petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu tri duela Serije A.

15h Bolonja-Empoli

Samo nekoliko dana nakon rastanka sa Sinišom Mihajlovićem Bolonja je uspela da zabeleži prvi trijumf u sezoni. Izgleda da je urodila plodom šok terapija u vidu smene trenera, jer su uspeli sa savladaju veoma neugodnu Fiorentinu. Tom pobedom Bolonja se popela na 12to mesto. Oni su u dosadašnjih 6 kola osvojili 6 bodova, što je trenutno sasvim zadovoljavajuće. Novi trener Tijago Mota imaće svoj debi pred domaćim navijačima i to protiv neugodnog rivala. Imaće Mota dosta posla oko ekipe. Mihajlović je uspeo koliko toliko da popravi odbranu tima,ali to je i dalje daleko od onoga kako treba da izgleda. Bolonja godinama kuburi sa tom odbranom, veoma su retki mečevi na kojima oni ne primaju golova. Sa druge strane napad je u boljoj situaciji. Zapravo napad se popravio dolaskom Arnautovića. Sad koliko je dobro da 90% golova dolazi od jednog čoveka i nisam baš siguran,ali kod njih je zaista tako. Arnautović je u dosadašnjem delu sezone dao 6 golova, a Bolonja ukupno 7. Mislim da ovaj podatak dovoljno govori o svemu.

Empoli sa druge strane u ovo kolo ulazi sa željom da konačno zabeleži pobedu. Oni su u prvih 6 kola osvojili 4 bodova. Nisu počeli sezonu na način kao što su želeli, a pogotovo je nisu počeli kao prethodne godine. Zapravo oni nikako da se izvuku iz te loše forme u koju su pali početkom ove godine. Nikako da povrate onu igru sa početka prethodne sezone. Napadaju oni i dalje, stvaraju šanse,ali ne iskorišćavaju ih kao ranije,ali i odbrana je popustila drastično. Zanetijeva ekipa je u prethodnom kolu odigrala dosta dobro. Jeste da su izgubili protiv Rome sa 2-1,ali su zaista napadali, bili opasni,ali eto nisu imali sreće da izvuku makar bod. Ukoliko nastave u tom ritmu i na ovom meču, mogli bi da osvoje neki bod,pa možda i da pobede.

Očekivani sastavi:

Bologna possible starting lineup:
Skorupski; Posch, Medel, Lucumi; De Silvestri, Aebischer, Schouten, Soriano, Cambiaso; Barrow, Arnautovic

Empoli possible starting lineup:
Vicario; Stojanovic, Ismajli, Luperto, Parisi; Haas, Grassi, Bandinelli; Bajrami; Lammers, Satriano

Prognoza: Jedan od mečeva gde je bolje igrati na golove. Trebalo bi da ih bude na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.73 – 0:1


18h Specija-Sampdoria

Specija je u prvih 6 kola osvojila 5 bodova, što je sasvim solidan rezultat. Pod vođstvom novog trenera Gotija jako su dobro počeli sezonu. Pobeda u kupu sa 5 postignutih golova, pa zatim pobeda u ligi minimalnim rezultatom nad Empolijem. U narednih 5 kola su osvojili još 2 boda, što se može okarakterisati kao pad forme,ali moramo imati u vidu da je Specija u tih 5 kola igrala protiv Intera, Napolija, Juventusa. To su bili porazi, dok su remizirali sa Sasuolom i Bolonjom. Dakle, gledano na mečeve sa rivalima sličnim njihovoj snazi,imaju jako dobar skor ove sezone od 1 pobede 2 remija, što je sjajan rezultat. Moram reći da je Goti uspeo poprilično da popravi napad Specije. Oni su ove sezone na 6 mečeva postigli 5 golova, plus postigli su 5 komada u kupu, što je i više nego odličan skor za tim koji nije važio za neki efikasan. Odbrana je nažalost slabiji deo tima, jer primaju skoro 2 gola u proseku i to je nešto što se nije promenilo. Prethodne sezone su imali odbranu sa najviše primljenih golova, a kako stoje stvari neće se to mnogo promeniti ni ove godine.

Sampdoria je zabeležila najgori start u svojoj istoriji. U prvih 5 kola samo 2 osvojena boda. Od samog broja osvojenih bodova, mnogo više brine sama igra ekipe. Oni su u tih 5 kola postigli svega 3 gola, a primili su 11. Po tim parametrima imaju jedan od najgorih napada koji predvode veterani Kvakljarela, Kaputo i Gabijadini, kao i jednu od najgorih odbrana. Zbog svega toga sve je veći pritisak na trenera Sampaola, koji je protiv Milana dobio crveni karton, pa neće biti na klupi na ovom meču. Ipak, ima i nešto pozitivno, a to je mnogo bolja igra Sampdorije sada, nego na samom startu sezone. U prva tri kola su odigrali jako loše u napadu,ali od 4tog kola i meča sa Laciom počela se situacija popravljati, a samim tim su počeli i bodove da skupljaju. Malo se napad popravio, počeli su da napadaju, stvaraju šanse, a došli su i golovi. U poslednja tri meča redovno postižu golove i mislim da mogu da nastave u tom ritmu i na ovom meču.

Očekivani sastavi:

Spezia possible starting lineup:
Dragowski; Nikolaou, Kiwior, Ampadu; Holm, Kovalenko, Bourabia, Bastoni, Reca; Gyasi, Nzola

Sampdoria possible starting lineup:
Audero; Bereszynski, Murillo, Ferrari, Augello; Vieira; Leris, Sabiri, Rincon, Djuricic; Caputo

Prognoza: Najrealnije je da vidimo golove na obe strane terena, pa ćemo to i da odigramo.

Tip: GG @ 1.85 – 2:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje