četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Mehelen – GENK 2:2

Aktuelni lider belgijskog šampionata nije uspeo da savlada ekipu koja se bori za opstanak. Mehelen je prvi stigao do prednosti, ali su gosti do poluvremena poravnali rezultat. U nastavku su doma ćini ponovo došli do vodstva, ali je Genk „otkinuo“ bod zahvaljujući postignutom pogotku duboko u sudijskoj nadoknadi vremena.

Borusija Mehengladbah – BAJERN MINHEN 3:2

Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko sezona „Koltovi“ su uspeli da iznenade vladara nemačkog fudbala. „Bavarci“ su već u 8. minutu igre ostali sa igračem manje na terenu usled direknog crvenog kartona kojeg je dobio Dajot Upamekano (i pored upotrebe VAR tehnologije, prema mnogima to je bila pogrešna odluka). Domaćini su uspeli da materijalizuju brojčanu prednost u polju i da tako nanesu minhenskom tim tek drugi prvenstveni poraz u sezoni, koji je samo usled bolje gol razlike trenutno na samom vrhu tabele.

ČELZI – Sautempton 0:1

Novi veliki „udarac“ za londonsku ekipu. Poraz na svom terenu protiv poslednjeplasiranog tima u Premijer ligi. „Svetci“ su u nadoknadi vremena prvog poluvremena stigli do vodstva nakon pogotka kapitena – Vord-Prauza iz slobodnog udarca. U nastavku su „Plavci“ preuzeli inicijativu imali nekoliko prilika, ali su ponovo pokazali da imaju zaista ogromnih problema sa realizacijom u fazi napada. Čelzi je tako nastavio svoju rezultatsku krizu, jer su upisali samo jednu pobedu na poslednjih 10 utakmica (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Sa druge strane, zaista „zlata“ vredni bodovi za Sautempton u njihovoj „borbi“ za opstanak u ligi.

Notingem Forest – MANČESTER SITI 1:1

Zaista veliki „kiks“ za vladajućeg šampiona. Samo bod protiv novog premierligaša, kojeg su u prvoj utakmici u sezoni „potopili“ sa ubedljivih 6:0. „Građani“ su na samom kraju prvog poluvremena uspeli da povedu, ali u nastavku nikako nisu uspevali da dođu do drugog pogotka (propustili su nekoliko izvanrednih prilika) i da tako „osiguraju“ trijumf. Umesto toga, stigla je „kazna“ nakon prvenca Krisa Vuda u dresu svog novog kluba, na samo pet minuta pre isteka 90-og (to je ujedno bio jedini udarac domaćina u okviru gola). Mančester Siti je tako ponovo dopustio londonskom Arsenalu da preuzme lidersku poziciju na prvenstvenoj lestvici nakon ovog vikenda.

ATALANTA – Leće 1:2

Po drugi put u sezoni Leće je „koban“ po tim iz Bergama. Već u uvodnim minutima popularni „Vukovi“ su imali prednost na svojoj strani koju su duplirali u 75. minutu. Do kraja „Boginja“ je uspela samo da „ublaži“, ali ne i da izbegne poraz na svom terenu. Atalanta je sada izvan TOP 4 zone, dok je Leće na velikih +10 u odnosu na zonu ispadanja.

Teplice – SLAVIJA PRAG 1:1

Autsajder je poveo već u 3. minutu utakmice i tako nagovestio potencijalno veliko iznenađenje. U nastavku su gosti prvo promašili jedanaesterac nakon tačno jednog sata igre, ali su 15 minuta kasnije uspeli da iz drugog dosuđenog penala poravanju rezultat na semaforu. Ipak, do potpunog preokreta nisu mogli. Uprkos remiju, tim iz Praga je zadržao svoje mesto na čelu tabele.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje