subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 5. kola (nedelja)

Danas nas očekuje odigravanje i poslednje dve utakmice 5. kola ukrajinskog prvenstva, popularne Premijer Lige, a kao što to uvek radimo i danas smo Vam spremili najave i predloge za te utakmice. Tokom ovog kola do sada smo uspeli da pogodimo 3 od 4 predloga, a nadamo se da ćemo do kraja uspeti da ostvarimo što bolji učinak.


16:00 Marijupolj – Karpati Lavov

Prva utakmica ove nedelje odigraće se od 16 časova na stadionu “Iljičevac“ u Marijupolju gde će ekipa Karpata iz Lavova gostovati domaćem Marijupolju.

Marijupolj kao jedno od najvećih iznenađenja turnira nastavlja da predstavlja senzaciju iako su u prošlom kolu očekivano poraženi od višestruko kvalitetnijeg donjeckog Šahtjora (3:1), gde su pružili dosta dobru igru koja nažalost nije bila dovoljna da se maksimalno isparira jakom rivalu. “Mornari“ se sada nalaze na 7. poziciji sa 5 bodova iz odigrane 4 utakmice, što je svakako dobro ako uzmemo u obzir činjenicu da su prošle sezone bili drugoligaši, a do sada su zabeležili 1 pobedu, 2 remija i 1 poraz, a sa samo 4 primljena gola na te 4 utakmice (gde su čak 3 primili od Šahtjora) imaju najbolju defanzivnu liniju u donjoj polovini tabele. Danas će na teren protiv ekipe lavovskog Karpata izaći u najjačem mogućem sastavu, pa nema sumnje da treba očekivati veoma čvrstu, stabilnu, disciplinovanu i pre svega defanzivnu formaciju gde će se napati zasnivati na dugim loptama i korišćenju otvorenog prostora.

Karpati ove sezone igraju takođe katastrofalno, ali su do prve pobede u ova 4 kola došli tek protiv kamjanskog Stalja, na utakmici koja je proglašena najsumnjivijom od početka sezone zbog činjenice da bi ceo stručni štab Karpata dobio otkaz, a da bi svi igrači u narednom periodu dobijali duplo manju platu ukoliko ostanu poraženi na tom susretu. Svakako da i pored te pobede kvalitet u redovima “Lavova“ nije na zavidnom nivou, a, da kažemo, jedino ukoliko predsednik kluba ponovo zapreti ekipi možemo nešto da očekujemo. Svakako da se nakon te utakmice podigla ogromna prašina i to ne treba danas da očekujemo. Karpati se trenutno nalaze na 9. poziciji, sa 4 boda iz isto toliko utakmica, a osim te pobede nad Staljem imaju 1 remi i 2 poraza, kao i najgoru odbranu u ligi sa 10 primljenih golova. Na današnjoj utakmici za ekipu Karpata neće nastupiti povređeni desni krilni vezista Pavlo Ksjonz (1n/0g/1a), kao i centralni vezista Oleg Holodjuk (3n/1g/0a) koji je u prošlom kolu zaradio dva žuta kartona i time automatski isključenje.

Pre svega treba istaći da se nakon nekoliko godina fudbal vratio u Marijupolj i Donjecku oblast što nekoliko ekipa, pre svega kijevski Dinamo i Karpati iz Lavova ne prihvataju i ne žele da igraju na takvom gostovanju. Iako su “Lavovi“ dobili pisanu potvrdu sigurnosti motivacija igrača nije na zavidnom nivou i svakako da bi to moglo da se odrazi na kvalitet igre. Marijupolj je trenutno mnogo stabilnija ekipa i mislimo da na ovoj utakmici ukoliko pruže bar delić igre protiv Šahtjora neće imati nikakvih problema.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,90 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


18:30 Olimpik Donjeck – Černomorec Odesa

Utakmica koja će zvanično zatvoriti 5. kolo ukrajinskog šampionata odigraće se od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Valerij Lobanoski“ u Kijevu, a sastaće se ekipe Olimpika iz Donjecka i Černomoreca iz Odese.

Olimpik se nakon poraza od PAOK-a u Ligi Evrope gde su bili dosta kvalitetni uspeo brzo da se preobrati u veoma dominantnog premijerligaša, s’ obzirom da su na utakmici gde su slavili nad Zarjom u gostima (0:2) pokazali igru na nivou Šahtjora ili Dinama. Svakako da im je i ove sezone cilj da dođu gornje polovine tabele te da od sledeće sezone pokušaju uspešno da završe kampanju u LE. Za sada izuzetno izbalansirana, čvrsta i pre svega kvalitetna igra praktično im garantuje bodove protiv slabijih rivala, ali često to je slučaj i kod možda nadmoćnijih (skupljih) učesnika, kao što je upravo Zarja. Danas im u goste dolazi ekipa Černomoreca koja ima dosta problema u unutrašnjim stvarima kluba. Na toj utakmici praktično će igrati u najjačem sastavu jer važnijih izostanaka nema.

Černomorec je u dosadašnjem toku sezone postao poznat kao ekipa koja je zbog finansijske krize iz kola u kolo igrala sve lošije i lošije, a sada već očekujemo da se stvari koliko-toliko promene na bolje. Naime, “Mornari“ su samo dan nakon što su odigrali nerešeno protiv Oleksandrije u prošlom kolu (2:2) potpisali ugovor o sponzorstvu sa veoma poznatom i bogatom građevinskom kompanijom “Gefest“. Svakako da će dobijanje generalnog sponzora nakon više od mesec dana bez istog pozitivno uticati na ekipu, a koliko će im to pomoći protiv svakako višestruko kvalitetnijeg protivnika već se postavlja pod znak pitanja. Na ovoj utakmici igraće bez jednog od najboljih igrača, desnog krilnog veziste Maksima Tretjakova (4n/1g/1a) koji je povredio koleno na prethodnoj utakmici.

Svakako da Olimpik bez prevelikih problema može da okrene u svoju korist, ali sigurno da Černomorec nakon dobijanja sponzora neće podići belu zastavu kao što je to verovatno do sada radio. Mislimo da će se izostatank najboljeg igrača itekako odraziti na rezultat, te da od njihove pobede neće biti ništa, ali ubedljiv poraz nemoguća je misija.

Naša prognoza rezultata – 1:0

PX2 @1,45 (gost neće gubiti na poluvremenu)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje