petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Augzburg – BAJERN MINHEN 1:0

Potpuno je netipično da bavarski gigant bude iz vikenda u vikenda u ovoj rubrici. Nakon tri uzastopna prvenstvena remija, očekivala se reakcija i ubedljiva pobeda protiv „slabašnog“ Augzburga. Ipak, ne samo da do nje nije došlo, već je vladajući šampion pretrpeo svoj prvi poraz u novoj sezoni. Pritom, „Bavarci“ su prekinuli svoj niz od čak 87 uzastopnih utakmica u Bundesligi na kojima su postigli najmanje jedan pogodak. Nema dileme da će im reprezentativna pauza dobro doći da konsoliduju svoje redove.

Monca – JUVENTUS 1:0

Monca je do ovog kola bila „zakucana“ za samo dno prvenstvene lestvice uz samo jedan osvojen bod, ali su sada uspeli da iznenade favorizovani Juventus, koji je tako produbio krizu u kojoj se nalazi. Anhel Di Marija je zbog udaranja protivničkog igrača dobio direktan crveni karton pri kraju prvog poluvremena, a domaćini su brojčanu prednost na terenu uspeli da materijalizuju pogotkom na 15-tak minuta pre kraja meča i tako stignu do prve pobede u šampionatu. Sa druge strane, teški dani za torinski klub i njihovog trenera – Masimilijana Alegrija.

St. Miren – SELTIK 2:0

Sjajno je Seltik započeo novu sezonu sa maksimalnih šest pobeda u isto toliko kola, ali je sada usledio zaista neočekivan poraz. „Zeleno-beli“ su imali čak 80% poseda lopte u svojim nogama, 18 udaraca ka golu svog rivala, izveli su sedam kornera, ali sve to na kraju nije bilo dovoljno čak ni za počasan pogodak.

LUDOGOREC – Arda 1:1

Utakmica je odlična krenula za Ludogorec koji je stigao do vodstva već u 1. minutu susreta. Ipak, na pauzu između sva poluvremena otišlo se sa rezultatom 1:1, nakon autogola kojeg je postigao jedan od defanzivaca domaćina. U nastavku duela, Ludogorecu su bila poništena dva gola nakon signalizacije iz VAR sobe, a duboku u sudijskoj nakodnadi vremena gosti su ostali sa desetoricom fudbalera na terenu, ali su svakako uspeli da stignu do iznenađujućeg boda.

Boavista – SPORTING 2:1

Sporting igra na izuzetno visokom nivou u Ligi Šampiona, ali je u nacionalnom prvenstvu Portugala potpuno drugačija situacija. Lisabonski klub je već doživeo svoj treći neuspeh u domaćem šampionatu nakon samo sedam odigranih kola. „Orlovi“ sada zaostaju čak 11 bodova za prvoplasiranom Benfikom, dok je Boavista uspela da savlada Sporting nakon 14 godina „posta“.

Eštoril – PORTO 1:1

Porto je do ovog susreta imao devet uzastopnih trijumfa protiv Eštorila, koji ih je sada „sapleo“. Domaćini su do prednosti stigli pogotkom pri kraju prvih dela igre i tako nagovestili da bi mogli da prekinu lošu seriju rezultata protiv popularnih „Zmajeva“. Porto je u nastavku bio daleko dominantniji tim na terenu, ali u dva navrata nisu imali ni sreće, jer su pogađali okvir gola. Eštoril je 77. minutu ostao sa igračem manje na terenu, te je favorizovani gost još više „stezao obruč“ njihovog gola, a do pogotka i barem jednog boda došli su zahvaljujući realizovanom jedanaestercu u devetom minutu sudijske nadoknade vremena.

SPARTA PRAG – Ostrava 1:1

Neverovatan niz rezultata kluba iz Praga se nastavlja, jer je ovo bio njihov peti vezani remiju u nacionalnom prvenstvu. Domaćini su poveli sredinom prvog poluvremena i sa minimalnih 1:0 se otišlo na odmor. Ostrava je već u prvom minutu drugog dela igre uspela da poravna na 1:1 iz njihovog jedinog udarca ka protivničkom golu u toku čitavog meča! Sparta u nastavku uprkos ogromnoj terenskoj inicijativi nije uspela da dođe do drugog pogotka koji bi im doneo ceo „plen“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje