četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Rems – LION 1:1

Deluje da Lion polako „popušta“ u šampionskoj „trci“, jer su ostvarili samo dve pobede u poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Ovoga puta osvojili su samo bod u susretu protiv Remsa u kojem su bili veliki favoriti. Pritom, upravo gosti i mogu da budu dosta zadovoljniji podelom „plena“, jer su do izjednačenja stigli pogotkom u nadoknadi vremena.

PARIS SEN ŽERMEN – Nant 1:2

Pa, možda i najveće iznenađenje ovog vikenda, jer je šampion Francuske na svom terenu pretrpeo poraz od ekipe koja se nalazi u zoni ispadanja. „Svetci“ su nakon prvog dela igra imali minimalnu prednost i sve je „mirisalo“ na njihov trijufm, ali su u nastavku gosti sa sva postignuta gola uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i ostvare zaista neočekivanu pobedu. Kladioničarskim rečnikom rečeno: prelaz 1 u 2, gde su pojedine kladionice nudile kvotu čak @101!

Šarloa – KLUB BRIŽ 1:1

Aktuelni vladar belgijskog fudbala je u ovom kolu prekinuo svoj sjajan niz od 10 uzastopnih trijumfa u šampiona. Klub Briž je do vodstva stigao već u 7. minutu utakmice, ali su domaćini uspeli da ostanu neporaženi golom u 90. minutu igre. Ipak, „plavo-crni“ su i dalje ubedljivo prvi na tabeli sa čak 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani, Antverpen.

Getafe – ATLETIKO MADRID 0:0

Definitivno „voda u ušima“ madridskog kluba. Popularne „Jorgandžije“ su zabeležile samo dva trijumfa u poslednjih šest utakmica u „La Liga“. Ovoga puta nisu uspeli da savladaju gradskog rivala, protiv koje su imali do sada 13 vezanih pobeda. Nije im pomogla ni činjenica, što su poslednjih 20-tak minuta meča imali i igrača više na terenu. I dalje se nalaze na čelu tabele, ali su dozvolili Real Madridu i Barseloni bodovno da im se približe.

Arsenal Tula – CSKA MOSKVA 2:1

Arsenal Tula je ovog vikenda sasvim iznenađujuće prekinula svoju „crnu“ seriju od 10 uzastopnih utakmica u prvenstvu Rusije na kojima nisu pobedili. To su uradili protiv favozirovane CSKA Moskve, koja je tako napravila veliki „kiks“ u njihovoj borbi za naslov prvaka. Domaćini su postigli golove na samom kraju prvog poluvremena, dok su gosti iz Moskve u drugih 45 minuta uprkos velikoj inicijativi, uspeli samo da „ublaže“ poraz.

FENERBAHČE – Genčebirligi 1:2

„Kanarinci“ su sa epitetom apsolutnog favorita ušli u duel protiv poslednjeplasiranog tima turskog prvenstva. Istanbulski velikan je prvi stigao do prednosti, ali i pored toga na kraju su ostali „praznih ruku“. Usled ovog poraza sada „kasne jedan korak“ za Bešiktašom i Galatasarajom, dok je Genčebirligi nakon 11 utakmica bez pobede (devet poraza i dva remija) uspeo da osvoji ceo „plen“ i sasvim sigurno mnoge tikete „pošalje u zaborav“.

Parma – ROMA 2:0

Konačno trijumf Parme, tek treći ove sezone, a prvi još od kraja oktobra meseca minule godine. Popularne „Mlekadžije“ se i dalje nalaze u zoni ispadanja, ali su svakako sada osvojili izuzetno vredne bodove. Roma je svakako dominirala na terenu, imala veći procenat lopte u svojim nogama, čak 20 udaraca ka protivničkom golu, ali na kraju nisu uspeli da zatresu mrežu rivala.

BAJER LEVERKUZEN – Arminija Bilefeld 1:2

Nova „prodaja“ Bajer Leverkuzena, koji je tako nastavio sa dosta slabim partijama, jer su ostvarili samo jednu pobedu na poslednjih sedam utakmica (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). „Farmaceuti“ su pretrpeli poraz na svom terenu od ekipe koja se takođe nalazila u veoma slaboj formi i zoni ispadanja, te su dodatno sebi zakomplikovali situaciju oko mesta koja vode u Ligu Šampiona naredne sezone. Sa druge strane, ekipa iz Bilefelda je ovim bodovima barem privremeno napustila opasnu zonu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje