petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 7. kola (subota)

Tokom jučerašnjeg dana odigrana je uvodna utakmica ovog 7. kola, a već danas na programu su 3 susreta. Prvi od njih odigraće se od 14 časova, dok nas zatvaranje današnjeg dana u ruskoj Premijer Ligi očekuje od 19 časova. Najave i prognoze za sve tri utakmice možete da pročitate u ovom članku.


14:00 Ural Jekaterinburg – CSKA Moskva

Prva današnja utakmica odigraće se od 14 časova na stadionu “SKB-Bank Arena“ u Jekaterinburgu, a sastaće se ekipe jekaterinburškog Urala i moskovskog CSKA.

Ural je remijem sa tulskim Arsenalom i nakon šestog kola uspeo da ostane, pored Zenita, jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Sigurno da su tu “titulu“ mogli izgubiti s’ obzirom da je nakon samo 30-ak minuta Arsenal imao prednost od 2 gola, nakon čega je usledilo smanjivanje rezultata na 2:1 pred kraj prvog dela, a pred sam kraj utakmice “Bumbari“ su uspeli da drugim pogotkom stave tačku na veoma zanimljivu fudbalsku predstavu. Moraće Tarhanov da u narednom periodu više pažnje posveti otklanjanju nekih sitnih grešaka kojih svakako postoji na svim delovima terena, ali generalna slika govori da je Ural možda i najkvalitetnija ekipa u donjoj polovini tabele. Za sada igrači u narandžasto-crnim dresovima imaju niz od 4 remija, gde su 2 puta imali prednost, a takođe 2 puta imali zaostatak. To najviše govori koliko Ural nije mentalno jaka ekipa i sigurno da kako sezona bude odmicala biće sve više i više šarenih rezultata. Za sada možda i najveći plus predstavlja činjenica da su igrači Urala postigli gol na svakoj ovosezonskoj utakmici. Od povređenih u taboru Urala možemo da navedemo samo duže odsutnog Vladimira Hozina i Edgara Manučarjana, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem treneru Tarhanovu.

CSKA je nakon fantastične pobede nad moskovskim Spartakom i to nakon trominutnog preokreta, uspeo da zabeleži i trijumf na gostujućoj utakmici protiv švajcarskog Jang Bojsa, u okviru plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Pobeda u gostima i to bez primljenog gola praktično ih je dovela na maksimalne šanse za prolaz, ali sigurno da nema mesta opuštanju s’ obzirom da ih za samo 4 dana očekuje revanš utakmica koju će odigrati kod kuće. Susret sa Uralom svakako jeste podjednako bitan, ali pitanje je koliko će igrači, koji sudeći po izjavama imaju ogromnu želju za plasmanom u LŠ, pridavati pažnju današnjoj utakmici. Nakon 6 odigranih utakmica CSKA se nalazi na 4. poziciji sa 12 bodova, što je 1 bod manje od drugoplasiranog Rostova i trećeplasirane Lokomotive, ali i 1 bod više od petoplasiranog Krasnodara, a do sada su uspeli da zabeleže 4 pobede, od čega 2 pobede na 2 utakmice u gostima, kao i 2 poraza. Kao što je to slučaj kod trenera domaće ekipe, ni trener Moskovljana, Viktor Gančarenko, neće imati problema za izbor igrača za ovu utakmicu. Trenutno nema niti povreda niti suspenzija igrača, ali svakako treba očekivati neke kombinacije i izmene u redovima “Armejaca“.

Naravno da je Uralu ova utakmica od izuzetnog značaja, s’ obzirom da bi eventualnom pobedom došli čak do zone za plasman u evropska takmičenja, a nema bolje prilike za tako nešto nego kada im na megdan dolazi ekipa koja će upravo zbog utakmica u Evropi “morati“ da kalkuliše. Nema sumnje da čak i ako CSKA na teren izaće u najjačem sastavu Ural može pružiti dosta solidnu igru, pa čak i da parira višestruko kvalitetnijem rivalu. Mislimo da je, kao protiv Zenita u 5. kolu, ovo idealna prilika za “Bumbare“ da na svoj konto dodaju još koji bod, mada, ne pitaju se samo oni o tome.

Naša prognoza rezultata – 1:1

P1X @1,50 (vođstvo domaćina ili remi na poluvremenu)


16:30 Spartak Moskva – Lokomotiva Moskva

Opširnu najavu ove utakmice možete pogledati OVDE


19:00 Rubin Kazanj – Anži Mahačkala

Večeras od 19 časova po našem vremenu na stadionu “Kazanj Arena“ u Kazanju odigraće se poslednja današnja utakmica gde će se ekipa Anžija iz Mahačkale gostovari domaćem Rubinu iz Kazanja.

Rubin je nakon katastofalnog starta sezone dosta stabilisao i poboljšao svoju igru, te na poslednje 4 utakmice imaju učinak od 2 pobede i 2 remija, što je svakako odličan rezultat. Taj niz od 4 utakmice bez poraza sa dna podigao ih je na sam centar tabele, tj. na 8. poziciju i ako nastave ovakvim ritmom zasigurno mogu da uđu u zonu za plasman u evropska takmičenja, od kojih ih deli “samo“ 3 boda. Sigurno da nakon mnogo teških utakmica, gde su slavili nad Arsenalom i CSKA, a zatim remizirali sa Lokomtivom i SKA Habarovskom na veoma teškom gostovanju, umor mora učiniti bar nešto, te možemo da očekujemo slabiji ritam na ovoj utakmici. Svakako i pored toga Rubin ima ubedljivo bolji i kvalitetniji tim, te kiks protiv katastrofalnog Anžija ne dolazi u obzir kod navijača, ali i kod trenera Berdijeva, koji za ovu utakmicu neće moći da računa na štopere Ruslana Kambolova (5n/0g/1a) i Renata Sančesa (1n/0g/0a).

Anži je nakon poraza u prošlom kolu od moskovskog Dinama (1:3) bio suočen sa odlaskom dosadašnjeg glavnog trenera Aleksandra Grigorjana, koji je samo dan kasnije preuzeo ekipu moskovskog Ararata. Na njegovo mesto došao je beloruski strateg Vadim Skripčenko koji je tokom prošle sezone uspeo da preporodi Ural tokom jesenjeg dela sezone, ali praktično i da Krila Sovjetov tokom proleća dovede do direktne relegacije u drugu ligu. Sigurno da mu Anži sada predstavlja dosta dobar angažman, s’ obzirom da su oni sa ekipom Urala taktični dosta slični, nego što je to slučaj kod ekipe iz Samare. Iskusni beloruski stručnjak sada će zasigurno imati mnogo težak zadatak, s’ obzirom da ekipa Anžija zauzima predposlednju poziciju na tabeli sa samo 3 boda nakon 6 odigranih utakmica i učinkom od 1 pobede i čak 5 poraza (2 poraza na 2 utakmice u gostima i to bez postignutog gola), a trenutno imaju najgoru odbranu u ligi sa 10 primljenih i drugi najgori napad sa samo 3 postignuta gola. Već dosta vremena u nazad Anži nije bio ovako katastrofalan, a sigurno da ukoliko se nešto ne promeni već u sledećoj nedelji sve realniji scenario biće relegaciju u drugu ligu, iako do kraja ima još nešto manje od 10 meseci. Na debitantskoj utakmici kao trener Anžija, Vadim Skripčenko neće moći da računa na standardnog desnog beka Olega Dančenka (6n/0g/0a), dok izostanci štopera Igora Udaljija i napadača Džamala Dibirgadžijeva neće predstavljati hendikep, s’ obzirom da oni nisu ostvarili niti jedan nastup ove sezone.

Rubin i pored ogromnog umora jednostavno mora da iskoristi tranziciju u taboru Anžija, koji po našem mišljenju ni pod komandom Skripčenka neće igrati na solidnom nivou bar još nekoliko kola. “Orlovi“ iz Mahačkale jedino što mogu da urade na ovoj utakmici je da igraju na bod, jer sumnjamo da će već na debitanskoj utakmici Skripčenko forsirati ofanzivnu igru. Rubin, koji je fantastičan preko kontra-napada, sigurno može da iskoristi greške tokom predosadne pas igre gostiju.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje