petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Bolonja – INTER 1:0

Dosta problema ima Inter na gostovanjima tokom aktuelne sezone, a to su potvrdili i ovog vikenda. Pretrpeli su minimalan poraz u Bolonji koji je mogao da bude i ubedljiviji, da domaćini nisu pogodili okvir gola dok im je i poništen jedan pogodak nakon signalizacije iz VAR sobe tokom prvog dela igre. Bolonja je tako nastavila sa sjajnim rezultatima u poslednje vreme, dok sa druge strane popularni „Neroazuri“ sada zaostaju ogromnih 18 bodova u odnosu na prvoplasirani Napoli.

Almerija – BARSELONA 1:0

Nakon remija Real Madrida u duelu sa gradskim rivalom, Atletikom Madridom (1:1), Barselona je imala sjajnu priliku da eventualnom pobedom protiv novajlije u ligi, stigne do dvocifrene prednosti (+10) na vrhu tabele u odnosu na „Kraljevski klub“. Ipak, Barselona je prekinula svoj niz od sedam vezanih pobeda u „La Liga“ u utakmici gde se to možda najmanje očekivalo. Iako su imali čak 3/4 vremena loptu u svom posebu, bili su dosta „jalovi“ u fazi napada, odnosno uputili su samo jedan jedini udarac u okvir protivničkog gola. Nakon eliminacije iz daljeg toka Lige Evrope od Mančester Junajteda, sada i veoma neprijatan poraz od novog prvoligaša, te tako nisu napravili dobru uvertiru za prvu utakmicu polufinala nacionalnog Kupa „Copa del Rey“ protiv madridskog Reala koja je na programu u četvrtak na stadionu „Santiago Bernabeu“.

Kristal Palas – LIVERPUL 0:0

Veoma ubedljiv poraz na svom terenu od madridskog Reala (2:5) u prvoj utakmici 1/8-finala Lige Šampiona, evidentno je „uzdrmao“ ekipu Liverpula. Dosta „bleda“ partija na gostovanju u Londonu, iako su u dva navrata pogađali okvir gola, ali je i Kristal Palas mogao zatresao prečku u finišu prvog poluvremena. Nakon ovog remija, popularni „Redsi“ sada zaostaju velikih devet bodova u odnosu na TOP 4 zonu.

BEŠIKTAŠ – Antalijaspor 0:0

Treća prvenstvena utakmica u nizu na kojoj Bešiktaš nije ostvario pobedu. Samo bod pred svojom publikom u susretu protiv jednog od najslabijih gostujućih timova u ligi. „Crno-belima“ je VAR soba u 80. minuta poništila pogodak, dok su sami ispustili ceo „plen“, jer duboko u sudijskoj nadoknadi vremena nisu uspeli da realizuju jedanaesterac.

PORTO – Žil Visente 1:2

Neverovatna utakmica odigrana je na stadionu „Dragao“. Viđen je bukvalno svaki aspekt fudbalske igre – preokret, crveni kartoni, penali, poništeni golovi, pogođene prečke, upotreba VAR tehnologije…“Zmajevima“ je već u uvodnom minutu poništen pogodak, ali su svega 180 sekundi kasnije uspeli da dođu do vodstva. Na isteku prve trećine prvog poluvremena domaćini zatresli su okvir gola i tada je delovalo da će dosta lako i uverljivo opravdati svoju ulogu ogromnog favorita. Ipak, od tog momenta situacija se u potpunosti promenila u korist autsajdera. Prvo su gosti poravnali rezultat u 27. minutu igre, da bi Porto nedugo zatim ostao sa igračem manje na terenu usled direktnog crvenog kartona kojeg je „zaradio“ – Žoao Mario. U sudijskoj nadoknadi prvog dela igre gosti su uspeli da realizuju penal i tako pre odlaska na odmor na ogromno iznenađenje preokrenu rezultat u svoju korist. Na samom startu drugog dela igre, Mateus Uribe je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te je aktuelni prvak ostao sa devetoricom fudbalera na terenu. I pored toga uspeli su da dođu do pogotka za 2:2, ali je i taj gol na kraju nije bio priznat nakon pregleda u VAR sobi. Do kraja susreta, Porto sa dvojicom igrača manje u polju, nije uspeo da izbegne poraz. Nakon ovog kola, ekipa Serđa Konsisaa zaostaje osam poena za prvoplasiranom Benfikom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje