ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Tenis: Zanimljiva taktika za pravljenje profita!

Članak otvarati do 20:00


Godina nije počela onako kako smo navikli. Predloga je nešto manje nego inače, jer su rezultati baš čudni. Šetajući Adom Ciganlijom ovih dana na pamet mi je pao jedan sistem preko kojeg bi moglo da se dođe do nekog profita.

Razmišljao sam o nosiocima na turnirima, njihovim nastupima na uvodnim mečevima (sve zbog nesrećnog Đokovića koji je jedini set izgubio kad smo ga mi igrali) i došao do zaključka da je tu zarada. Glavni nosioci na turnirima te mečeve otaljavaju uglavnom. Kvote na njihovu pobedu su uglavnom smešne, margine su naravno niske, a to ćemo mi pokušati da naplatimo. Oni znaju da idu u narednu rundu i sad da li će biti 6-2 6-2, ili 6-4 6-4 njima je svejdno, ali ne i nama, jer je svaki gem bitan!

Druga stvar koja je bitna su igrači. Sve je manje igrača koji su pouzdani i koji imaju neki kontinuitet rezultata. Imamo masu igrača koji za veoma kratak period brzo napreduju i kladionice ih veoma brzo vrednuju, a da to možda i ne zaslužuju. Često imamo čudne kvote i često imamo padove. Sve to utiče na nas kladioničare, jer više ne znamo ko pije, a ko plaća, a ranije se donekle znalo.

U nastavku teksta ću objasniti o čemu se radi i na čemu sam radio ovih dana.

Naime, analizirao sam turnire iz serije 250. Zašto baš 250? To su turniri na kojima se ubedljivo najviše štimaju rezultati. Oni najjači igrači kada igraju te turnire igraju čisto reda radi, jer zbog pravila moraju odigrati određen broj turnira iz te serije. Kada ti igrači ne igraju, za nosioce su postavljeni igrači koji ne bi nikada bili nosioci na ostalim turnirima. U oba slučaja imamo čudne rezultate i kreće kuknjava.

Šta sam analizirao?

Analizirao sam rezultate prva četiri nosioca na turniru. Po pravilu, oni su uglavnom slobodni u prvom kolu što znači da igraju meč manje u odnosu na ostale. Ono što je meni zapalo za oko jeste da ta prva četiri nosioca u jednom od naredna tri meča koja će odigrati na tom turniru ide u over gemove. To sam stavio na papir i verujte da velika većina igrača zbog manjka ambicija to otaljava i igra reda radi, jer je nagrada za te turnire mala. Često bude drame tamo gde malo ko očekuje.

Šta je naša taktika? Naša taktika je da prva četiri nosioca u martinagle sistemu igramo over gemove. Dakle, krećemo sa 1000 dinara i igramo ih over u naredna tri meča. Ako se desi da izgube meč tu stajemo i ne igramo ništa dalje.

Ja sam na papir stavio sve turnire iz prošle godine i došao do zaključka da je profit na kraju godine bio čistih 14000 dinara igrajući ovaj sistem. Uzeo sam da je prosečna kvota na over/under 1,85. Ne znam kakve su kome ambicije, ali ovo je sasvim korektno i bitno je da je plus.

Ono što je još bitnije jeste da ovde nema razmišljanja. Ne interesuje nas forma igrača, da li brani bodove, da li je povređen, gde igra sledeće nedelje i sve ostalo što se gleda kada se analizira neki teniski meč. Verujte glava manje boli.

Sada se verovatno pitate da li se nekada dogodilo da se promaše sva tri meča, tj da sva tri odu u under. Odgovor je potvrdan, ali u veoma malom procentu. Ja sam na papir stavio 29 turnira i na samo šest turnira se dogodilo da neki igrač koji je postavljen među četiri nosioca odigra sva tri meča u underu. Treba imati u vidu da se svake nedelje igra po nekoliko turnira pa se i taj eventualni minus zna pokriti ako na ostalim turnirima bude sve kako treba.

Da rezimiramo na kraju. Taktika je jasna.

– Spremiti novac koji ste spremni da izgubite, jer martinagle sistem ume biti zeznut.
– Početni ulog 1000 dinara.
– Igraju se prva četiri nosioca na turnirima iz serije 250 (analiziraću i ostale turnire ATP 500, masterse i grend slemove, ali otom potom) over gemovi u naredna tri meča.
– Ukoliko dođe over sa tim igračem se prestaje.
– Ukoliko se desi da taj igrač izgubi, a ne dođe over tu se staje .
– Ukoliko se desi da laki luzer upadne na mesto nekog od ovih nosioca, taj igrač se ne igra.

I za kraj, nemojte ovoga očekivati milione i kamione. Ovo nije sistem koji donosi velike novce, ali ako bude sreće koja je uvek neophodna onda će doneti profit. Ukoliko ste skeptični povodom svega, evo ove nedelje igraju se tri ATP turnira iz serije 250 pa stavite na papir i pratite. Sve ovo što sam napisao možete proveriti na sajtu „Tenisexplorer“ gde imate rezultate sa svih turnira iz prethodne sezone. Za ovo je potrebno vreme, jer kako ide stara kladioničarska „Kladionica nije sprint već maraton“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje