nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Turska liga,poslednje kolo

Veoma uzbudljivo poslednje kolo turske lige. Tri velika možda i najveća kluba se bore za naslov prvaka države. U ovom članku ćemo se okrenuti na to kome šta treba u poslednjem kolu,kao i na predloge šta bi moglo da se odigra.

Počnimo od trenutnog lidera tj ekipe koja ima najveće šanse za titulu – Bešiktaš.

BEŠIKTAŠ

Bešiktaš dakle uoči poslednjeg kola ima najveće šanse za titulu. Oni trenutno imaju 81 bod tj isti broj bodova kao i drugoplasirani Galatasaraj. U slučaju da dva tima imaju isti broj bodova prvo se gleda međusobni duel,gde su oba tima ista imaju pobede po 2 razlike. Posle toga se gleda gol razlika, e tu je Bešiktaš bolji jer imaju +44. Bešiktaš u poslednjem kolu gostuje ekipi Goztepe-a. Oni se trenutno nalaze na sredini tabele sa 51 osvojenim bodom. Ono što je glavno ne mogu niti gore niti dole,dakle,za njih ovaj meč nema nekog rezultatskog značaja. Prvi meč ove sezone Bešiktaš je dobio nakon preokreta sa 2-1. Što se tiče mečeva na stadionu Goztepe-a tu Bešiktaš baš i nema nekih velikih rezultata. Poslednju pobedu su ostvarili 2017. godine. Sve u svemu na papiru ne tako lako gostovanje za lidera,ali trebalo bi da slave.

GALATASARAJ

Dakle,Galata je trenutno na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i Bešiktaš,ali sa slabijom gol razlikom. Njihova gol razlika je trenutno +42,dakle,zaostaju 2 gola za Bešiktašem. Galata svoj poslednji meč igra na domaćem terenu sa ekipom Yeni Malatispor. Njihov rival se nalazi u sigurnoj zoni imaju 5 bodova više od ekipe koja je prva ispod crte. Dakle,osigurali su opstanak i ovaj meč i za njih nema rezultatskog značaja. Galati na ovom meču treba pobeda i u slučaju pobede Bešiktaša,pobeda sa 4 ili više golova razlike. Nema sumnje da će oni od starta kidisati na gol protivnika i da će želeti što pre da dođu makar do 2 ili 3 gola prednosti pa da čekaju vesti iz Istanbula.

FENERBAHČE

Fener se nalazi na trećem mestu i oni imaju najmanje šanse za titulu. Imaju 79 bodova,dakle dva boda manje od Galate i Bešiktaša i gol razliku +30. Dakle,njima je potrebno da slave, a da i Bešiktaš i Galata izgube. Čini se kao nemoguć scenario,ali to je Turska,tu je sve moguće. Dodatni problem za Fener jeste i činjenica da gostuju Kajzerisporu ekipi koja se bori za ostanak,timu kojem treba bod da bi bili sigurni za opstanak,ili da strepe u slučaju poraza,tj da njihovi rivali ne pobede.

Šta igrati?

E sad kad smo razjasnili situaciju, sad se postavlja najbitnije pitanje, a to je šta igrati za ove mečeve tj koje utakmice odigrati.

Naš predlog je da se igra Galatasaraj domaćin 2+ golova u prvom poluvremenu. Kvota je 1.90

Možete probati i domaćin 4+ za ceo meč,kvota je takođe 1.90.

Za hrabrije domaćin 3+ prvo poluvreme kvota je 4.10

3:1 (0:1)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje