nogama Stalj svakako može da odigra opuštenije (bez pritiska), ali oni se u baš takvim situacijama najbolje snalaze, te mislimo da protiv ne tako kvalitetnog protivnika iz Lavova, u čijim redovima vlada može se reći panika, neće imati problema. Iako je kvota 1,95 na krajnji X2 veoma privlačna, ista dupla šansa ali tokom prvih 45 minuta utakmcie plaća se takođe odličnom kvotom 1,40.

Naša prognoza rezultata – 1:2

PX2 @1,40 (remi ili pobeda gostiju na poluvremenu)


18:30 Šahtjor Donjeck – Marijupolj

Prošlosezonski šampion dosta loše je startovao ovu sezonu, ali koliko toliko su tu situaciju popravile pobede nad Vorsklom i Staljom, odmah nakon poraza od kijevskog Dinama. Sada se “Mineri“ nalaze na 2. poziciji sa “čak“ 3 boda manje od prvoplasiranog Dinama, pošto su ostvarili 2 pobede i 1 poraz nakon 3 odigrane utakmice. Ne treba mnogo trošiti reči na Šahtjor, oni se već par sezone praktično i ne menjaju, a njihov brzi stil igre održava se već godinama u nazad. Jedina stvar koja je doprinela manje-više poboljšanju igre jeste povratak veziste Freda nakon šestomesečne suspenzije, a na prvoj utakmici nakon te pauze (protiv Stalja) odigrao je svih 90 minuta i pokazao treneru da itekako može računati na njega. Marijupolj je sa druge strane možda i najveće ovosezonsko izenađenje pošto su tek pre par meseci ušli u sam vrh ukrajinskog fudbala. Trenutno se “Mornari“ nalaze na 5. poziciji sa 5 bodova iz 3 utakmice, jer su nakon remija sa Veresom i Zarjom ostvarili pobedu nad Černomorecom. Svakako da ih u ovom trenutku krasi dosta tvrda igra, što govori i činjenica da su nakon 3 kola primili samo 1 gol i to od Zarje. Ovde se nameće samo jedno pitanje, a to je da li će Marijupolj uspeti doći bar do 1 boda (što nije nemoguće) ili će Šahtjor slaviti minimalnim rezultatom. Malo je poznato da je Marijupolj jedna od takozvanih filijala aktuelnog ukrajinskog šampiona i mislimo da će Šahtjor zbog potrebe bodova danas slaviti i to minimalnim rezultatom. Marijupolj jeste tvrd, a uz činjenicu da igraju u gostima gde su oduvek igrali čvrsto i kvalitetno ne treba očekivati goleadu.

Naša prognoza rezultata – 1:0

D0-3 @1,40 (domaćin postiže 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje