četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

KLUB BRIŽ – Leuven 1:1

Lider na tabeli se ovoga vikenda na svom terenu „okliznuo“ kada se to najmanje očekivalo, jer im je u goste stigao pretposlednji tim belgijskog prvenstva. Krajem prvog dela igre Leuven je stigao do vodstva, dok je aktuelni šampion na 15-tak minuta pre kraja susreta poravnao rezultat. „Crno-plavi“ su imali čak 70% poseda lopte, 32 udaraca ka protivničkom golu, ali na kraju nedovoljno da se „upišu“ sva tri boda.

MANČESTER JUNAJTED – Aston Vila 0:1

Treći poraz Mančester Junajteda na poslednje četiri utakmice gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali), a prvi ove sezone u Premier ligi. Klub iz Birmingema je nakon kornera postigao pogodak u 88. minutu, a domaćini su u nadoknadi vremena preko jedanaesterca dobili priliku da izbegnu poraz. Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandes i zaista loše izveo kazneni udarac (promašio čitav gol) i tako ostavio svoj tim na kraju i bez jednog osvojenog boda.

Brentford – LIVERPUL 3:3

Zaista sjajna utakmica odigrana je u Londonu, zasigurno najbolja u Premier ligi ovoga vikenda. Poveo je Brentford, preokrenuo je Liverpul i u dva navrata ima prednost, ali je novi prvoligaš sasvim zasluženo došao do jednog osvojenog poena iz ovog meča. „Redsi“ su ipak posle ovog kola preuzeli lidersku poziciju na tabeli, jer su im ostali rezultati „išli na ruku“.

LION – Lorijen 1:1

Novajlija – Emerson je dobio direktan crveni karton već u 15. minutu i tako ostavio svoj tim na „celidu“. Gosti su umeli da iskoriste brojčanu prednosti na terenu i da na odmor odu sa golom prednosti. Ipak, Lion se nije predavao, u ranoj fazi drugo dela igre je izjednačio skor na semaforu, dok mu je pogodak u poslednjim momentima utakmica poništen zbog ofsajda nakon VAR signalizcije.

Viljem II – PSV 2:1

Drugi poraz za „Filipsovce“ u poslednja tri prvenstvena kola. Eran Zahavi je bio „zvezda“ prvog poluvremana, jer je prvo postigao autogol, a zatim i poravnao rezultat na 1:1 nakon 45 minuta igre. Klub iz Ajndhovena je bio apsolutno dominantniji tim na terenu u drugom delu utakmice, ali i pored toga sa gostovanja iz Tilbura odlaze „praznih ruku“. Sa druge strane, Viljem II je stigao do svog petog trijumfa u prvih sedam kola, te trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa tri poena manje u odnosu na prvoplasirani Ajaks.

SELTIK – Dandi Junajted 1:1

Nastavlja Seltik sa izuzetno slabim rezultatima u novoj sezoni, te samo jedan trijumf u predhodna četiri ligaška meča. „Zeleno-beli“ su poveli u 16. minutu utakmice, dok su gosti samo 120 sekundi kasnije stigli do poravnanja. Iako su domaćini imali preko 70 minuta na raspolaganju do završetka susreta, nisu smogli „snage“ da postignu još jedan pogodak i tako osvoje ceo „plen“.

Alaves – ATLETIKO MADRID 1:0

Pet utakmica i isto toliko poraza, a onda prvi bodovi i pobeda za „fenjeraša“ i to ni manje ni više nego protiv aktuelnog prvaka Španije. Glavni momenat utakmice dogodio se već u 4. minutu, kada su domaćini posle kornera stigli do ispostaviće se jedinog i pobedonosnog gola na ovom meču. Atletiko Madrid je uputio samo jedan udarac u okvir protivničnog gola, a ponovo je Antoan Griezmann odigrao lošu utakmicu, te mnogo problema za trenera ekipe – Diego Simeone-a.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje