petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Premier lige – 1.kolo (petak)

Čekanju je došao kraj, vreme je za početak nove sezone 2022/2023 za mnoge najkvalitetnijem nacionalnom prvenstvu na svetu – engleskoj Premier ligi! Priliku da svojom utakmicom „otvore“ novi šampionat dobili su dva londonska rivala – Kristal Palas i Arsenal.

KRISTAL PALAS – ARSENAL

KRISTAL PALAS je odigrao sasvim kvalitetno proteklu sezonu, što je za mnoge bilo poprilično iznenađenje, jer su promenili zaista veliki broj igrača, stigao je novi trener u vidu – Patrika Viere, te se londonskom timu tada uglavnom predviđala borba za opstanak. Ipak, popularni „Orlovi“ su bez ikakvih problema zadržali svoj status premierligaša i sezonu okončali na 12. poziciji na tabeli sa 48 osvojenih bodova. I u ovom šampionatu njihov primarni cilj je ostanak u Premier ligi, dok „nešto više“ nije ni realno očekivati od ovog tima. U minulom prvenstvu nije ih bilo nimalo lako pobediti na njihovom terenu na kojem su pretrpeli svega četiri poraza uz sedam pobeda i osam nerešenih ishoda. Van stroja su – J.Butland (golman), S.Johnstone (golman), J.McArthur (vezista), M.Olise (vezista).

Očekivani sastav (4-2-3-1) – V.Guaita – N.Clyne, J.Andersen, M.Guehi, T.Mitchell – J.Schlupp, C.Doucoure – J.Ayew, E.Eze, W.Zaha – O.Eduard

ARSENAL je prošlu sezonu završio na petoj poziciji na prvenstvenoj lestvici (plasman u Ligu Evrope), te im je tako „izmakla“ Liga Šampiona, koja će im sada i biti glavni cilj. Popularne „Tobdžije“ su ovog leta doveli nekoliko dosta kvalitetnih pojačanja (pre svega brazilskog reprezentativca – Gabrijela Žezusa), te trener ekipe – Mikael Arteta ima na raspolaganju kvalitetniji igrački kadar. Londonski klub je na priprema delovao zaista kvalitetne, a posebno se izdvajaju ubedljivi trijumfi protiv – Čelzija (4:0) i Sevilje (6:0). Konkurencija za sam vrh tabele biće izuzetno velika i jaka, te im je dobar „ulazak“ u sezonu neophodan, nešto sa čime su predhodne godine imali ozbiljan problem. Gostima svakako pripada uloga favorita protiv gradskog rivala, a sigurno ulaze u uvodno kolo sa dosta samopouzdanja, ali i želje za „osvetom“, jer u minulom prvenstvu upravo protiv Kristal Palasa nisu prikazivali dobre partije (samo bod iz dva duela). Neizvesni su nastupi – T.Tomiyasu (defanzivac), K.Tierney (defanzivac), E.Smith-Rowe (vezista).

Očekivani sastav (4-2-3-1) A.Ramsdale – B.White, W.Saliba, Gabriel, O.Zinchenko – G.Xhaka, T.Partey – B.Saka, M.Odegaard, G.Martinelli – G.Jesus

 

Glavni sudija – A.Taylor

Predlog za tipovanje – X2&2+ / @1.55 – 0:2

Utakmica je na programu u petak sa početkom od 21h na stadionu „Selhurst Park“.

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje