četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava,predlozi za klađenje (Subota)

U subotu su na programu tri duela Serije A.

18h Roma-Atalanta

Roma ovo kolo dočekuje na 6tom mestu sa tri boda manje od petoplasirane Atalante. Mesto u Ligi Šampiona, koja je cilj, im beži trenutno 6 bodova. Roma je u seriji od 6 mečeva bez poraza u ligi, ali na poslednja 4 duela imaju čak 3 remija. Jedinu pobedu su zabeležili u prošlom kolu protiv Specije golom iz penala u 90+7 mom minutu. Ni napad ni odbrana ne funkcionišu baš najbolje. Istina stvaraju oni dosta šansi, ali nikako da ih realizuju, fali ta završnica, posebno se to videlo protiv Specije. Odbrana je takođe dosta porozna. Primaju baš dosta golova, zapravo najveći je problem sporo vraćanje bekova. Odu napred i sporo se vraćaju što protivnik može lako da kazni. Specija je mogla makar 3 puta da ih tako kazni samo da su bili precizniji. Osim toga nekako nema dovoljno čvrstine u odbrani, protivnički igrači jako lako dolaze u gol šanse i samo je pitanje trenutka kad će to iskoristiti. Moraće Murinjo da poradi na tome. On i na ovom meču neće voditi tim zbog supenzije, a osim njega neće biti ni Spinacole koji je povređen.

Atalanta u ovo kolo ulazi nakon ubedljive pobede protiv Sampdorije od 4-0, a pre toga su dobili Olimpijakos sa 3-0. Dakle u poslednja dva meča gol razlika 7-0, što je veoma ohrabrujuće. Posebno je ohrabrujuće, jer su pre ta dva meča odigrali čak 5 mečeva na kojima nisu pobedili. Zbog tog lošeg niza rezultata pali su na 5to mesto sa tri boda manje od Juventusa, ali sa utakmicom manje. Dakle, još uvek su u aktivnoj borbi za mesto koje vodi u Ligu Šampiona. Te dve pobede dobijaju još više na težini kada se zna da se Gasperinijeva ekipa muči sa izostancima u ofanzivnoj liniji. Murijel i Zapata bili van tima par kola, a sada je Murijel spreman, dok Zapata još uvek nije. Problem pravi i izostanak Malinovskog koji je u sjajnoj formi, kao i Iličića. Dakle, oni su uspeli da postignu 7 golova na dva meča bez skoro cele ofanzivne linije. To samo govori koliko je zapravo Atalanta napadački opasna i kako svaki igrač može da postigne gol. Probao je Gasperini novu taktiku sa lažnom devetkom u liku Žeremi Boge i Pašalića i pokazalo se kao pun pogodak. Videćemo kako će to funkcionisati na ovom meču, protiv ne tako jake odbrane Rome. Dobra stvar je i povratak defanzivaca Đimšitija i Demirala u tim nakon suspenzija.

Očekivani sastavi:

Roma possible starting lineup:
Patricio; Mancini, Smalling, Kumbulla; Karsdorp, Cristante, Veretout, Vina; Pellegrini; Zaniolo, Abraham

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Djimsiti, Demiral, Palomino; Hateboer, De Roon, Freuler, Maehle; Pasalic, Koopmeiners; Boga

Prognoza: Prošli meč je Roma dobila sa 4-1 i Atalanta žarko želi osvetu. S ozbirom na probleme koje Roma ima u odbrani mogla bi ta osveta da dođe vrlo lako i ubedljivo. Očekujem jedan otvoren i efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.75 – 1:0


20:45h Kaljari-Lacio

Kaljari igra jako dobro od početka 2022. godine. Od početka godine su skupili 15 bodova. Samo su Juventus, Verona i Napoli skupili više bodova od njih. Samim tim su uspeli da izađu iz opasne zone i sada su na 17tom mestu sa tri boda više od 18te Venecije. Igraju zaista dobro, pogotovo napadački deo tima. Uspeo je Macari da povrati onaj borbeni duh koji je krasio Kaljari u prošloj sezoni. Igraju napadački, otvoreno, ma ko god bio sa druge strane terena. Odbrana je još uvek problematičan deo tima, ali i tu ima dosta pomaka. Imaće sigurno dodatni motiv na ovom meču, jer nisu uspeli da pobede Lacio na poslednjih 15 mečeva. Nekako im Lacio baš ne leži i sigurno da će pokušati da prekinu taj niz. Macari pred ovo kolo nema nekih većih izostanaka i može da računa na najjači mogući sastav. Sigurno se najviše očekuje od Joaa Pedra koji je najbolji strelac, a zanimljivo će biti videti i Keita Baldea koji igra protiv svog bivšeg kluba.

Lacio u ovo kolo ulazi nakon serije od 4 meča na kojima nisu pobedili. Dva meča u Ligi Evrope protiv Porta i dva meča u domaćem šampionatu. U prošlom kolu su bili blizu remija sa Napolijem, ali su Napolitanci postigli gol u poslednjim sekundama meča i uzeli sva tri boda. Lacio je trenutno na 7mom mestu sa jednom bodom zaostatka za Romom koja drži mesto koje vodi u Evropu sledeće sezone i po svemu sudeći to će biti Lacijov cilj. Liga Šampiona je predaleko, a i Liga Evrope nije baš realna, najrealnije je mesto u Ligi Konferencija. Lacio ima jako dobar napad, tu nema šta. Imaju jedan od najefikasnijih napada predvođen jednim od najboljih strelaca lige Imobileom. Tu se ne sme zaboraviti ni naš Sergej, kao i sve bolji Pedro. Odbrana je taj deo tima koji brine. Sari je poznat kao trener koji voli da ima dobru odbranu i dosta polaže na taj segment, ali mu to u Laciju baš i ne polazi za rukom. Lacio je primio 42 gola, što je najviše od svih ekipa u top 8 Serije A. Sreća pa imaju tako dobar napad koji pokriva koliko toliko sve te greške odbrane.

Očekivani sastavi:

Cagliari possible starting lineup:
Cragno; Goldaniga, Lovato, Altare; Bellanova, Grassi, Deiola, Marin, Dalbert; Pereiro, Pedro

Lazio possible starting lineup:
Strakosha; Hysaj, Acerbi, Felipe, Marusic; Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto; Pedro, Immobile, Zaccagni

Prognoza: Ako je suditi po stilu igre oba tima, mogli bi da vidimo jedan efikasan duel.

Tip: 3+ @ 1.90 – 0:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje