utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] FA Kup: Čelzi – Mančester Junajted

Najinteresantniji i najuzbudljivi par osmine-finala engleskog FA kupa, čini susret između timova, ČelzijaMančester Junajteda. Londonski tim je u predhodnoj rundi takmičenja bio bolji od ekipe, Šefild Venzdeja (3:0), dok su „Crveni Đavoli“ kao gosti savladali tim, Arsenala (1:3).

 

ČELZI je aktuelni branilac trofeja u ovom takmičenju, a ukupno su u svojoj istoriji u osam navrata osvajali pehar namenjen pobedniku FA kupa. Londonski tim u poslednjem periodu igra dosta promenljivo, a trenutno nastupaju na četiri „fronta“ – Premier liga, FA kup, Liga kup, Liga Evrope, te „Plavci“ imaju dosta zgusnut raspored u ovom trenutku. U svakom od ovih takmičenja, Čelzi ima veoma visoke ambicije, ali trenutna situaciju u klubu nije na zavidnom nivou (na relaciji trener-igrači), te ćemo videti kako će se to odraziti na same partije na terenu, u veoma važnom periodu sezone, koji vrlo lako može odrediti da li će „Plavci“ uspešno završiti sezonu, te ostaje li italijanski strateg, Mauricio Sari na klupi ovog tima i u budućnosti…Domaćini će biti oslabljeni neigranjem – M.van Ginkel (vezista), D.Drinkwater (vezista), G.Cahill (defanzivac), dok je neizvestan nastup – R.Loftus-Cheek (vezista).

Očekivani sastav (4-3-3)K.Arrizabalaga – M.Alonso, C.Azpilikueta, A.Rudiger, D.Luiz – N.Kante, Jorginho, M.Kovacic – E.Hazard, Willian, G.Higuain

MANČESTER JUNAJTED u ovu utakmicu ulazi nakon poraza u prvoj utakmici 1/8-finala Lige Šampiona protiv Paris Sen Žermena, što je ujedno bio i prvi poraz Ole Gunara Solskjera na klupi ovog tima. „Crveni Đavoli“ ponovo nisu imali „sreće“ na žrebu, te nakon gostovanja Arsenalu u predhodnoj rundi, ponovo igraju u gostima, takođe protiv londonske ekipe, ovoga puta – Čelzija. Gostima (sada veoma izvesno) ostaje da pokušaju da stignu do jedinog trofeja u ovoj sezoni upravo preko FA kupa, a biće silno motivisani da se „osvete“ londonskom klubu za poraz u prošlogodišnjem finalu ovog takmičenja i da nastave „put“ ka svom 13. peharu FA kupa. Na kup utakmicama ove sezone u startnoj postavi nalazio se argentinski golman, S.Romero, koji bi i ovoga puta trebao da dobije prednost u odnosu na prvog čuvara mreže, D.De Gea. U gostujućem timu nećemo videti – A.Valencia (defanzivac), J.Lingard (vezista), M.Darmian (defanzivac), A.Martial (napadač).

Očekivani sastav (4-3-3)S.Romero – A.Young, L.Shaw, V.Lindelof, E.Bailly – N.Matic, A.Herrera, P.Pogba – M.Rashford, A.Sanchez, R.Lukaku

Glavni sudijaK.Friend

Kraj – 0:2

Predlog za tipovanje GG / 1.70

Utakmica je na programu u ponedeljak sa početkom od 20:30 na stadionu „Stamford Bridge“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje