četvrtak, 16. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Francuska Liga 1: Najava, prognoze i izostanci (14.01.2023)

Danas predlozi za dva meča, na prvom susretu jedan tim bez dosta igrača protiv jakog rivala, predlozi su kvote 2,15 i 1,70, dok na drugom susretu verujemo u jedan neverovatan statistički podatak koji na jednostavnu igru može da nam donese naplatu kvote 1,65, uz još jedan predlog kvote 2,00. Uz ova dva, tu su i izostanci za treći meč koji je danas na programu, gde će jedan tim biti bez najboljeg strelca i najboljeg asistenta tima.

Kao i svake sezone u našem Premium delu imamo i Francusku Ligu 1, trudićemo se da kroz dobre analize dođemo do što većeg procenta pogodaka. Ukoliko želite da čitate Premium članke, dobijate informacije i predloge, donirajte za naš sajt i čitajte sve, više informacija na [email protected]


17:00 Lens – Okser

Nakon što su se vratili u Ligu 1 posle pet godina odsustva i što su završili sedmi u svakoj od dve sezone, Lens i dalje napreduje pod vođstvom Francka Haisea. Samo njihovi najžešći rival Lil je uspeo da pobedi Lens u ligi do sada ove sezone, a vrhunac njihove sezone je bez sumnje stigao sa pobedom od 3:1 protiv Paris Saint-Germaina na Novu godinu. Iako su samo remizirali 2:2 na gostovanju kod Strasbourga u sredu, Lens je povećao prednost od sedam bodova pred četvrtim Rennesom, što im daje nadu da će se prvi put u 20 godina kvalifikovati za Ligu šampiona.

Lens zauzima 2.mesto u ligi sa 12 pobeda, 5 remija i 1 porazom uz gol razliku 31:13. Na domaćem terenu imaju skor 9 pobeda iz isto toliko mečeva uz gol razliku 21:7.

Izostanci:J.Cabot (11u/0g/1a – pet kao starter – sredina terena), A.Claude Maurice (11u/2g/2a – samo tri kao starter – napad)

Auxerre je pretrpeo ogroman poraz od 5-0 kod kuće od Tuluzaa u sredu, što je prvi put da su primili pet golova kod kuće u prvoj ligi Francuske. Jedanaest poraza u prvih 18 utakmica znači i najgori početak sezone ikada za Auxerre, ali su i dalje samo jedan bod iza bezbedne zone, budući da su se vratili u Ligue 1 preko playoffa drugog ranga na kraju prošle sezone. Iako su odlučili da zamene trenera Jean-Marc Furlana sa bivšim trenerom Loriana, Christophe Pelissier-om u oktobru, forma ovog tima se malo promenila, a na ovo gostovanje idu posle četiri vezana poraza. Koliko će problema imati da sačuvaju prvoligaški status možda najbolje govori i činjenic da su u kupu došli do pobede protiv trećeligaša Dunkerque tek posle boljeg izvođenja penala.

Auxerre se nalazi na 18.mestu sa skorom 3 pobede, 4 remija i 11 poraza uz gol razliku 16:40. Na gostovanjima imaju učinak od 1-1-7 (7:23).

Izostanci: K.Bernard (7u/0g/1a odbrana), G.Mensah (10u/0g/0a odbrana), A.Coeff (7u/0g/1a odbrana), P.Joly (10u/0g/0a odbrana), G. Hein (17u/1g/0a napad),

Mišljenje urednika: Ogromna šansa nalazi se pred domaćim timom da nastavi sa dobrim igrama i sakupljanjem bodova koji će ih odvesti ka Ligi šampiona, gosti su oslabljeni, a i inače su tim koji bi Lens trebalo da dobije bez puno problema, mišljenja smo da će Lens od samog starta dominirati pa je naš predlog igra 1-1&2+ po kvoti 2,15, dok takođe možete pokušati i sa kombinacijom 1&2-5 gola po kvoti 1,70

1:0


21:00 Lyon – Strasbourg

Treći put u 21. veku, Olympique Lyon nije uspeo da pobedi svoje prve dve utakmice u ligi na početku kalendarske godine, igrajući bez datog gola protiv Clermonta (1-0) i Nantes-a (0-0). Tim Laurent Blanc-a sada se suočava sa zaostatkom od devet bodova u trci za mestom u Evropi sledeće sezone, dok nisu postigli više od jednog gola u domaćoj utakmici u ovom takmičenju od kako su razbili Angers 5-0 na početku septembra. U osam ligaških mečeva tokom ove sezpme , bivši svetski šampion sa Francuskom je izgubio više puta (tri) nego što je izgubio u prethodnih 38 domaćih utakmica kao trener Pari Sen Žermena u sezoni 2015-16 (dva). Iako imaju 25 bodova nakon 18 utakmica u Ligue 1, jedan više nego što su imali u ovom trenutku prošle sezone, Lyon je i dalje ispod standarda koji se očekuje od ovog kluba. Oni imaju 100% učinak u 2022-23 protiv timova koji se trenutno nalaze u zoni ispadanja, pobeđujući Angers, Auxerre i Brest sa ukupnim rezultatom 11-3

Lyon se nalazi na 8.mestu sa 7 pobeda, 4 remija i 7 poraza uz gol razliku 27:21. Na domaćem terenu imaju učinak 5-2-2 (16:7).

Izostanci: Falić samo duže odustni veznjak H.Aouar (7u/1g/0a)

U svom prvom meču na čelu kao privremeni trener, Mathieu Le Scornet je video kako njegov tim odlično reaguje na smenu trenera i uzima bod protiv odličnog Lensa 2:2. Ako istorija Ligue 1 znači nešto, onda su njihove šanse da ostanu u francuskom prvenstvu posle ove sezone slabe, jer su 14 od 15 timova koji su do sada pobedili samo jedan domaći meč nakon 18 utakmica, ispali iz lige. Ovo je treći put da Strazbur ima manje od dva trijumfa u ovom trenutku sezone, što nijedan drugi francuski klub ne može da kaže. Polovina njihovih bodova ove sezone su osvojeni na gostovanjima, zajedno sa njihovim jednim trijumfom, kada su pobedili Angers 3-2  u oktobru. Strasbourg je primio više golova u 10 od svojih prethodnih 11 domaćih utakmica, ali su takođe postigli gol 10 puta u tom periodu.

Strasborug nije imao mnogo sreće na gostovanjima u Lyonu u ovom takmičenju, gubeći 11 od svojih prethodnih 12 gostujućih utakmica protiv njih.

Izostanci: C.Dagba (9u/0g/0a odbrana), K.Fila (2u/0g/0a sredina), N.Kandil (3u/0g/0a sredina)

Mišljenje urendika: Iako promena trenera ume da razdrma ekipu, što se i pokazalo u meču sa Lensom, deluje ipak da će gosti teško do novog iznenađenja, ono što je činjenica to je da su na svakom od dosadašnjih gostovanja primali najmanje jedan gol u prvom poluvremenu, kao i da su na poslednjih pet gostovanja njihovi protivnici gotovo uvek postizali najmanje dva gola na meču, iako Lyon ima problema sa realizacijom u poslednjim mečevima, smatramo da prosek od 1,85 exG (očekivanih golova) na domaćem terenu nije loše i da će Lyon konačno u kompletnom sastavu proraditi i postići gol već u prvom delu igru, 1PD1+ po kvoti 1,65, kao i da će uspeti da savlada dva puta na meču odbranu gosta, igra 1PD1+&D2+ plaća se kvotom 2,00.

1:2 (1:2)


19:00 Marseille – Lorient

Izostanci domaćin: J.Clauss (16u/1g/7a – odbrana – prvi asistent tima), Nuno Tavares (16u/5g/0a odbrana – prvi strelac tima), D.Payet (14u/2g/3a sredina), A.Harit (10u/0g/0a sredina)

Izostanci gost: J.Laporte (16u/0g/0a odbrana), T. Le Bris (14u/1g/0a sredina)


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje