sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Domaćin bez pola tima na početku takmičenja

Danas počinje novi ciklus Lige Nacija. Pred nama je prvi krug u kojem će reprezentacije odigrati znatno više utakmica nego do sad. Generalno ceo format takmičenja će biti malo zgusnut zbog Svetskog prvenstva.

Jedna reprezentacija na današnjim mečevima će biti značajno oslabljena neigranjem čak 5 standarnih igrača tj igrača iz prvih 11,među kojima su kapiten i najbolji strelac tima.

20:45h Izrael-Island

Početci takmičenja su obično idealna prilika za reprezentacije koje su doživele neuspeh u prošlom ciklusu malo osveže sa novim igračima,kao i da se proba nešto novo. Upravo će se tako nešto dogoditi sa selekcijom Izraela. Nakon neuspeha u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo gde su završili takmičenje u grupi,Izrael ovaj novi ciklus Lige nacija dočekuje u dosta promenjenom sastavu,što zbog želje selektora da osveži tim,što zbog izostanaka usled povreda.Došlo je i do smene trenera pa će na klupi od sad biti Alon Hazan koji je do sada bio pomoćnik pa je dosta upoznat sa situacijom u reprezentaciji. On na ovom meču neće moći da računa na dosta fudbalera,među kojima su i kapiten tima Natho,kao i najbolji strelac Zahavi. Osim njih dvojice nema još nekoliko standardnih igrača kao što su Biton,Tibi,Harush i Dgani. Dakle bez 5 veoma bitnih igrača,kao i nekoliko manje bitnih tj manje zastupljenih u reprezentaciji Izraelu će biti daleko teže da dođe do pobede.

Njihov rival Island takođe nije u nekoj previše zavidnoj situaciji. Isladski fudbal već nekoliko godina ide konstantno silaznom putanjom. Nakon jako loše odigrane lige nacija gde su zabeležili 6 poraza ispali su u niži rang. Loša forma se nastavila i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo gde nisu uspeli da se domognu ni baraža. Zbog svega toga njima je potrebna pobeda,potreban im je prekid te loše serije. Nisu mnogo menjali tim,tako da sa gotovo istom reprezentnacijom ulaze u ovu novu sezonu. Uigranost će svakako biti njihov adut na ovom meču.

Prognoza: Izrael je svakako favorit na ovom meču,što zbog domaćeg terena,što zbog kvalitetnijeg tima,ali zbog situacije koja ih je zadesila svoje šanse vreba i Island.

Mi smo se opredelili za sigurniju varijantu gde će gosti doći makar do jednog gola.

Tip: gost 1+ @ 1.50 – 2:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje