četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 6. kola (subota)

Nakon jednonedeljne pauze pred nama je već 6. kolo ukrajinskog prvenstva, tj. Premijer Lige, a već danas nas očekuje odigravanje 2 utakmice. Obe su na programu od 18 časova i 30 minuta, a baš za ta 2 susreta mi smo Vam spremili kratku najavu, kao i našu prognozu.


18:30 Černomorec Odesa – Veres Rivne

Jedna od dve današnje utakmice odigraće se večeras od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Černomorec“ u Odesi gde će ekipa Veresa iz Rivna gostovati domaćem Černomorecu iz Odese.

Černomorec ni po dobijanju generalnog sponzora nakon nekoliko meseci bez istog ipak nije uspeo da dođe do bodova protiv donjeckog Olimpika, gde su u prošlom kolu pretrpeli minimalan poraz, iako je njihova igra donekle bila solidna i dosta stabilna, bar u prvih 45 minuta. S’ obzirom da se na utakmici računa samo rezultat, a ne čvrsta i manje-više dobra igra, “Mornari“ trenutno zauzimaju poslednje, 12. mesto na tabeli sa samo jednim bodom nakon 5 odigranih utakmica, pošto iza sebe pored remija sa Oleksandrijom imaju još 4 poraza, a treba još istaći da ih “krasi“ najgori napad (sa 3 postignuta) i druga najgora odbrana u ligi (sa 9 primljenih golova). Pitanje je koliko sa takvom igrom mogu da se izvuku sa samog dna tabele, posebno zbog pritiska na glavnog trenera Oleksandra Babiča koji ukoliko ne bude trjiumfovao na ovoj utakmici zasigurno dobija otkaz. Trener domaće ekipe na ovoj utakmici neće moći da računa samo na levog beka i kapitena Sergija Ljuljku, koji tokom ove sezone nije ostvario niti jedan nastup.

Veres i pored poraza u prošlom kolu od Zarje iz Luganjska još uvek važi za veliko iznenađenje prvenstva, a sada se nalaze na visokoj 6. poziciji sa 6 bodova nakon 5 odigranih utakmica gde su zabeležili 1 pobedu, 3 remija i 1 poraz. Iako je reč o ubedljivo defanzivno orijentisanoj ekipi veliki kvalitet postoji i u ofanzivnom delu ekipe, ali samo taktika trenera nedozvoljava ekipi iz Rivna (iliti Rovna) da pokaže svoj puni potencijal i sada uz Zarju, Zirku i Černomorec imaju najmanje postignutih golova (3). Zasigurno da bi utakmice poput ove morali da koriste bez problema, jer su se od samog povratka u Premijer Ligu odmah nametnuli svima, kao i ekipa Marijupolja, a dodatno to potvrđuje činjenica da nakon 3 kola ni jedna od ove dve ekipe nisu imale poraze. Na današnjoj utakmici nastupiće u najjačem mogućem sastavu.

Što se tiče ove utakmice, mislimo da je Veres bez razloga proglašen autsajderom, jer, istina, Černomorec u ovom trenutku nije neko ko može biti opasan po bilo koju ekipu, posebno za današnjeg rivala koji je dosta čvrst u zadnjoj liniji i male su šanse da će “Mornari“ sa svojom igrom preko kontra-napada uspeti nešto ozbiljnije da odrade. Svakako da će na ovoj utakmici cilj gostujuće ekipe biti da umrtvi utakmicu što je više moguće, jer je poznato da oni na gostovanjima skoro svaki put igraju na remi, tj. da ostanu neporaženi, a ako dođe do pobede za njih je to i više nego odlično. Mislimo da kvaliteta za to svakako imaju, te da domaćin pod ogromnim pritiskom (sa kojim su se do sada jako slabo nosili) neće doći do 3 boda.

Naša prognoza rezultata – 0:0

X2 @1,55 (remi ili pobeda gostiju)


18:30 Šahtjor Donjeck – Olimpik Donjeck

Druga današnja utakmica odigraće se takođe od 18 časova i 30 minuta, a ovaj put gledaćemo gradski derbi Donjecka, koji će se ipak odigrati na stadionu “Metalist“ u Harkovu između Šahtjora i Olimpika iz Donjecka.

Šahtjor je porazom u 2. kolu od kijevskog Dinama dosta otežao svoj put ka tituli šampiona, ali su fantastičnim pobedama na na redne 3 utakmice uspeli da uhvate priključak za trenutnim liderom, koji ima samo 1 bod više. “Mineri“ iz Donjecka trenutno se nalaze na 2. poziciji sa 12 bodova nakon 5 odigranih utakmica, a pored poraza od Dinama na svom kontu imaju još 4 pobede, od čega 3 na poslednje 3 utakmice. Svakako da je glavni cilj Šahtjora da se vrati na lidersku poziciju i pokuša da se odvoji od večitog rivala, ali s’ obzirom da Dinamo igra dosta dobro od početka sezone nema sumnje da će biti dosta borbe, kako međusobno tako i na zasebnim utakmicama ovih ekipa. Šahtjoru danas predstoji dosta težak duel sa Olimpikom, a s’ obzirom da se radi o čvrstoj i jakoj ekipi možemo da očekujemo nešto umereniji tempo igre. Čak se i na utakmici prošlog kola protiv Oleksandrije videlo da ni višestruko slabije rivale ne treba podcenjivati, jer je jako malo falilo da njihov tadašnji rival dođe do bodova. Slaba realizacija sve je prisutnija, a sigurno da možemo slično očekivati i protiv gradskog rivala. Na današnjoj utakmici trener neće moći da računa na defanzivnog vezistu Maksima Mališeva (1n/0g/0a) koji se nije oporavio od povrede.

Olimpik je svojom čvrstoćom i dosta kvalitetnom igrom na svim poljima uspeo da nakon 5 kola pored prvoplasiranog Dinama postane jedina neporažena ekipa ukrajinskog prvenstva, sa učinkom od 3 pobede, kao i 2 remija, a veoma je zanimljivo to da su jedina ekipa koja nije primila niti jedan gol u tom periodu. “Plavo-crni“ su bez sumnje ekipa koja može da umrtvi utakmicu protiv svakog svog rivala, a da ujedno preko kontra-napada čak i dođe do veoma bitnih bodova. Sudeći po tome da nakon 5 kola imaju čak 11 bodova njihov cilj, koji je naravno plasman u Evropu, za sada ide po planu, ali sigurno da ukoliko uspeju da ostanu u samom vrhu tabele do kraja regularnog dela sezone imaju šanse čak i za plasman u Ligu Šampiona. Iako je o tome i previše rano da se priča, baš taj plasman predstavlja njihovu najveću motivaciju i zbog toga očekujemo da jedna od najkvalitetnijih ukrajinskih ekipa u ovom trenutku pruži maksimalan otpor prošlosezonskom osvajaču Premijer Lige, Kupa i Super Kupa Ukrajine. Protiv ovog rivala nastupiće najverovatnije u najjačem raspoloživom sastavu, s’ obzirom da će van protokola biti samo duže povređeni defanzivni vezista Volodimir Dorpnjin.

S’ obzirom da je reč o jednom od zanimljivijih i grubljih derbija u poslednjih nekoliko godina nema sumnje da možemo očekivati dosta tvrdu igru sa obe strane, kao i veliki broj prekršaja, a samim tim i kartona. Mišljenja smo da Olimpik ima sasvim dovoljno kvaliteta da donekle umrtvi i onako nešto usporeniju igru Šahtjora, te da ako ništa drugo pretrpi minimalan poraz. Kvota na pobedu Šahtjora, koja je samo 1,15, po našem mišljenju nije ni malo vredna pažnje i igranja.

Naša prognoza rezultata – 1:1

H22 (+3) @1,50 (pobeda gostiju, remi ili pobeda domaćina do 3 gola razlike)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje