utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Primera: Legenda kluba opet pomogla Betisu

Betis je pobedio u gostima Almeriju rezultatom 3:1 i popeo se na 4. mesto na tabeli La Lige. Uprkos umoru od utakmice Lige Evrope sa Romom, izabranici Manuela Pelegrinija uzeli su vredna 3 boda i izjednačili se sa Atletiko Madridom i Real Sosijedadom. Veliki doprinos uspehu dala je legenda zeleno-belih Hoakin. 41-godišnji bivši reprezentativac Španije ušao je kao zamena pri rezultatu 1-1 i odmah asistirao golu Borhe Iglesijasa, dok je drugi gol Vilijema Karvalja ubrzo slomio otpor gostiju.

Odsustvo nekoliko startera nije sprečilo Betis da uspostavi ozbiljnu dominaciju u uvodnim minutima. Prva prilika za gol otvorila se Rodriju, ali je njegov udarac blokirao defanzivac Almerije. U 23. minutu levi bek Sevilije Aleks Moreno stigao je do spoljne linije i uz malo sreće pronašao nepokrivenog Karvalja, koji je otvorio rezultat u praznu mrežu.

Sam Moreno nije uspeo da udvostruči vođstvo Betisa , a do odmora je bilo opasnih situacija pred golom Fernanda Martineza , koji je odbranio opasne udarce Gvida Rodrigeza i Borhe Iglesijasa . Situacija na terenu se promenila posle pauze, kada su se gosti aktivirali. U 52. minutu El Bilal Ture je iskočio iza odbrane i poslao loptu u mrežu za 1:1.

Pelegrini je ovim rezultatom odlučio da Luisa Enrikea zameni Hoakinom. Favoritu „Benita Viljamarina” nije trebalo mnogo vremena da pokaže šta ume. Njegov savršen pas u hodniku doveo je Borju Iglesijasa u dobru poziciju i Panda nije pogrešio. Posle još nekoliko minuta Iglesijas je pronašao Vilijama Karvalja i Portugalci su hladnokrvno doneli konačnih 3:1.

Poraz je sprečio Almeriju van zone ispadanja. Rubin tim ima samo 7 bodova i nalazi se na 18. mestu na tabeli. U narednom kolu Almerija dočekuje još jednog novajliju – Đironu, a Betis gostuje Kadizu, koji je poslednjih nedelja demonstrirao uspon.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje