petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava, predlozi za klađenje (UTORAK)

Nastavlja se Serija A. Pred nama je poslednje kolo u 2021. godini.

20:45h Genoa-Atalanta

Đenova u ovo poslednje kolo u kalendarskoj godini ulazi u dosta lošem raspoloženju. U seriji su od 4 vezana poraza u ligi, trenutno su u zoni ispadanja i to na samo dva boda od poslednjeplasirane ekipe. Od početka sezone su uspeli samo na jednoj utakmici da slave i to protiv Kaljarija početkom septembra. Dakle, skoro tri meseca su bez pobede u ligi. Odbrana im je jedna do slabijih u ligi sa 37 primljenih golova,a napad je jedan od najgorih sa svega 19 postignutih golova. Kada se sve sabere i oduzme sa pravom su tu gde jesu. Nije ni smena trenera i dolazak legendarkog Ševčenka mnogo promenio situaciju. Nastavila je Đenova istim tempom. Pritisak na Ševčenka je sve veći i veći pogotovo nakon teškog poraza od gradskog rivala Sampdorije. Malo su se smirile strasti pobedom u kupu,ali realno, kup nije ništa naspram Serije A. Dodatni problem za Đenovu jesu i izostanci. Oni na ovom meču neće moći da računaju na nekoliko fudbalera, dosta bitnih, pogotovo za defanzivnu liniju. To i nije baš ohrabrujući podatak kada im gostuje napadački tim kakav je Atalanta. Na ovom meču su van stroja: Rovela, Kaisedo i Fares, dok je Maksimović pod znakom pitanja. Još jedna zanimljivost, Đenova je ove sezone najgora domaćinska ekipa sa svega 3 osvojena boda.

Ranjeni lav gostuje Đenovi. Tako se može opisati Atalanta trenutno, a zna se kakav je ranjeni lav, najopasniji je. Gasperini gostuje kod svog bivšeg kluba. Atalanta u ovo poslednje kalendarsko kolo ulazi sa ogromnim imperativom pobede. Njihova serija pobeda je prekinuta teškim porazom od Rome na domaćem terenu sa 4-1. Bio je to pravi šok, jer niko nije očekivao da mogu da izgube u ovom trenutku od Rome,ali desilo se. Nije Atalanta igrala loše na tom meču,baš naprotiv, ali je Roma postizala golove u pravo vreme. Prvi gol u prvih 5 minuta, pa zatim i drugi, dovoljno da preseku Atalantu. Uspeo je domaćin da se vrati, čak im je i poništen gol za izjednačenje, nakon toga promašeno par šansi i onda je Roma dala još dva gola i to je bilo to. Bilo kako bilo igra je bila na zadovoljavajućem nivou,ali jednostavno nije bilo sreće.Eto prilike da se to popravi. Moraju dobiti ovaj meč, jer je lider Inter pobegao na 6 bodova, još jednim kiksom otišli bi im na još veću razliku. Drugi motiv je da žele da završe godinu pobedom i na najbolji način dočekaju novu. Nema sumnje da će Gasperini imati motiv protiv bivšeg kluba. Takođe moram napomenuti i da je Atalanta ove godine u Seriji A, na 9 gostovanja ostvarila 8 pobeda i 1 remi. Dakle, oni su najbolja gostujuća ekipa ove sezone, a namestilo se da igraju protiv najgoreg domaćina. Dakle, motiva za pobedu je mnogo, statistika je na njihovoj strani, treba samo to da ostvare i na terenu.

Očekivani sastavi:

Genoa possible starting lineup:
Sirigu; Vanheusden, Masiello, Criscito; Ghiglione, Sturaro, Badelj, Hernani, Cambiaso; Pandev, Destro

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Palomino; Zappacosta, Freuler, De Roon, Maehle; Pessina, Malinovskyi; Zapata

Prognoza: Trebalo bi Atalanta da odnese sva tri boda sa ovog gostovanja.

Tip: 2 i 2+ @ 1.63  rez 0-0


20:45h Juventus-Kaljari

Kako se godina privodi kraju tako se čini da se Juventus polako konsoliduje. Čini se kao da Max Alegri uspeva da sklopi kakvu takvu slagalicu od ove dosta razbijene ekipe. Istina, nije to onaj Juventus na koji smo navikli. Nema tu lepršave igre, mnogo prilika i što je još važnije nema ni mnogo golova,ali pobede su tu, bodovi su tu. Juventus pred ovo kolo ima iz poslednjih 5 mečeva 4 pobede. Jedino su kiksali protiv Venecije gde su igrali 1-1. Istina, sve su to bili slabiji rivali iz donjeg dela tabele,ali pobeda je pobeda. Te pobede su posebno važne za ovakav tim kakav je Juventus. Tim koji je dosta haotično izgledao na početku sezone. Sigurno da im ove pobede dodatno dižu samopouzdanje. Znaju oni da je skudeto daleko, Inter je na 12 bodova ispred njih. Njihov trenutni cilj je da nekako izbore mesto u Ligi Šampiona. Neće ni to biti lako, pogotovo jer su rivali za to mesto veoma kvalitetni. Dodatni problem je što Alegri nema para da dovede pojačanja. Juventus je pod istragom zbog proneverenog novca i ne sme da dovodi pojačanja u ovom prelaznom roku tako da se Alegri mora osloniti na ovo šta ima. Za sad se čini da mu ide dosta dobro, pobede se nižu i to je najbitnije. Neće biti lako na ovom meču, pogotovo jer ne može da računa na nekoliko bitnih igrača. Van tima su Dibala, Kijeza, Kijelini, Danilo i Ramzi.

Šta reći za Kaljari. Od ekipe koja je prošle sezone bila apsolutni hit, mlela sve redom bila u vrhu tabele u jednom delu sezone, do ekipe koja je trenutno jedan od glavnih kandidata za Seriju B. Svega jedna ostvarena pobeda u ovoj sezoni, svega 10 osvojenih bodova, drugi najneefikasniji napad lige… Nešto jednostavno ne štima. Imaju oni sasvim solidan sastav, daleko bolji i kvalitetniji od mnogih u ligi,ali eto nema bodova. Trener je takođe dobar, iskusan, Macari je vodio mnoge jake klubove u Italiji,ali opet ni to nije dovoljno. Kao da im fali to nešto, nešto što bi trebalo da ih probudi da kliknu i da krenu da se spašavaju. Ukoliko se to ne dogodi, neminovno je da se presele u niži rang. Bila bi to katastrofa za ovaj klub,ali tako je kako je.

Očekivani sastavi:

Juventus possible starting lineup:
Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro; Rabiot, Locatelli, McKennie; Bernardeschi, Jorge; Morata

Cagliari possible starting lineup:
Cragno; Caceres, Ceppitelli, Carboni; Zappa, Oliva, Deiola, Nandez, Dalbert; Pedro, Balde

Prognoza: Uprkos svim problemima sa izostancima smatram da je Juventus kvalitetniji rival i da bi trebalo da dođe do pobede,ali ne očekujem mnogo golova.

Tip: 1 i 2-4 @ 1.83 rez 2-0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje