utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava kola, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu je na programu svih 9 mečeva ovog kola Serije A, jer je, kao što znate, katolički Uskrs u nedelju.

12:30h Parma-Milan

Loši rezultati u poslednje vreme, samo jedna pobeda u prethodnih 10 kola doveli su Parmu u veoma nezgodnu situaciju. Pre dva meseca bili su u prilici da se bore čak i za mesto u Evropi, a sada im po svemu duceći, predstoji strah i borba da ne budu jedna od ekipa koja će u niži rang. Jeste da oni imaju 6 bodova više od ekipe u zoni ispadnja,ali ako nastave sa ovakvom igrom, može do da se smanji, moraju se probuditi. Glavne udarne igle Parme su malo zakazale, istina i Inglese i Žervinjo su bili jedno vreme povređeni. Žervinjo se vratio,ali Inglese još uvek nije. Na ovom meču osim Inglesea u timu neće biti ni Biabiani,kao ni stub odbrane Bruno Alveš.

Nije ni Milan u nekoj sjajnoj situaciji. Oni takođe igraju loše u poslednje vreme,ali su eto pobedili u prošlom kolu direktnog rivala za poziciju Lacio i to je možda naznaka bolje igre. Milano se bori za Ligu Šampiona zajedno sa Laciom, Romom, Interom i Atalantom i njima je svaki bod bitan,svaki neuspeh može da ih košta. U timu neće biti Kalabria, Bonaventura i Lukas Paketa. Dobra stvar je da se na teren vraća Donaruma.

Predlog: Milan je bliži pobedi,ali ne očekujte mnogo golova ovde.


15h Bolonja-Sampdoria

Dobri rezultati Bolonje u poslednje vreme doveli su ih do željenog mesta. Trenutno su dva boda iznad zone ispadanja,ali posao još uvek nije gotov. Jedan kiks i vratiće se nekoliko koraka u nazad. To Siniša Mihajlović jako dobro zna i neće dozvoliti opuštanje u timu. Bolonja igra jako dobro u poslednje vreme, tj od kad je Mihajlović na klupi. U poslednjih 5 kola čak 3 pobede i po jedan poraz i remi što je sjajno za tim iz donjeg dela tabele. Posebno dobro igraju na svom terenu i sigurno da iz ovog meča očekuju da izvuku maksimum.

Sampdoria sa druge strane u ovaj meč  ulazi u jako dobrom raspoloženju. Oni su slavili u derbiju protiv Đenove i sigurno da im je to podiglo samopouzdanje. Oni nemaju neki veliki rezultatski imperativ,jer je Evropa relativno daleko,msm 5 bodova kaskaju za tim karavanom timova koji se bore za mesta u Evropi.Nije nedostižno,ali nije realno. Upravo u toj rezultatskoj rasterećenosti i leži opasnost po protivnike. Sampa igra lagano, bezbrižno, opušteno i mogu svakoga da pobede. Imaju Kvakljarelu koji ih nosi ove sezone i koji se bori za titulu najbolje strelca lige. Verovatno će za njega raditi kako bi došao do te titule.

Predlog: Bolonja je ovde favorit, Siniša zna Sampu jako dobro i zna njihove slabosti i mane.


15h Empoli-SPAL

Loši rezultati u poslednje vreme doveli su Empoli u zonu ispadanja. Lako je upasti,ali je vrlo teško izvući se odatle i pred Empolijem je  nimalo lak zadatak. Oni većinu svojih bodova uzimaju na domaćem terenu pa se uzdaju u to na ovom meču. Danas igraju protiv direktnog rivala za poziciju i ovde prosto moraju da pobede. Za Empoli je svaki naredni meč jedno malo finale koje moraju dobiti. Neće biti lako, za to su se pobrinule i povrede jer u timu neće biti Antonino La Gumina, Afriyie Acquah, Matias Silvestre dok su pod znakom pitanja  Luca Antonelli, Kevin Diks i Diego Farias.

Dobra forma Spala u poslednje vreme dovela ih je u izglednu situaciju da izbore opstanak. Ipak, to još uvek nije matematički tako i upravo je na to i upozorio kapiten tima pred ovaj meč.Jednostavno, ne smeju da se opuste jer bi jednim porazom otišli par koraka u nazad. Spal zaista igra dobro u poslednjih par nedelja. Oni su u prethodnom kolu savladali Juventus,a par kola ranije i Rimske timove Romu i Lacio. Zbog ovakvog rasporeda svi su njih označavali kao ekipu koja će biti u zoni ispadanja,ali eto oni su uspeli da pobede sve te rivale i dođu na korak od opstanka. Na ovom meču će imati problema sa sastavom jer u timu neće biti prva zvezda tima Jasmin Kurtic, kao i Mattia Valoti, Marko Jankovic i golman Giacomo Poluzzi.

Predlog: Borba za opstanak bi trebalo da nam donese dosta golova na ovom meču.


15h Genoa-Torino

Pre samo par nedelja predsednik Đenove je rekao da su oni manje više sigurni i da će opstati pa da ekipa do kraja sezone može da igra rasterećeno i uzima bodove. Ipak, par kola kasnije to nije tako. Oni su trenutno na 5 bodova od zone ispadanja i situacija nije ružičasta. Dodatni problem je poraz u gradskom derbiju protiv Sampdorije.Dodatni problem pred ovaj meč je izostanak Pandeva i Birashia. Nimalo laka situacija za Đenovu.

Torino je u prethodna dva kola napravio dva kiksa. Očekivali su da uzmu 6 ili  makar 4 boda,ali od toga su osvojili samo 2 boda i time smanjili šansu za mesto koje vodi u Evropu. Sada im je preko potrebna pobeda na ovom meču ukoliko žele da zadrže priključak za tim karavanom ekipa koje se bore za Evropu. Taman,kad smo ih pohvalii tj pohvalili da im je napad proradio,oni su opet pali. Svega 1 postignut gol i jako malo stvorenih šansi u prethodna dva kola mogu da zabrinu Macarija. Sigurno da je Macari radio na tome protekle nedelje i verovatno ćemo videti napredak na ovom gostovanju.

Predlog: Ovo bi takođe mogao da bude jedan efikasan meč.


15h Lacio-Chievo

Lacio je u prošlom kolu poražen od Milana i time su umanjili svoje šanse da naredne godine igraju u Ligi Šampiona. Kako bi se vratili u tu trku na ovom meču im je potrebna pobeda. Lacio je u poslednjih par kola prosipao bodove upravo u mečevima gde to nisu smeli da učine,kao na gostovanju Spalu. Upravo zbog toga će ovaj meč shvatiti maksimalno ozbiljno jer je pobeda preko potrebna. Lacio je u dosta nezavidnoj situaciji jer su u sredu imali odložen meč protiv Udinezea i tu su slavili,ali su platili cenu. Nekoliko igrača je pod znakom pitanja za ovo kolo. Joaquin Correa, Stefan Radu, Adam Marusic i Valon Berisha su pod znakom pitanja,dok je Lukas Leiva suspendovan.

Kijevo je odavno prežaljeno. Oni će se naredne sezone takmičiti u Seriji B. Ipak i to što su ispali ne umanjuje njihovu želju za pobedom. Oni se na svakom meču bore za bodove kao da su im preko potrebni. Ipak,nekad i ta borba nije dovoljna jer oni imaju zaista slab tim. Napad je vrlo loš,odbrana još lošija. Jedina svetla tačka u toj odbrani jeste vremešni golman Sorentino koji iz kola u kolo zadivljuje sve svojim sjajnim odbranama.

Predlog: Sve osim pobede Lacija bilo bi veliko iznenađenje.


18h Juventus-Fiorentina

Ova sezona je već sada neuspešna što se tiče Juventusa. Jeste da su oni osvojili titulu,ali glavni cilj nije ispunjen, a to je osvajanje Lige Šampiona. Velika tuga i neverica vlada i Torinu i sigurno da im sada nije do fudbala, a sledi veliki derbi sa ljutim rivalom. Ne bi trebalo očekivati da Alegri odmara igrače,nema zbog čega,ali opet,pitanje je kome je do fudbala.

Sa druge strane imamo Fiorentinu koja je u jako lošoj formi.  Ni smena trenera nije urodila plodom jer još uvek nisu pobedili. Ipak, treba Monteli vremena da sklopi kockice i sigurno da će oni iz kola u kolo igrati sve bolje i bolje. Nema boljeg meča od ovog da se ekipi podigne moral. Sigurno da će Fiorentina želeti da slavi na ovom meču i tako nanese dodatnu štetu velikom rivalu. Za navijače bi to bio veliko trijumf jer je poznato koliko navijači Fiorentine mrze Juventus.

Predlog: Trebalo bi da vidimo golove na obe strane na ovom meču.


20:45h Inter-Roma

Večernji termin je rezervisan za veliki derbi između Intera i Rome.

Inter igra sve bolje i bolje. Pobeda u derbiju protiv Milana im je bila veliki vetar u leđa. Dodatni vetar je i povratak Ikardija u tim. Prosto se vidi koliko je on bitan za ovu ekipu. Pre samo mesec dana svi su mislili da Inter neće doći do mesta koje vodi u Ligu Šampiona,ali sada su u jako dobroj situaciji za to. Sada igraju sa Romom u direktnom duelu za mesto koje vodi u Ligu Šampiona.

Romi je ovaj meč isto toliko bitan koliko i Interu jer se i oni bore za mesto koje vodi u Ligu Šampiona. Roma kako vreme odmiče igra sve bolje i bolje. Posle dužeg vremena su uspeli da vežu dve pobede i sada je situacija bolja nego pre par kola. Ipak,karavan ekipa koje se bore za Ligu Šampiona je toliko izjednačen da će samo jedan kiks značajno umanjiti plasman u Ligu Šampiona.

Predlog: Ne treba očekivati mnogo golova na ovom meču.


Tipovi:

Parma-Milan 2-4 @ 1.55 (1:1)

Bolonja – Sampdoria DNB1 @ 1.55 (3:0)

Empoli-SPAL 3+  @ 2.00 (2:4)

Genoa-Torino GG @ 2.00 (0:1)

Lacio – Kijevo 1&2+ @ 1.30 (1:2)

Juventus-Fiorentina 1 2-5 @ 1.85 (2:1)

Inter-Roma GG  @ 1.70 (1:1)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje