ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

ČELZI – Barnli 2:2

„Plavci“ su postigli pogodak sredinom prvog dela igre, ali on na kraju nije priznat nakon intervencije iz VAR sobe. Pri kraju prvih 45 minuta, gosti su dobili crveni karton, pritom isključen je i trener gostiju – Vensan Kompani, a domaćini su poveli iz jedanaesterca. Tada je delovalo da Čelzi ima „otvoren put“ do pobede. Ipak, gosti su u nastavku na samom startu uspeli da poravnaju rezultat. Čelzi je svakako ponovo preuzeo inicijativu i to svojim drugim pogotkom na meču „krunisao“ supertalenovani Kol Palmer. Barnli je ponovo sa igračem manje na terenu stigao do izjednačenja nakon kornera, a na samom kraju meča mogli su i do potpunog preokreta, ali su pogodili prečku.

RB LAJPCIG – Majnc 0:0

Nakon tri vezane pobede u Bundesligi, ovoga vikenda veliki „kiks“ RB Lajpciga. Samo bod na svom terenu protiv tima iz opasne zone. „Crveni bikovi“ su imali 2/3 poseda loptu u svojim nogama, 23 udaraca ka protivničkom golu, izveli 12 kornera, ali nedovoljno za trijumf koji se očekivao. Krajem prvog dela jedan pogodak im je poništen usled nedozvoljene pozicije, dok su u čak tri navrata tražili jedanaesterac, ali prema mišljenju arbitara bez osnova.

ŠTUTGART – Hajdenhajm 3:3

Izuzetno „luda“ utakmica u nedelju poslepodne na stadionu „MPH Arena“. Domaćini su krenuli ofanzivno ka gol svog rivala i u jednom trenutku imali prednost od dva gola razlike na svojoj strani (uz jedan poništen pogodak). Nakon jednog sata igre sve je išlo na njihovu „vodenicu“. Onda potpuni šok. Gosti su do 85. minuta meča potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist, a fudbaleri Štutgarta su pogotkom duboko u sudijskoj nadoknadi vremena uspeli da barem izbegnu poraz na svom terenu.

Eštoril – PORTO 1:0

Po drugi put ove sezone Eštoril je osvojio ceo „plen“ protiv popularnih „Zmajeva“. Golman gostiju je sredinom drugog poluvremena dobio direktan crveni karton, a domaćini su materijalozovali samo par trenutaka kasnije pogotkom iz slobodnog udarca. Porto je na kraju utakmicu završio sa devetoricom igrača na terenu, a domaćini sa desetoricom. Usled ovog „kiksa“ Porto ostaje gotovo izvesno bez „borbe“ za naslov prvaka Portugala, ali i pozicija koje vode u Ligu Šampiona.

NEK – PSV 3:1

Tek u 27. kolu, PSV je pretrpeo svoj prvi poraz u aktuelnoj sezoni. Ipak, nije delovalo tako kada su gosti iz Ajndhovena poveli u 20. minutu. NEK je u nastavku postigao neverovatnih tri pogodaka najboljoj defanzivi u ligi i tako „skinuo skalp“ velikom favoritu. „Flipsovci“ su do kraja utakmice promašili penal i tako ispustili priliku da susret uvedu u neizvesnu završnicu.

PLZEN – Jablonec 1:3

Nije bilo golova u prvom delu igre, ali je nastavak doneo pravu goleadu. Gosti su prvi postigli pogodak, fudbaleri Plzena ubrzo poravnali rezultat na semaforu, ali je Jablonec sa dva nova gola potpuno šokirao favorizovane domaćine. Plzen sada ima čak 12 bodova manje u odnosu na prvoplasiranu Spartu iz Praga.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje