petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

PARTIZAN – Radnik 1:2

Zaista pravo „rasulo“ vlada u redovima Partizana, pogotovo u nastavku sezone. Eliminacija iz Lige Konferencije, poraz u večitom derbiju, debakl na svom terenu od Mladosti GAT i samo remi protiv Kolubare, kao da nisu bili dovoljno loši rezultati, već se na sve to nadovezao novi neuspeh pred svojom publikom od do ovog kola poslednjeplasiranog tima lige, Radnika iz Surdulica. „Crno-beli“ su tako prepustili drugu poziciju na tabeli ekipi TSC-a, stoga moraju što pre da se „probude“, jer bi u suprotnom vrlo lako mogli da ostanu bez kvalifikacija za plasman u Ligu Šampiona.

Napredak – CRVENA ZVEZDA 1:1

Nakon Partizana i Crvena Zvezda je „kiksnula“ ovoga vikenda, samo što to sasvim izvesno neće uticati na konačan epilog sezone, jer trenutno na vrhu tabele imaju čak 18 bodova prednosti. Mirko Ivanić je doneo gostima vodstvo u 38. minutu, a kako nisu uspevali da dupliraju prednost, fudbaleri Napretka su uspeli to da iskoriste i pogotkom pet minuta pre kraja utakmica dođu do poravnanja rezultata i ispostaviće se velikog boda.

Bohum – RB LAJPCIG 1:0

RB Lajpcig je naprosto bio „ponižen“ u revanš duelu 1/8-finala Lige Šampiona na gostovanju kod Mančester Sitija (7:0), te se to itekako odrazilo na njihovu igru ovoga vikenda. Na samom startu drugog dela igre srpski internacionalac – Erhan Mašović je doveo Bohum do prednosti, koju su uspešno sačuvali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gosti su najbolju priliku na utakmici propustili u nadoknadi vremena kada su pogodili okvir gola.

ČELZI – Everton 2:2

Nakon nekoliko trijumfa, ponovo „kiks“ londonskog tima. Nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu, ali zato jeste u nastavku. „Plavci“ su u dva navrata imali prednost na svojoj strani, ali su gosti oba puta dolazili do poravnanja rezultata, drugi put pogotkom u 90. minutu susreta. Čelzi je tako ostao veoma daleko od TOP 4 zone, dok su „Karamele“ osvojile veoma vredan bod u njihovoj „borbi“ za opstanak u Premijer ligi.

Liberec – SLAVIJA PRAG 2:2

Liberec je poveo u 25. minutu, ali su gosti „uzvratili“ samo pet minuta kasnije. Sredinom drugog poluvremena Slavija je iz penala uspela da u potpunosti preokrene rezultat u svoju korist. Ipak, u 90. minutu ostali su sa igračem manje na terenu, a domaćini su to umeli da „kazne“ golom u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

PLZEN – Bohemijans 1:2

Treća prvenstvena utakmica u nizu na kojoj Plzen nije došao do pobede, odnosno drugi vezani poraz. Plzen je imao minimalnu prednost nakon prvih 45 minuta igre, ali su na kraju ostali „praznih ruku“, što je zaista veliko iznenađenje, pogotovo što su gosti do drugog gola stigli sa igračem manje u polju. Kladioničarskim rečnikom rečeno – došao je prelaz „iz keca u dvojku“, gde je kvota bila oko @51.00.

Vitese – PSV 1:1

Mnogo problema ima PSV na gostovanjima tokom ove sezone, a to su ponovo pokazali. Iako su poveli već na samom startu duela, na kraju su morali da se zadovolje samo jednim osvojenim bodom. Nakon ovog kola imaju čak osam bodova zaostatka u odnosu na lidera prvenstva, Fejnord.

SALZBURG – Altah 1:1

Ponovo se pokazale da utakmice između prvoplasiranog i poslednjeplasiranog tima u ligi treba itekako izbegavati. Gosti su u 55. minutu utakmice neočekivano došli do vodstva, da bi Salzburg preko svog talentovanog golgetera – Benjamina Šeška uspeo da barem izbegne svoj prvi prvenstveni poraz pred domaćom publikom ove sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje