petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Veliki derbi na dan Uskrsa!

Večeras od 19 časova očekuje nas jedan od najvećih derbija ruske Premijer Lige, koji će se u okviru 23. kola odigrati na stadionu “Otkritje Arena“ u Moskvi između ekipa Spartaka iz Moskve i Zenita iz Sankt Peterburga. S’ obzirom da se danas i u Rusiji proslavlja Vaskršnji dan treba očekivati mnogo navijača na tribinama, što bi trebalo da doprinese i boljem fudbalu na terenu.

Kvote: 2,25 | 3,30 | 3,10 (kladionica Sekabet)

 

  • Stanje na tabeli:

Spartak se trenutno nalazi na 1. poziciji, nakon 22 kola imaju 51 bod što je 7 bodova više od drugoplasiranog CSKA i 8 bodova više od trećeplasiranog Zenita. Do sada su zabeležili čak 16 pobeda, kao i 3 remija i 3 poraza, a pritom su ostvarili gol razliku 36:19 zbog čega su postali ekipa sa drugim najboljim napadom i jednom od najboljih odbrana u ligi. Na svom terenu igraju više nego perfektno, a iz 11 utakmica uzeli su čak 30 bodova, s’ obzirom da su upisali 10 pobeda i samo 1 poraz. Treba istaći da su oni poslednji poraz u Premijer Ligi zabeležili još na samom početku decembra meseca, a da su do sada zabeležili 4 pobede i 2 remija. Ukoliko danas zabeleže pobedu nad velikim rivalom praktično bi osigurali titulu 8 kola pre kraja, jer je skoro pa nemoguće da budu poraženi na svakoj sledećoj utakmici, a da pritom CSKA i Zenit ostvare oko 70% uspešnosti, uzimajući u obzir trenutne forme i trenutno stanje u ekipama.

Zenit se trenutni nalazi na 3. poziciji, gde imaju 43 boda iz 22 utakmice, što je 8 bodova manje od prvoplasiranog Spartaka, 1 bod manje od drugoplasiranog CSKA i 3 boda više od četvrtoplasiranog Krasnodara. Do su zabeležili 12 pobeda, 7 remija i 3 poraza, a pritom su ostvarili gol razliku 38:15 zbog čega su postali ekipa sa najboljim napadom i jednom od najboljih odbrana u ligi. Iako su u prvom delu sezone bili ultra-ofanzivna ekipa, statistika govori da oni nisu postigli više od 2 gola na poslednjih 8 utakmica u okviru Premijer Lige, te činjenica da imaju najbolji napad sada nije toliko relevantna. U gostima su do sada uspeli da prikupe samo 13 bodova iz 10 utakmica, a zabeležili su 3 pobede, 4 remija i 3 poraza, uz gol razliku 13:7, što je veoma loš učinak uzimajući u obzir kvalitet ekipe o kojoj je reč.


  • Izjave trenera:

Masimo Karera (Spartak): “Danas imamo priliku da praktično obezbedimo titulu i to čak 8 kola pre kraja šampionata. S’ obzirom da je CSKA juče odigrao nerešeno protiv Rostova, sigurno je da će naša pobeda nad Zenitom još više usrećiti navijače na ovako radostan dan. Moramo da damo sve od sebe, jer ako odemo na +9 od drugoplasiranog CSKA time bi sva pitanja oko šampiona Rusije bila rešena!“

Mirča Lučesku (Zenit): “Ne smemo da im dopustimo da nam uzmu sva 3 boda. Naravno da oni idu na pobedu, ali o konačnom ishodu utakmice pitamo se i mi. Pobeda bi nas stavila na 2. poziciju i time bi umanjili šanse Spartaku da nam uzme titulu mnogo pre kraja. Danas igramo na pobedu, jer nam je ona mnogo važna u ovom trenutku!“.


  • Izostanci:

Spartak: centralni napadači Luiz Adriano (3n/1g/1a – povreda) i Ze Luiš (20n/5g/6a – povreda ?).

Zenit: štoperi Nikolas Lomberts (14n/0g/0a – suspenzija) i Ivan Novoseljcev (8n/0g/0a – povreda), levi krilni vezista Jurij Žirkov (22n/1g/2a – povreda).


  • Očekivani sastavi:

Spartak (4-2-3-1): Rebrov – Kombarov, Kutepov, Taski, Maurisio – Glušakov, Fernando – Zobnin, Promes, Samedov – Ze Luiš

Zenit (4-2-3-1): Lunjov – Krišito, Neto, Ivanović, Calagov – Ernani, Jusupov – Dani, Žulijano, Kokorin – Dzjuba


  • Poslednjih 5 međusobnih utakmica Spartaka i Zenita:
02.10.16 PL Zenit Sankt Peterburg Spartak Moskva 4 : 2 (2 : 2)
16.04.16 PL Zenit Sankt Peterburg
Spartak Moskva 5 : 2 (1 : 2)
26.09.15 PL Spartak Moskva Zenit Sankt Peterburg 2 : 2 (1 : 1)
02.05.15 PL Spartak Moskva Zenit Sankt Peterburg 1 : 1 (0 : 0)
27.09.14 PL Zenit Sankt Peterburg Spartak Moskva 0 : 0 (0 : 0)

  • Prognoza:

S’ obzirom da se danas proslavlja Vaskrs (Uskrs) ova utakmica bi trebala da bude veoma gledana, posebno direktno sa tribina stadiona “Otkritje Arena“, a po svemu sudeći ni fudbalskog kvaliteta ne bi trebalo da izostane. Obe ekipe imaju priliku da izbore željene pozicije, s’ obzirom da je dan ranije CSKA kiksao protiv Rostova odiravši nerešeno, rezultatom 0:0. Kao što smo već par puta napisali, Spartak može da obezbedi titulu dosta pre kraja regularnog dela sezone, dok Zenit može da dođe do 2. pozicije i da koliko-toliko usporti šampionski put ekipe iz Moskve.

Zenit u poslednje vreme ne deluje baš kompletno, a i kad rezultati ne izostanu celokupni kvalitet igre prikazan na terenu nije na zadovoljavajućem nivou. Moskovljani su trenutno u dosta dobrom stanju, neporaženi su već 6 utakmica zaredom u Premijer Ligi, a jedini problem mogu da predstavljaju eventualni izostanci Luiza Adriana i Ze Luiša. Uzimajući u obzir forme obe ekipe, potrebu za bodovima i činjenicu da se radi o jednom od najvećih derbija ruskog prvenstva, dolazimo do zaključka da je izbor “više od 5,5 žutih kartona“ na ovom meču pravi izbor za klađenje, a kvota za tako nešto iznosi oko 1,80. Pored toga, kvota za nerešeni ishod na ovoj utakmici oko 3,30 u kladionici Sekabet, što je, priznajemo, sasvim solidna brojka.

Prognoza rezultata: 1:1 (7,00)

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje