četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 12. kola i predlozi za klađenje (24. oktobar)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Krasnodar – Spartak Moskva (18:00)

Derbi 12. kola ruske Premijer Lige odigraće se ove subote, u terminu od 18 časova, a reč je o utakmici između Krasnodara i moskovskog Spartaka.

Krasnodar na ovu utakmicu stiže nakon obaveza u Ligi Šampiona gde su odigrali nerešeno protiv francuskog Rena, rezultatom 1:1, i na pozitivan način započeli grupnu fazu tog takmičenja. Iako sada moraju da se okrenu domaćem šampionatu gde im sledi veoma težak meč protiv Spartaka, već za 4 dana će u sklopu Lige Evrope dočekivati engleski Čelsi i zato se postavlja veliko pitanje u kakvom sastavu će danas istrčati na teren. Određene izmene definitivno treba očekivati, a sigurno je da će bez nastupa ostati Sergej Petrov (12n/2g/1a, odbrana), Aleksandr Martinovič (10n/0g/0a, odbrana), Remi Kabela (10n/6g/2a, sredina), Jevgenij Markov (1n/0g/0a, napad) i Vanderson (7n/1g/2a, napad). Ovi igrači su od velikog značaja za tim Murada Musajevog i bez njih ne mogu da očekuju previše.

Spartak nije učestvovao na evro-sceni, ali je zato imao obaveze u nacionalnom kupu Rusije. Iako su Moskovljani na gostovanje Jeniseju otišli u jakom sastavu, na kraju su pretrpeli poraz minimalnim rezultatom i tako ostali bez nade za osvajanje trofeja. Sada im je Premijer Liga jedini prioritet i verujemo da već od ovog meča svu svoju snagu usmere ka njoj kako bi možda i prestigli prvoplasirani Zenit. Ono što bi mogli biti veliki problem za njih jesu povrede dva važna napadača, Aleksandra Soboleva i Ezekijela Ponsea, koji će propustiti današnji meč. Ipak, očekujemo da mladi Džordan Larson i iskusni Aleksandr Kokorin nadoknade te izostanke i donesu pobedu svom timu.

Mišljenje urednika: Iako ni Spartak nije u kompletnom sastavu, brojni izostanci u redovima Krasnodara, kao i naporan raspored u Ligi Šampiona, apsolutno rade u korist gostujućeg tima. “Crveno-beli“ bi ovde morali da ostanu neporaženi, kako bi uz potencijalni kiks Zenita protiv Rubina možda i preuzeli vodeće mesto. Očekujemo da u tome i uspeju, a slaba odbrana i jedne i druge strane bi trebalo da nam “garantuje“ golove.

Predlog za klađenje – X2&2+ (2,05) – 1:3


Lokomotiva Moskva – Rotor Volgograd (18:00)

Drugi meč koji je na programu od 18 časova odigraće se na RŽD Areni u Moskvi gde će domaća Lokomotiva ugostiti Rotor iz Volgograda.

Lokomotiva ne može da se pohvali kvalitetnom igrom, ali su i pored toga uspeli da održe niz bez poraza i, štaviše, da vežu 4 pobede u domaćem šampionatu. Kao što je to bio slučaj i sa Krasnodarom, “Lokosi“ su tokom protekle nedelje takođe igrali na evro-sceni, a na gostovanju ekipi Salcburga su uspeli da dođu do remija, rezultatom 2:2. U drugom kolu tog takmičenja će imati veoma težak zadatak jer će ugostiti minhenski Bajern, verovatno i glavnog favorita za osvajanje Lige Šampiona, ali je dobra vest je da će im naredni protivnik u domaćoj ligi biti ekipa Rotora koju bi i sa kombinovanim sastavom jednostavno morali da savladaju.

Rotor je nakon remija sa Ufom ponovo ušao u “crvenu“ seriju. U 11. kolu domaćeg šampionata su poraženi na svom terenu od Tambova, rezultatom 0:2, da bi ih u kupu sa ubedljivih 3:0 savladala Krila Sovjetov. Iako smo to najavljivali na samom početku sezone, sada je potpuno jasno da u elitnom rangu nema mesta za Rotor. Ova ekipa se nalazi ubedljivo na poslednjoj poziciji, uz gol razliku 4:20 i sa samo 3 boda koja su osvojili zahvaljujući skoru od 3 remija i 8 poraza. Dakle, nemaju ni jednu pobedu, a glavna pitanja su da li će i kada tu pobedu uopšte zabeležiti. Danas verovatno neće.

Mišljenje urednika: Izabranici Marka Nikolića imaju odličnu priliku da nastave niz pobeda i pred povratak u Ligu Šampiona sačuvaju mesto u vrhu tabele. Njihova igra nije na zavidnom nivou, ali protiv ekipe kao što je Rotor bodove ne smeju da ispuste.

Predlog za klađenje – 1&0-3 (2,00) – 1:2


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje