subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Arminija Bilefeld – RB LAJPCIG 1:1

Gosti su bili ogromni favoriti za trijumf, ali su poraz izbegli pogotkom tek u sudijskoj nadoknadi vremena, iako su generalno bili dominantniji tim na terenu. Arminija se seli u popularnu „Cvajtu“, dok je RB Lajpcig sačuvao četvrtu poziciju na tabeli i tako se plasirao u Ligu Šampiona naredne sezone.

ROMA – Venecija 1:1

Roma je evidentno u „mislima“ već u finalu Lige Konferencije (bez pobede na poslednjih pet duela u „Serie A“), gde im predstoji susret protiv holandskog Fejnorda. Venecija je stigla do vodstva već u uvodnom minutu utakmice, ali su nakon pola sata igre ostali sa igračem manje na terenu. Rimski klub je uputio nestvarnih 46 udaraca ka protivničkom golu (izveli 20 kornera), ali je samo jedna lopta završila u mreži, dok u nekoliko navrata nisu imali ni sreće, jer su pogađali okvir gola Venecije.

VULVEREMPTON – Norič Siti 1:1

Očekivao se prekid „posta“ Vulvrhemptona bez trijumfa u Premier ligi protiv „fenjeraša“, ali do očekivanog trijumfa. Gosti su imali prednost nakon prvih 45 minuta igre, dok su „Vukovi“ poravnali rezultat na semaforu u 55. minutu meča. Ipak, do potpuog preokreta nisu mogli.

Vest Hem Junajted – MANČESTER SITI 2:2

Londonski klub je dodatno „zakuvao borbu“ za naslov prvaka Premier lige. Mogli su i dodatno, jer su posle prvog poluvremena imali 2:0. Ipak, aktuelni šampion se „probudio“ u nastavku, stigao do poravnanja rezultata, a mogli su i do kompletnog preokreta, ali je Rijad Marez promašio jedanaesterac u finišu susreta. Ostaje nejasno zbog čega najbolji igrač tima – Kevin De Brujne nije preuzeo odgovornost sa bele tačke. Ovako, odluka o šampionu Engleske „pašće“ u poslednjem kolu.

AZ ALKMAR – RKC Valvijk 1:3

Utakmica koja nijednim i drugima nije ništa značila u rezultatskom smislu. Gosti iz Valvijka su prvi poveli, ali su domaćini pogotkom u nadoknadi vremena prvog dela igre. U nastavku su gosti ponovo stekli prednost, dok je domaćinima bio poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije. RKC je svojim trećim golom na meču stavio „tačku“ i tako po prvi put nakon 2001. godine uspeo da ostvari trijumf u Alkmaru.

Voluntari – FSCB 2:2

Ogroman kiks koji znači i kraj od „borbe“ za naslov prvaka Rumunije. Kluž je to iskoristio i pred poslednje kolo ima nedostižnih četiri poena prednosti. Stoga, veliki derbi FSCB – Cluj igraće se samo za prestiž, a ne i za šampionsku titulu kako su mnogi već unapred okarakterisali tu utakmicu. FCSB nije imao dovoljno koncentracije ovog vikenda, jer su golove primali u završnicama prvog, odnosno drugog poluvreme, što se ispostavilo kao odlučujući detalj u aktuelnoj sezoni.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje