ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tenis: Australijan open – Dan 3

Članak otvarati do 23:30


04:00 Rune – Nišioka 30,5+ 1,62 Krug 1 ulog 1000 / 6-2 4-6 7-6 6-4 + 620

Rune je imao jako dobar pripremni turnir u Brizbejnu gde je poražen od Dimitrova u velikom finalu. I taj turnir je pokazao da je Rune još uvek mlad igrač koji mora još mnogo mnogo da radi. Previše je emotivan i ti izlivi emocija mu troše energiju i razlog su zbog čega su njegovi mečevi dugački i naporni.

Upravo se to odnosi i na grend slemove gde se mečevi igraju na tri dobijena seta. Koncetracija mora da bude na nivou minimum dva sata, a to u ovom trenutku Rune nije sposoban da učini.

Prošla sezona i nije bila tako dobra za njega. Prvi deo da, ali drugi ne. To je dovelo do razilaženja sa Muratogluom i potpisivanje Borisa Bekera kao glavnog trenera. Saradnja sa njim je za sada ok, mada za nešto više potrebno je vreme.

Vidimo da se na startu turnira muče apsolutno svi. Setove su ispuštali Đoković, Rubljov, Fric, Medvedev i svi ti najjači igrači. Nema razlog da ovde Nišioka ne zakomplikuje, jer ako ništa drugo Japanac je veliki borac.

Runeovi rezultati na grend slemovima, tačnije dolazak overa u prve tri runde.

2023:
Australijan open: 0/3
Rolan Garos: 1/1
Vimbldon: 1/3
US Open: 1/1

09:00 Zverev – Kepfer 30,5+ 1,57 Krug 1 ulog 1000 / 4-6 6-3 7-6 6-3 + 570

Samo ćemo reći da je Aleksander Zverev iz prvih deset na svetu prošle godine bio jedan od najpovoljnijih igrača za jurnjavu overa. Naime, prema našim podacima Nemac je bio postavljen za nosioca na 17 turnira i na čak 15 je došao barem jedan over u prve tri runde.

Jasno je kao dan da Zverev od povratka na teren nakon operacije nije isti teniser. I dalje je sklon oscilacijama, i dalje ima problema sa drugim servisom i duplim greškama. I dalje je drama kvin na grend slemovima, tu nema spora.

Konkretno, a na grend slemovima ima 65/113 mečeva sa 4+ setova što iznosu 57%. Ovako na prvu to možda i nije tako mnogo, ali n etreba zaboraviti da je Zverev top 10 igrač već godinama i da je po pravilu uvek veliki favorit.

Nikako ne treba zaboraviti da Kepfer u Melburn dolazi u jako dobrom rapoloženju, jer je u Kanberi osvojio titulu. Nemac je levoruk, što daje novu draž ovom meču. Ovde bi moglo biti svega.

10:30 Gaske – Alkaras 27,5+ 1,68 Krug 1 ulog 1000 / 7-6 6-1 6-2 + 680

I za kraj smo ostavili Alkarasa koji svoj pohod ka tituli kreće od veterana Gaskea. Alkaras ima veliku obavezu na ovom turniru, jer prošle godine nije igrao i svi navijaju za njega da osvoji i skine Novaka sa trona.

Novinari i stručni konsultanti su pomalo i zabrinuti za Španca, jer nije igrao nikakvu pripremu za Australijan open. To svakako može biti problem mada ne nužno.

Jači je Alkaras od Gaskea u svakom smislu igre, ali uzdamo se u to da nije u pravom ritmu. Gaske je dovoljno iskusan da se ne uplaši rivala i ko zna možda i on zakomplikuje ovde stvari.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje