sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

 

Luton – LIVERPUL 1:1

Ogroman favorit za pobedu bio je Liverpul, ali na kraju nisu došli do očekivana tri boda protiv novog premierligaša. Domaćini su poveli na 10-tak minuta pre kraja utakmice, dok su „Redsi“ na kraju uspeli samo da izbegnu poraz pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena. Tragičar meča jeste napadač gostiju – Darvin Nunjez koji je proma šio nekoliko sjajnih prilika (od koji je jedan bio prazan gol sa svega nekoliko metara).

REAL MADRID – Rajo Valjekano 0:0

U minulom kolu uspeli su da slave u „El Clasico“ nakon preokreta, a sada samo remi bez golova na svom terenu protiv gradskog rivala. „Kraljevski klub“ je svakako bio dominantniji rival na terenu, ali nisu uspevali da dođu do pogotka. Time, prekinuli su sjajan niz od 12 uzastopnih utakmica pred svojom publikom u kojima su uspevali da trijumfuju nad Rajo Valjekanom.

PORTO – Eštoril 0:1

Porto nije na nivou igara iz predhodnih sezona i to je sada itekako očigledno. Poraz na svom terenu od tima koji se nalazio u opasnoj zoni. Popularni „Zmajevi“ su već u uvodnim minutima susreta promašili jedanaesterac i tako nagovestili veliki „kiks“. Gosti su do gola stigli u 75. minutu nakoj sjajno izvedenog slobodnog udarca, dok fudbaleri Porta do kraja duela nisu uspeli ni da poravnaju rezultat i tako izbegnu poraz.

ELFSBORG – Degerfors 2:2

Nakon poraza Malmea, Elfsborg je na svom terenu imao priliku da eventualnom pobedom osigura naslov prvaka Švedske. Ipak, to nisu uspeli. Gosti su u dva navrata vodili, a domaćini stizali zaostatak, drugi put duboko u sudijskoj nadoknadi vremena koja je iznosila čak 15 minuta! Umesto slavlja, fudbalere Elfsborga u poslednjem kolu upravo očekuje gostovanje protiv Malmea, te će u direktnom duelu odlučiti koji tim dolazi do šampionske titule.

MILAN – Udineze 0:1

Udineze je do ovog kola bio bez trijumfa u novoj sezoni, a sada su na veliko iznenađenje mnogih to uspeli da urade na legendarnom stadionu „San Siro“. Gol odluke postigao je Roberto Perejra nakon jednog sata igre udarcem sa bele tačke. Sa druge strane, za klub iz Milana ovo je bila četvrta uzastopna utakmica bez pobede (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali), te trener ekipe – Stefano Pioli je pod velikim pritiskom za naredne duele kako u prvenstvu, tako i u Ligi Šampiona.

Majnc – RB LAJPCIG 2:0

Kao i Udineze, tako i Majnc bio je bez pobede u tekućem prvenstvu sve do ovog kola. Sada su uspeli na svom terenu da savladaju velikog favorita, RB Lajpcig koji nikako da poveže par dobrih utakmica i pobeda. Domaćini su u periodu od 75. do 80. minuta postigli dva gola i tako po prvi put ove sezone obradovali svoje fanove.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje