petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava,predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu preostali dueli Serije A, a mi smo za Vas spremili najavu najinteresantnijih mečeva.

12:30h Atalanta-Kaljari

Atalanta ovo kolo dočekuje na 4tom mestu sa svega jednim bodom više od zahuhtalog Juventusa. Ne može se Atalanta pohvaliti nekom formom u poslednje vreme. Na poslednjih 5 mečeva svega 2 pobede, od toga su čak na tri meča ostali bez postignutog gola,što je za njih prava retkost. Trenutno imaju dva vezana meča bez postignutog gola i ako i na ovom meču ne daju gol biće to prvi put u njihovoj istoriji da nisu postigli gol na tri vezana meča. Dosta je to čudno uzimajući u obzir koliko je Atalanta ofanzivna ekipa. Verujem da je Gasperini poradio na tome i da će se rezultati videti već na ovom meču. Atalanta voli da igra sa Kaljarijem i neretko im daju po tri i više golova. Na ovom meču Gasperini neće moći da računa na Zapatu,ali tu je Murijel. Tokom prelaznog roka su ostali bez Gosensa, a doveden je Džeremi Boga i verovatno će debitovati na ovom meču.

Kaljari u mnogo boljem raspoloženju dočekuje ovo kolo. U poslednja četiri kola od maksimalnih 12 bodova osvojili su 7 što je zaista odlično. Još uvek su u zoni ispadanja,ali sa samo jednim bodom manje od Venecije koja je prva iznad crte. Ukoliko ovako nastave da igraju uspeće da izbore opstanak. Ono što je loše kod njih jesu utakmice na strani ove godine. U poslednjih 12 utakmica na strani pobedili su samo jednu. Od toga čak na 8 nisu postigli ni gol. Ne baš ohrabrujuća statistika pred ovo teško gostovanje. Tu nije kraj lošim vestima,kapiten Kaljarija i najbolji strelac,igrač koji je učestvovao 64% golova Kaljarija 10 golova i 4 asistencije neće igrati na ovom meču.

Očekivani sastavi:

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Palomino; Zappacosta, De Roon, Freuler, Pezzella; Pessina, Pasalic; Muriel

Cagliari possible starting lineup:
Cragno; Goldaniga, Ceppitelli, Lovato; Bellanova, Grassi, Baselli, Marin, Dalbert; Pereiro; Pavoletti

Prognoza: Atalanta je favorit na ovom meču gde bi mogli videti dosta golova. Vreme je da se raspucaju.

Tip: 3+ @ 1.45 – 1:2


15h Sampdoria-Sasuolo

Samdoria ovo kolo ne dočekuje u baš najboljem raspoloženju.Oni su u seriji od 4 vezana poraza.Poslednju pobedu su ostvarili početkom decembra. Sve to ih je dovelo na rub provalije. Trenutno su na samo 3 boda od zone ispadanja. Zbog svega toga došlo je promene trenera. Na klupu je došlo staro dobro ime, reč je o Marku Đampaolu. Njemu je uručen vruć krompir da zaustavi kola koja su krenula žestoko nizbrdo. Videćemo hoće li on uspeti neke stvari da promeni. Da mu neće biti lako, neće. Sampdoria ima problema na svim delovima terena. Primaju dosta golova, odbrana je zaista loša. Napad, nije toliko loš,ali je daleko od nekog savršenog. Njihov najveći problem jesu godine. Njima napad predvodi ova četvortka Gabijadini, Kandreva,Kvakljarela i Kaputo. Ta 4 igrača imaju zajedno prosek godina 34,5. Dakle, zaista star napad, a ne dovode mlade zamene. Mislim da će to tek da ih košta sledećih sezona. Još jedna stvar koja ne uliva neko ogromno ohrabrenje pred ovo kolo jeste njihov učinak na domaćem terenu, mnogo lošije igraju kod kuće nego u gostima. Po broju osvojenih bodova na domaćem terenu samo su Đenova i Salernitana lošiji od njih. Ako se tome pridoda i njihov loš učinak protiv Sasuola, ne piše im se baš najbolje na ovoj utakmici.

Nije ni Sasuolo u nekoj sjajnoj formi. U poslednjih 7 mečeva samo dve pobede, od toga jedna ostvarena u kupu. Ova loša serija je raspršila snove o Evropi sledeće sezone. Trenutno se nalaze na 11tom mestu na tabeli, može se reći da su ušuškani tu. Daleko su od Evrope, ali su isto tako daleko i od zone ispadanja. Zbog svega toga može se očekivati da više pažnje obrate na kup gde su ušli u završnicu gde ih čeka Juventus. Sasuolo je jedna od ekipa koja igra izuzetno efikasne mečeve. Daju dosta golova,ali isto tako dosta i primaju. Zaista ih je lepo gledati. Verujem da će tek sad igrati efikasno kada su sigurni tu gde su. Imaju jedan od najkvalitetnijih i mladih napada u ligi, skroz suprotno od današnjeg rivala. Glavne uzdanice su im Bernadeski, koji je alfa i omega ovog tima i dva mlada buduća velika napadača Samaka i Raspadori.

Očekivani sastavi:

Sampdoria possible starting lineup:
Falcone; Bereszynski, Ferrari, Magnani, Augello; Thorsby, Sensi, Rincon; Candreva; Gabbiadini, Caputo

Sassuolo possible starting lineup:
Consigli; Toljan, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos; Frattesi, Lopez, Harroui; Berardi, Scamacca; Raspadori

Prognoza: Kada je reč o duelima gde je Sasuolo akter uvek su golovi najbolja opcija.

Tip: GG3+ @ 1.80 – 4:0


20:45h Juventus-Verona

Za kraj zasigurno jedan od najzanimljivijih mečeva kola. Istina je da se u ovom kolu igra veliki Milanski derbi, da se igra derbi između Viole i Lacija, ali su svi ti mečevi nekako malo pali u drugi plan zbog ovog. Ne zbog samog meča već zbog jednog aktera, a to je naš Dušan Vlahović. Nova Juventusova akvizicija imaće priliku da zablista pred domaćom publikom i pokaže zašto je jedan od najplaćenijih transfera u Seriji A. Čini se da je Alegri dolaskom Vlahovića dobio taj poslednji deo svoje slagalice. Alegri je u dosadašnjem periodu značajno popravio dobranu, Juventus prima malo golova, većinu mečeva dobija na snagu svoje odbrane. Napad je bio taj koji je škripeo. Ovo je dosada, najneefikasnija sezona Juventusa. Stvarali su oni šanse na utakmicama,ali nije bilo ko da iskoristi te prilike. E upravo zbog toga kažem da je Vlahović ta nedostajuća puzla u Alegrijevom mašineriji. Upravo bi on trebalo da bude taj koji će te prilike da iskorišćava. Trenutno je Dušan najbolji strelac lige sa 17 golova. Sada je zasigurno dobio mnogo bolje saigrače,mnogo kreativnije igrače iza sebe i treba očekivati da tek sad ulazi u gol šanse. Ukoliko uspe da se uklopi, a nema razloga zašto ne bi, biće ovo jedna sjajna sezona za njega. Priča se da će mu društvo u napadu praviti Dibala,jer je on nekako kompatibilniji sa Dušanom od Morate. Ne sme se zaboraviti ni dolazak Zakarije koji će biti veoma bitan u stvaranju tih šansi. Alegri sada ima sjajan tim na raspolaganju, ekipu koja je u dobroj formi i ekipu koja je nadograđena. Top 4 je cilj,ali nije nemoguće da se Juventus uz ludi razvoj situacije uključi i u borbu za skudeto. Videćemo,duga je sezona. Na ovom meču Alegri ne može da računa na povređenog Kijezu, kao ni na Bernadeskija, Alex Sandra, Matija Perina i Lokatelija.

Verona ovo kolo dočekuje na 9tom mestu na tabeli. Bilo bi to i bolje mesto na tabeli da nije bilo onog pada u igri u decembru gde su gubili sve redom mečeve. Srećom,uspeli su drastično da poprave formu. U poslednjih 5 kola imaju 3 pobede i sa pravom punog samopouzdanja idu na megdan Juventusu kojeg su pobedili u prvom delu sezone sa 2-1. Bio je to prvi meč na klupi Igora Tudora,koji je ranije bio pomoćni trener u Juventusu. Videćemo hoće li Tudor uspeti da ponovi uspeh i da slavi i na drugom meču protiv Juventusa. Da to učini neće mu biti lako jer će na ovom gostovanju biti bez svog najboljeg strelca Simeonea koji mora da odradi suspenziju zbog kartona. Sigurno da će izostanak Simeonea drastično otupeti napadačku oštricu Tudorovog tima. Verona je tim koji igra ofanzivno, napadaju rivala od prvog do poslednjeg minuta. Igraju otvoren fudbal i videćemo koliko će im se isplatiti protiv ovakvog Juventusa.

Očekivani sastavi:

Juventus possible starting lineup:
Szczesny; Danilo, De Ligt, Chiellini, Pellegrini; Arthur, Zakaria, Rabiot; Cuadrado, Vlahovic, Morata

Hellas Verona possible starting lineup:
Montipo; Casale, Gunter, Ceccherini; Faraoni, Ilic, Veloso, Lazovic; Barak, Caprari; Kalinic

Prognoza: S obzirom na napadački otvoren fudbal koji igra Verona trebalo bi da vidimo dosta golova. Verujem da Juventus može da kazni tu njihovu otvorenu igru. Možete probati i jedan specijal vezan za našeg Vlahovića. Sigurno da će dati sve od sebe da postigne gol, a verujem da će imati dosta prilika.

Tip: domaćin 2+ @ 1.63 – 2:0

Vlahović daje gol @ 2.35

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje