petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave utakmica 22. kola (subota)

22. kolo ruske Premijer Lige startovalo je juče, duelom Amkara i Arsenala iz Tule, gde su “Tobdžije“ uspele da dođu do 3 boda zabeleživši pobedu nad ekipom iz Perma, rezultatom 2:0.

Prvog dana vikenda odigraće se još 3 utakmice, gde će se od tačno 12 sati sastati Ufa i Anži, zatim moskovski Dinamo i Krasnodar izaće na teren od 14 i 30, dok će duel Tosna i Rubina započeti u 17 časova po našem vremenu.

U ovom tekstu moći ćete da pročitate najavu za svaku od današnje 3 utakmice, uživajte!


Ufa – Anži Mahačkala

Ufa i Anži sastaće se tačno u podne, čime će ovaj duel biti i prvi na današnjem programu. Poprište ove borbe biće stadion “Neftjanik“ u Ufi, na kojem je odigran i jučerašnji susret Amkara i Arsenala iz Tule.

Ufa trenutno zauzima 7. poziciju na tabeli sa 28 bodova iz 21 odigrane utakmice pošto su ostvarili učinak od 7 pobeda i isto toliko remija i poraza. U prvom kolu prolećnog dela sezone ova ekipa odigrala je nerešeno sa moskovskim Dinamom, što je bio i praktično očekivan scenario. Iako su obe ekipe bile veoma skromne po pitanju udaraca na gol protivnika (verovatno zbog lošeg terena), meč je završen rezultatom 1:1, a domaćin može da žali zbog činjenice da su i pored terenske inicijative uspeli da osvoje svega 1 bod.

Sa druge strane, Anži još uvek greje dno tabele, pošto se nalaze na predposlednjoj, 15. poziciji sa svega 20 bodova iz 21 meča. Učinak od 5 pobeda, 5 remija i čak 11 poraza zaista je katastrofalan, ali odlična igra i remi u prvom prolećnom kolu daju “Orlovima“ nadu za opstankom u eliti. U toj uvodnoj utakmici sa Rubinom prikazali su sasvim solidnu igru, bili su bolji rival tokom svih 90 minuta, ali im je planove u prvom delu meča poremetio pogodak gostiju iz prvog šuta ka golu Lorije. Ipak, Anži je nastavio sa svojom igrom i u samom finišu nagrađen je nerešenim rezultatom.


Mišljenja smo da ovaj meč ne bi trebao da bude previše atraktivan, kako rezultatski tako i igrački. Ufa i Anži su od početka sezone važile za ekipe koje igraju sporijim ritmom i na mali broj golova, iako se to kod tima iz Mahačkale videlo u manjoj meri zbog brojnih promena u timu, kao i čestih smena trenera. Današnji meč je zaista nezahvalan za prognoziranje, jer su se u prethodnim mečevima obe ekipe pokazale vrlo dobro i čvrsto, a po našem mišljenju velike su šanse da se pobednik, ako ga uopšte bude i bilo, odredi pred sam kraj meča.

0-2 @1,45 (od 0 do 2 gola na utakmici)



Dinamo Moskva – Krasnodar

Moskovski Dinamo će u drugom terminu, od 14 časova i 30 minuta, na stadionu “Arena Himki“ ugostiti drugoplasiranu ekipu Krasnodara. Ovaj meč predstavljen je kao jedan od derbija 22. kola, što bi trebalo da podigne motivaciju igrača i jedne i druge ekipe.

Dinamo je u prošlom kolu uspeo da dođe do nerešenog rezultata protiv ekipe Ufe, zbog čega je uspeo da veže čak 11 mečeva bez poraza, uključujući 8 pripremnih utakmica. Nakon tog 21. kola Moskovljani su se popeli na 13. poziciju, koja je na samom vrhu crvene zone. Trenutno na svom kontu imaju 23 boda, isto kao i Tosno koji se nalazi u bezbednoj zoni, a ostvarili su ukupno 5 pobeda, 8 remija i 8 poraza. Ekipa iz Moskve odavno ne igra na očekivanom nivou, što je i pored ostvarenog nerešenog rezultata pokazao meč sa Ufom gde su jedini gol postigli sa bele tačke. Zaista se oseća neigranje verovatno i najboljeg napadača kojeg Dinamo ima, Kirila Pančenka, koji je nakon nekoliko meseci oporavka od povrede konačno ušao u protokol, iako je tih 90 minuta protiv Ufe proveo na klupi. Ukoliko on danas nastupi, a verovatno da hoće, svakako da nas očekuje nešto ozbiljniji Dinamo, bar u ofanzivnom redu. Ono što možemo da kažemo za kraj jeste da će stadion u Himkiju biti ogromna prednost za “plavo-bele“.

Krasnodar igra sve bolje i bolje kako se sezona privodi kraju, pa ne čudi što se trenutno nalaze na 2. poziciji odmah iza Lokomotive. Trenutno “Bikovi“ imaju 39 bodova iz 21 meča, što je tek 7 bodova manje od vodeće ekipe, a do sada su ostvarili 12 pobeda, 3 remija i 6 poraza. Nakon dosta dobrog pripremnog perioda gde je ekipa iz Krasnodara postigla veliki broj golova, u nastavku ruskog šampionata pao je tim Rostova sa ubedljivih 3:1, iako je zaista bilo prostora da razlika bude i veća. Smolov koji sve više podiže formu svakako pokazuje zašto su se za njega interesovali brojni evropski klubovi, a nema sumnje da ukoliko želi inostrani angažman nakon letnjeg prelaznog roka mora da nastavi sa postizanjem vrlo važnih pogodaka.


Zaista će biti zanimljivo videti kako će se veoma ofanzivna ekipa poput Krasnodara snaći na terenu ekipe koja u proseku prima svega 1 gol po utakmici, tj. ekipe koja je na svom terenu neosvojiva tvrđava sa samo 6 primljenih golova na 11 mečeva. Dinamo bi jednostavno morao da iskoristi prednost domaćeg terena gde su poslednji put poraženi u oktobru, ali s’ obzirom da im na megdan pristižu razjareni “Bikovi“ veoma je teško prognozirati ishod. Naše mišljenje je da će Dinamo kod kuće ipak uspeti da pruži određeni otpor, a nije nemoguće da i bar jednom zatresu mrežu ekipe koja prima više golova od svih članova vrha tabele.

DA1 @1,45 (domaćin postiže gol)



Tosno – Rubin Kazanj

Poslednji meč koji je zakazan za ovu subotu odigraće se od 17 časova između Tosna i Rubina iz Kazanja. Duel će biti održan na stadionu “Start“ u Saranjsku zbog veoma niskih temperatura koje preovladavaju u Sankt Peterburgu, gde je ekipa Tosna bazirana.

S’ obzirom da je Saranjsk udaljen čak 1400 kilometara od Sankt Peterburga, a samo 400 kilometara od Kazanja, svakako da će Rubin biti u određenoj prednosti, iako je gost.

Ekipa Tosna, koja je kao što smo rekli samo nominalni domaćin na ovom meču, trenutno se nalazi na 12. poziciji sa samo jednim bodom više od moskovskog Dinama koji je na vrhu crvene zone. Nakon 21 odigrane utakmice ova ekipa ima svega 23 boda, a ostvarili su 6 pobeda, 5 remija i 10 poraza. Iako se očekivalo da Tosno bude stalna “kanta za punjenje“ tokom ove sezone, stvari su ipak drugačije. Tim iz okoline Sankt Peterburga primio je ukupno 35 gola, ali ukoliko ne računamo poraze iz perioda kada su ih uništavale povrede igrača (od CSKA 6:0, Zenita 5:0 i Lokomotive 3:1) možemo da vidimo da je na preostalih 18 mečeva golman samo 21 put vadio loptu iz svog gola, što je praktično nivo ekipa sa vrha tabele. Poenta je da Tosno igra dosta solidno i da može da bude opasan (to pokazuje pobeda na veoma teškom gostovanju u Habarovsku tokom prošlog kola gde su slavili sa 1:0), pogotovo na svom terenu, ali mislimo da će im putovanje u Saranjsk dosta otežati posao protiv Rubina.

Rubin je očekivano bio lošija ekipa na meču protiv Anžija, s’ obzirom da im je zimski prelazni rok odneo skoro celu okosnicu prvog tima. U tom uvodnom kolu donekle se očekivao njihov poraz, iako ih je toga spasao penal i loša realizacija domaćina, ali mislimo da kako kola budu odmicala i kako se novi tim bude uigravao da će se i celokupno izdanje Rubina značajno popraviti. Ekipa iz Tatarstana sada zauzima 11. poziciju sa 24 boda, a zabeležili su učinak od 6 pobeda, 6 remija i 9 poraza, samo “zahvaljujući“ nekontinualnoj igri i katastrofalnom startu sezone. Zaista, sada ni trener ni igrači ne bi mogli da zamisle bolju situaciju od ove, s’ obzirom da će i kao gosti biti u ogromnoj prednosti nad protivnikom i naravno da se nakon tog uvodnog remija od njih očekuje da na svoj konto upišu nove bodove.


Dakle, gostujuća ekipa bi pobedom na ovom meču značajno povećala šanse da nekoliko kola do kraja osiguraju opstanak, a za to im treba dosta više od one igre protiv Anžija. Tosno će za ovaj meč morati da pređe ogroman put, što samo može da im donese zlo s’ obzirom da su pre samo 6 dana leteli na drugi kraj Rusije ne bi li gostovali SKA Habarovsku, a u takvoj situaciji očekivano su predstavljeni kao autsajderi. Mišljenja smo da će “domaćin“ čuvati svoj gol tokom velikog dela utakmice, ali pobeda Rubina ipak ne bi trebala da bude nešto nemoguće.

X2&0-3 @1,40 (remi ili pobeda gostiju uz 0 do 3 golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se i da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Sve tipove možete pronaći u kladionici Maxbet!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje