petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Lids Junajted – ČELZI 3:0

Eksperimentisao je trener gostiju – Tomas Tuhel sa pojedinim igračiva van svoje primarne pozicije i to mu se na kraju „obilu o glavu“. Golman londonskog tima je nakon svoje velike greške praktično poklonio prvi pogodak domaćinima, nakon kojih su „kola krenula nizbrdo“ za favorizovane „Plavce“. Lids Junajted je odigrao zaista sjajnu utakmicu, kaznio svaku grešku protivnika koji je utakmicu okončao sa igračem manje na terenu, otkako je Kaludi Kulibali dobio crveni karton, te neće imati pravo nastupa u narednom kolu. Pritom, bilo je primetno koliko ekipi Čelzija nedostaje klasičan napadač, kojeg naprosto moraju da dovedu do kraja letnjeg prelaznog roka.

Njukasl – MANČESTER SITI 3:3

Svako ko je ogledao utakmicu odigranu na stadionu „St. James Park“ apsolutno nije zažalio, osven ako je na svom tiketu „čekao dvojku“ na favorita. Aktuelni prvak je stigao do vodstva već u 5. minutu susreta i tada se činilo da će ponovo lako stići do pobede. Ipak, domaćini su nakon primljenog gola zaigrali znatno bolje, te su do poluvremena uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. U nastavku su nakon sjajnog pogotka iz slobodnog udarca – Kirana Tripijea imali i dva gola prednosti, ali su gosti brzim golovima – Erlinga Halanda i Bernarda Silve poravnali skor na semaforu, ali do potpunog preokreta na kraju ipak nisu mogli.

SEVILJA – Valjadolid 1:1

Nakon poraza u uvodnom kolu, ovog vikenda samo bod za Sevilju na svom terenu. Pritom i do njega su došli veoma teško. Gosti su uspešno „odbijali“ napada kluba iz Andaluzije, a na 10-tak minuta pre kraj meča su postigli i pogodak za vodstvo. Ipak, Sevilja je uspela da izbegne drugi startni neuspeh u nizu zahvaljujući pogotku – Karima Rekika nakon greške golmana Valjadolida.

Hibernijan – RENDŽERS 2:2

Nakon tri vezane pobede, prvi „kiks“ Rendžersa u novom šampionatu. Gosti su na pauzu između dva poluvremena otišli sa minimalnom prednošću posle iskorišćenog jedanaesterca u poslednjim momentima prvog dela igre. U nastavku, Hibernijan je brzo poravnao rezultat, ali su „Policajci“ nedugo zatim vratili prednost na svoju stranu. Međutim, dobili su čak dva direktna crvena kartona, a da „tragedija“ bude još veća za njih, bez novog trijumfa su ostali u sudijskoj nakoknadi vremena.

BORUSIJA DORTMUND – Verder Bremen 2:3

Ono što se u subotu poslepodne dogodilo u Dortmundu sigurno će se dosta, dosta dugo prepričavati u fudbalskim krugovima. Naime, popularni „Milioneri“ su do 89. minuta imali dva gola razlike, ali su na kraju ostali „praznih ruku“! Upravo od tog momenta, pa sve do petog minuta sudijske nakoknade vremena gosti iz Bremena su postigli nestvarnih 3 pogodaka i praktično „ukrali“ već upisane bodove favorizovanim domaćinima. „Zeleno-beli“ su tako za pet minuta „režirali“ jedan od najvećih preokreta u svetu fudbala, zahvaljujući golovima trojice igrača koji su priliku za igru sa klupe dobili u drugom poluvremenu. Zaista nestvaran scenario!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje