subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” kola!

Tokom utorka i srede na programu su bila vanredna kola u pojedinim evropskim šampionatima, kao i nacionalna Kup takmičenja, pa da vidimo koje su to tkz. “sigurice” ovoga puta žargonski rečeno “prodale”…

Ibica – SELTA VIGO 5:2

Pravu „blamažu“ pretrpeo je klub iz Galicije u okviru 1/32-finala nacionalnog kupa Španije. Gosti su imali status velikog favorita protiv ekipe koja se takmiči u „Segunda Division B“, ali su odigrali zaista katastrofalnu utakmicu, dozvolivši daleko slabijem rivalu da im „spakuje“ pet pogodaka u njihovu mrežu.

Kornelja – ATLETIKO MADRID 1:0

Još veće iznenađenje u španskom Kupu „Copa del Rey“ videli smo u sredu, kada je trenutni lider prvenstva Španije i učesnik nokaut faze Lige Šampiona – madridski Atletiko doživeo potpuno neočekivan poraz od trećeligaša. Iako je Kornelja do prednosti stigla već u 7. minutu igre, do kraja susreta „Jorgandžije“ nisu uspele da poravnaju rezultat, koji su uputili 15 udaraca ka protivničkom golmanu, od kojih nijedan nije išao u okvir gola.

Sampdorija – INTER 2:1

Došao je i kraj seriji od osam uzastopnih pobeda koje je Inter imao do ovog kola. Ovoga puta za Neroazure kao „koban“ se pokazao tim iz Đenove, koji je tako stavio „tačku“ na šest vezanih poraza protiv Intera. Gosti su u 12. minutu propustili da iskoriste jedanaesterac i tada su već „krenula kola nizbrdo“ za njih. Sampdorija je nakon prvog poluvremena imala dva gola prednosti (koji su upravo postigli nekadašnji fudbaleri Intera – Antonio Kandreva i Keita Balde), dok je sastav Antonija Kontea u drugom delu igre uspeo samo da „ublaži“ neuspeh.

NAPOLI – Specija 1:2

Čak treći poraz „Napolitanaca“ u poslednjih pet prvenstvenih duela. Ovoga puta sva ceo „plen“ sa stadiona „Diego Armando Maradona“ odneo je novi prvoligaš, Specija. Rezervista, Andrea Petanja je doveo domaćine u prednost u 58. minutu igre, dok su gosti iz penala poravnali rezultat deset minuta kasnije. Specija je na 15-tak minuta do kraja meča ostala i sa igračem manje na terenu, ali su i pored toga uspeli da postignu još jedan pogodak, koji im je tako doneo veoma vredna tri boda u njihovoj borbi za opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Sent Etijen – PARIZ SEN ŽERMEN 1:1

Argentinski strateg – Maurisio Poketino nije uspeo pobedom da započne svoj mandat na klupi francuskog prvaka. Osvojen samo bod na strani protiv Sent Etijena, čime su dopustili Lionu da im odmakne na +3 na vrhu tabele. „Sveci“ imaju „izgovor“ u činjenici da su bili oslabljeni neigranjem velikog broja fudbalera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje