četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tenis: Predlog za klađenje – 18. Septembar

Članak otvarati do 15:00


Čoinski – Martinez 22.5 + 2.00 / Krug 1 1000 din ulog 

Rezultat: 7-5 6-4 -1000 din

I ove nedelje najjaci igraci sa ATP tura odmaraju nakon US Opena i Dejvis kupa. Ove nedelje slično kao i prethodne imamo pet čelednžera pa ćemo se njima baviti. Od sad pa nadalje striktno vodimo statistiku, jer smo nadamo se pokazali kakav sistem klađenja forsiramo.

Za oko nam je zapao čelendzer u Austriji. U pitanju je turnir u Bad Valtersdolrfu koji ove godine ima premijerno izdanje. Meč koji nam je u mislima odigrace Jan Čoinski i Pedro Martines. Martines je postavljen za favorita sa kvotom 1.50 dok je margina za gemove postavljena na 22.5.

Kvota na pobedu Martinesa pada, a to naravno ništa ne mora da znači. Ako pogledamo kvotu na fiks i marginu stiče se utisak da je ova margina previsoka, zar ne? Pedro je prosečan španski teniser. Nekada je i mogao da se domogne nekog ATP turnira, a kako vreme ide sve je češće na čelendžerima. Krasi ga krajnje skromna igra. Nema neki udarac koji bi bio njegov zaštitni znak. Sve svodi na besomučno prebacivanje loptice i momentuma. Kada je u kanalu onda greši, a kada uđe u ritam i glavu protivnika onda je dobar. Njegova velika mana (možda i najveća) je drugi servis. Nudi se protivnicima gotovo redovno, što će pokazati i statistika koju cćemo izbaciti u nastavku teksta.

Zašto se više bavimo Martinesom? Pa Martines je postavljen za nosioca i kao takav je pogodan za klađenje. Smatramo da nosioci na ovim čelendžer turnirima u visokim procentima igraju tesne mečeve, kada se niko ne nada. Kvote 1.2 padaju kao kruške i sve to dovodi do tesnih mečeva koji idu u over. Konkretno, Martines je ove sezone odigrao 14 čelendžera i 10 puta je bio nosilac. Verovali, ili ne na svih 10 turnira kada je bio nosilac barem jednom je došao over u prva tri kola. Ostaje nada da ce nastaviti u istom ritmu, a Čoinski je nedavnim partijama upravo na šljaci pokazao da može da odigra više nego pristojno. Između ostalog osvojio je čelendžer u nemačkom Merbušu.

Inače, uslovi u Austriji su po nepisanom pravilu uvek brži od ostalih šljakastih terena, pa i to nam ide u prilog.

Pelegrino – Rodionov 21.5+ 1.80 / Krug 1 ulog 1000

Rezultat: 6-7 6-3 6-2 +800 din

Juri Rodionov ove nedelje igra na domaćem tlu. Jedan od je od najzahvalnijih čelendžer igrača. Težak overaš koji je retko kada razbija protivnika, a kada gubi onda gubi tesno. Velika njegova vrlina je konsantnost. Zaista su retke situacije kada proda kada je veliki favorit i to raduje.

Njegov današnji protivnik je Italijan Pelegrino, prosek čelendžer scene. Mana Pelegrinova jeste taj drugi servis koji je užasno loš, no na njegovu sreću Rodionov se ne može pohvaliti nekim riternom.

Kada smo već kod Rodionova, evo njegove statistike. Austrijanac je ove godine odigrao 15 čelendžera i 13 puta je bio nosilac. Na 11 turnira je barem jedan njjgov meč u prve tri runde otišao u over, što je neverovatno. Uzdamo se u njegove konstantne partije i nadamo se još jednom overu.

Napominjemo da predlozi nisu sigurni, a igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje