utorak, 21. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Šefild Junajted – ČELZI 2:2

Nakon nestvarnog preokreta protiv Mančester Junajteda sredinom nedelju, londonski klub je ponovo „zakazao“. Ovoga puta protiv „fenjeraša“. Popularni „Plavci“ su dva puta vodili, ali na kraju nedovoljno za pobedu, otkako su izjednačujući pogodak primili u sudijskoj nadoknadi vremena.

Hajdenhajm – BAJERN MINHEN 3:2

Popularni „Bavarci“ su imali vodstvo od dva gola razlike nakon prvih 45 minuta i delovalo je da idu ka sigurnom trijumfu. Ipak, u nastavku dogodio se pravi „potop“ minhenskog kluba. Naime, novi prvoligaš je prvo u razmaku od svega dva minuta uspeo da anulira zaostatak, da bi kasnije novim pogotkom i potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist. Ovo je novi veliki „udarac“ za Bajern Minhen pred gostovanje u Londonu protiv Arsenala u prvoj utakmici 1/4-finala Lige Šampiona.

PARIS SEN ŽERMEN – Klermon 1:1

Prvoplasirani protiv poslednjeplasiranog tima lige i kako to neretko biva, veliki „kiks“ favorita. Gosti su poveli nakon pola sata igre, dok je PSŽ na samom isteku prvog poluvremana postigao pogodak, ali je on poništen nakon intervencije iz VAR sobe. U nastavku je klub iz Pariza preuzeo potpunu kontrolu nad igrom, u dva navrata su pogodili i okvir gola, da bi tek u 85-minutu stigli do poravnanja rezultata. I usled ovog remija i dalje su suvereno na vrhu tabele uz dvocifrenu prednostu u odnosu na drugoplasirani Brest.

PORTO – Gimaraeš 1:2

Porto je bio u sjajnom nizu od 11 uzastopnih trijimfa protiv Gimaraeša, ali su u nedelju to „pokvarili“. Popularni „Zmajevi“ su prvo postigli autogol, a nakon pola sata igre primili su novi pogodak. Ipak, do kraja prvog poluvremena uspeli su da prepolove zaostatak. U nastavku su sredinom drugog dela igre dobili direktan crveni karton, čime su sebi znatno umanjili šanse da mogu da izbegnu poraz. Nakon novog neuspeha, Porto i definitivno ostaje bez mogućnosti da i naredne sezone bude delo Lige Šampiona.

BRAGA – Aruka 0:3

Braga je bila u seriju pobeda protiv Aruke, a to su ovoga vikenda prekinuli nakon veoma ubedljivog poraza na svom terenu. Gosti su imali 0:2 na poluvremenu, a domaćini u nastavku uprkos nekim izglednim prilikama nisu uspeli da se „vrate“ u utakmicu, već su pri samom kraju duela primili novi pogodak za još ubedljivi poraz.

Jablonec – PLZEN 0:0

Nakon poraza, sada samo remi za Plzen na gostovanju protiv Karvine. Bili su dominantniji tim na terenu, ali uzalud, jer na kraju nisu uspeli da slome „otpor“ domaćina. Plzen sada ima velikih 13 bodova zaostatka u odnosu na lidera prvenstva, Slavijuu iz Praga.

SPARTA PRAGA – Mlada Boleslav 1:1

Mlada Boleslav je povela u 20-tom minutu nakon autologa, da bi domaćini na samom kraju prvog poluvremena poravnali rezultat nakog pogotka srpskog internacionalca, Veljka Birmančevića. U drugom delu, Sparta je ostala sa igračem manje na terenu, te tako nisu mogli do dođu do trijumfa. Usled ovog remija, ispustili su lidersku poziciju na tabeli, koju je nakon ovog kola preuzeo njihov gradski rival, Slavija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje