utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Premier lige – 23. kolo (ponedeljak)

LIVERPUL – EVERTON

LIVERPUL se u ovom momentu nalazi na tek 10. poziciji na tabeli, što je svakako katastrofalan učinak za ekipu koja je pred sam start prvenstva važila za glavnog konkurenta Mančester Sitiju u „borbi“ za novi naslov prvaka Premijer lige. Od toga sada naravno da nema ništa, dok je doveden itekako u pitanje i njihov plasman u Ligu Šampiona naredne sezone, jer trenutno imaju čak 12 bodova zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl (ali i dve utakmice manje odigrane, što je veoma bitan podatak). Popularni „Redsi“ su na poslednja četiri prvenstvena duela osvojili samo jedan bod, te zaista sa ogromnim imperativom osvajanja celog „plena“ ulaze u naredni duel, kako bi zadržali svoje šanse za mesto među TOP 4 timova lige. Prostora za nove „kikseve“ nemaju, te je svaka naredna utakmica od velike važnosti za njih. Za sada znatno bolje partije prikazuju na svom terenu, na kojem su i izuzetno efikasni sa u proseku 2.3 postignuta gola po meču, ali treba napomenuti da u poslednjih nekoliko kola imaju problema sa realizacijom u fazi napada. Van stroja su – I.Konate (defanzivac), V.Van Dijk (defanzivac – 2 gola), A.Melo (vezista), T.Alcantara (vezista), L.Diaz (napadač – 3 gola / 2. asistencije).

Očekivani sastav (4-3-3)Alisson – T.Alexander-Arnold, J.Gomez, J.Matip, A.Robertson – J.Henderson, Fabinho, S.Bajcetic – M.Salah, D.Nunez, C.Gakpo

EVERTON je smenio Frenka Lamparda i kao novog glavnog trenera imenovao – Šona Dajča. To je odmah donelo rezultata, jer su u predhodnom kolu na svom terenu savladali lidera prvenstva, Arsenal (1:0). To je bila njihova prva pobeda u Premijer ligi još od oktobra meseca prošle godine. Ipak, i dalje se nalaze u zoni ispadanja, te im do kraja sezone predstoji zaista velika „borba“ za očuvanje statusa premierligaša. Popularne „Karamele“ imaju velikih problema sa realizacijom u fazi napada sa svega 16 datih golova (najneefikasniji tim u šampionatu), ali sa druge strane i ne primaju mnogo pogodaka (28). Samim tim, posebno pod vodstvo spomenutog Šona Dajča, igra će se prvenstveno bazirati na organizovanoj defanzivi, odbrana sopstvenog gola biće prioritet, dok objektivno gledano njihov potencijal u napadačkom pogledu nije ni toliko veliki niti posebno kvalitetan, da mogu da se „nadigravaju“ sa rivalima. Sada im pripada uloga autsajdera protiv gradskog rivala, posebno otkako na strani ove sezone imaju jednu jedinu pobedu nakon 10 odigranih utakmica. Izvan sastava su – N.Patterson (defanzivac), J.Garner (vezista), A.Townsend (vezista), D.Calvert-Lewin (napadač – 1 gol).

Očekivani sastav (4-5-1) J.Pickford – S.Coleman, C.Coady, J.Tarkowski, V.Mykolenko – A.Iwobi, A.Onana, I.Gueye, A.Doucoure, D.McNeil – N.Maupay

 

Mišljenje urednika: Velike gradske derbije je uvek pomalo nezahvalno prognozirati, pogotovo kad se oba tima nalaze u velikim problemima. Ipak, uloga favorita ide na stranu domaćina, koji želi svoj prvi prvenstveni trijumf u 2023. godini, ali moraće da napokon odigraju kvalitetnu partiju u napadačkom smislu, dok istovremeno i veoma oprezni u defanzivi usled izostanka standardnog štoperskog tandema. Sa druge strane, Everton će nakon Arsenala pokušati da iznenadi još jednog favorita, ali to neće biti nikako jednostavno, imajući u vidu njiihova dosadašnja izdanja na gostovanjima. Očekujemo meč u kojem bi Liverpul trebao da diktira tempo igre i ima znatno više lopti u svojoj kontroli, dok će Everton zasigurno svoju igru podrediti defanzivnom pristupu.

 

Glavni sudijaS.Hooper

Predlog za tipovanje – 1 / @1.65 1X&0-1I / @1.85 – T2 0I / @1.50 (gosti ne dolaze do gola u prvom poluvremenu) – 2:0 (1:0)

Utakmica je na programu u ponedeljak sa početkom od 21h na stadionu „Anfield“.

 

ODLIČNE KVOTE U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje