ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

VALENSIJA – Kadiz 0:1

Gosti su stigli do vodstva već u 9. minutu utakmice koje su na kraju uspešno sačuvali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Valensija je imala terensku dominaciju, preko 70% poseda lopte u svojoj kontroli, ali nisu uspeli ni da izbegnu poraz. Sa druge strane, Kadiz je ovom pobedom trenutno napustio zonu ispadanja.

Monca – INTER 2:2

„Neroazuri“ su u proteklom kolu savladali prvoplasirani Napoli, ali su sada tu pobedu praktično „izbrisali“. Samo bod na gostovanju kod debitanta u elitnom rangu takmičenja, a da „tragedija“ po njih bude još veća, bez sva tri boda su ostali u sudijskoj nakoknadi vremena nakon postignutog autogola.

LACIO – Empoli 2:2

Lacio nakon nastavka sezone „prosipa“ bodove. Posle poraza u minulom kolu protiv Lećea nakon vodstva, sada samo bod na svom terenu u duelu protiv Empolija. Pritom, „nebesko-plavi“ su imali dva gola razlike sve do 83. minuta kada su primili prvi pogodak, a drugi duboko u nadoknadi vremena, te tako ostali bez „upisane“ pobede.

PSV – Sparta Roterdam 0:0

Prva utakmica bez Kodija Gakpa i odmah problemi sa realizacijom za popularne „Filipsovce“. Favorizovani domaćin uprkos velikoj inicijati nije uspeo da „slomi otpor“ zaista sjajnog roterdamskog tima ove sezone, koji su ponovo pokazali da momentalna šesta pozicija na tabeli nije slučajnost. Ujedno to je za Spartu bila deveta uzastopna prvenstvena utakmica na kojoj nisu pretrpeli poraz.

NEK Najmegen  – AJAKS 1:1

Ajaks definitivno je u „krizi“, što je pokazalo i ovo gostovanje u Najmegenu. Aktuelni prvak je osvojio samo bod u susretu u kojem je imao ulogu velikog favorita. Za popularne „Kopljanike“ ovo je bio četvrti meč u nizu u šampionatu Holandije na kojem nisu došli do celog „plena“.

Kasa Pija – PORTO 0:0

Kasa Pija ponovo je demonstrirala da visoko peto mesto na prvenstvenoj tablici „plod“ je veoma dobrih izdanja tokom aktuelne sezone. Pritom, domaćini su na samom kraju prvo dela igre dobili crveni karton, te čitavo drugo poluvreme odigrali sa igračem manje na terenu. Porto je svakako „gospodario“ terenom posebno nakon brojčane prednosti, ali brojnim prilikama nisu postigli gol koji bi im doneo trijumf.

Maritimo – SPORTING 1:0

Čak peti poraz za lisabonske „Lavove“u tekućem prvenstvu. Ovoga puta protiv tima koji se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli. Jedini pogodak na susretu viđen je u 56. minutu kada su domaćini uspešno realizovali jedanaesterac. Sporting posle novog „kiksa“ zaostaje čak 12 bodova za prvoplasiranom Benfikom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje