petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

ATLETIK BILBAO – Kadiz 0:1

Klub iz Baskije je imao ulogu velikog favorita na ovom duelu, ali je na kraju ostao „praznih ruku“. Gosti su poveli već u 6. minutu igre, a na kraju se ispostavilo da je to bio i ključnji detalj utakmice, jer do kraja više nije viđen nijedan pogodak. Drugi poraz za Atletik Bilbao ove sezone, dok Kadiz nastavlja bolje partije da prikazuje na strani nego na svom terenu.

Ural – ZENIT 0:0

Kada se sastaju poslednjeplasirani tim protiv lidera prvenstva, neretko bude iznenađenja, a tako je bilo i ovoga puta. Ekipa iz Sankt Petersburga tako nije uspela da „slomi“ veoma jak otpor domaćina, koji je praktično kompletno drugo poluvreme imao igrača više u polju, nakon direktnog crvenog kartona kojeg je „zaradio“ ofanzivan gostiju – Klaudinjo.

MARSEJ – Mec 0:0

Treći remi Marseja na poslednja četiri prvenstvena susreta. Ovog vikenda samo bod pred svojim publikom protiv tima koji se nalazi u zoni ispadanja. Domaćeg timu nije pomogla ni brojačana prednost na terenu (štoper gostiju – Žemerson je u 56. minutu dobio crveni karton), kao ni sudijska nadoknada od 10 minuta, te je na kraju ostalo 0:0 na stadionu „Vélodrome“.

DINAMO KIJEV – Vorskla 1:2

Prvi poraz kijevskog Dinama u novoj sezoni. Time su izgubili bodovno prednost, te su sada poravnati sa najvećim rivalom – Šahtjorom na vrhu tabele. Vorska koja u novom prvenstvu igra zaista sjajno (njihova osma pobeda) je u 75. minutu imala prednost od dva gola, a domaćini su pogotkom duboko u sudijskoj nakodnadi vremena uspeli da „ublaže“, iako su od 79. minuta imali fudbalera više na terenu.

PLZEN – Sigma 0:0

Nakon poraza u minulom kolu, sada samo jedan osvojen bod na svom terenu protiv tima koji je bio u seriji od tri uzastopna poraza. Plzen je do ovog kola bio perfektan pred domaćom publikom – 7 utakmica i 7 pobeda, ali je sada „zakazao“ napad, koji uprskos 70% posedu lopte i 21. udarcu ka protivničkom golmanu, nije uspeo da postigne pobedonosni pogodak.

ČELZI – Barnli 1:1

Prvi „kiks“ londonskog kluba u novom šampionatu. Kai Haverc je doneo prednost „Plavcima“ u 33. minutu susreta, koji nikako nisu uspevali da stignu do drugog gola i tako „zaključaju“ utakmicu, a umesto toga primili su pogodak, i tako ostali bez planiranog celog „plena“. 70% poseda lopte i 25 udarca ka protivničkom golu, su na kraju bili dovoljni samo za osvojen bod Čelzija koji je i dalje lider Premier lige.

AJAKS – Go Ahed Igls 0:0

Druga uzastopna utakmica u nacionalnom prvenstvu Holandije na kojoj aktuelni prvak nije uspeo da stigne do pobede, a čak ni da postigne pogodak (u prvih deset kola su dali čak 37 golova). Nakon remija bez golova na strani protiv Heraklesa, sada identičan učinak na svom terenu sa Go Ahed Iglsom. „Kopljanici“ su imali 3/4 vremena loptu u svojim nogama, 29 upućenih udaraca, ali sve to ne bilo nedovoljno za trijumf.

PARTIZAN – Proleter 0:0

Prvi „kiks“ Partizana u domaćem prvenstvu. „Crno-beli“ su bili apsolutni favoriti protiv Proletera, ali su na kraju osvojili samo bod pred svojom publikom. Najbolju priliku za postizanje pogotka, domaćini su imali sredinom drugog dela igre, ali Rikardo Gomeš nije uspeo da realizuje dosuđeni jedanaesterac.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje