nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Salernitana – INTER 1:1

Nastavlja Inter sa veoma slabim rezultatima, pogotovo na gostovanjima u tekućoj sezoni. Nakon tri vezana poraza, ovoga puta samo bod protiv ekipe koja se bori za opstanak. „Neroazuri“ su već u 6. minutu utakmice stigli do prednosti, ali nikako nisu uspevali istu da dupliraju, jer su promašili nekoliko veoma izlgednih prilika. I kako to neretko biva „kazna“ je došla u 90. minutu kada je upravo nekada šnji fudbaler milanskog tima – Antonio Kandreva na zaista spektakularan način postigao pogodak i tako velikog favorita ponovo ostavio bez celog „plena“. Inter je sada izvan TOP 4 zone, te u slabom raspoloženju odlaze na gostovanje u Lisabon, gde ih očekuje prvi meč 1/4-finala Lige Šampiona protiv Benfike.

MILAN – Empoli 0:0

Trener aktuelnog prvaka Italije – Stefano Pioli je „promešao“ startnu postavu i to mu se na kraju „obilo o glavu“. Naime, „Rosoneri“ na svom terenu nisu uspeli da savladaju Empoli, koji ove sezone veoma slabo igraja na gostovanjima. Milan je postigao pogodak u 90. minutu susreta, ali je on na kraju bio poništen posle signalizacije iz VAR sobe. Kao i njihov gradski rival, tako i Milan ovakvim rezultatom komplikuje situaciju oko plasmana među TOP 4 tima.

FIORENTINA – Specija 1:1

Sjajnoj seriji pobede Fiorentine došao je kraj ovoga vikenda i to u utakmici, gde se to nije očekivalo. „Viola“ je stigla do prednosti u 25. minutu zahvaljujući autogolu, ali su gosti nedugo zatim uspeli da poravnaju rezultat na semaforu. U drugom poluvremenu domaćini su bili apsolutno dominantniji tim na terenu, ali nisu uspeli da dođu do novog trijumfa. Sa druge strane, Specija je osvojila veoma bitan poen u „borbi“ za opstanak u ligi.

Anže – LIL 1:0

Anže je gotovo „siguran putnik“ u drugi rang francuskog fudbala, ali su sada uspeli da iznenade ekipu Lila. Anže je upisao svoj tek treći trijumf u sezoni, te su i dalje ubedljivo na poslednjem mestu na prvenstvenoj lestvici. Lil pak, ovim neočekivanim porazom je značajno umanjio sebi šanse oko eventualnog plasmana u Ligu Šampiona naredne sezone.

AZ ALKMAR – Sparta Roterdam 0:1

Samo jedan osvojen bod za AZ Alkmar iz poslednja tri prvenstvena duela. Samim tim, „borba“ za plasman u Ligu Šampiona u konkurenciji sa Ajakom i PSV-om, sada je svedena na domen samo teorije. Gosti su do vodstva stigli u nadoknadi prvog dela igre, koje su uspešno sačuvali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka i time ponovo pokazali da su ove sezone najprijatnije iznenađenje u prvenstvu Holandije.

SALZBURG – Austrija Viena 3:3

Zaista sjajna utakmica odigrana je na Red Bul Areni u Salzburgu. Domaćin je nakon prvih 45 minuta igre imao prednost od dva gola razlike i tada je sve ukazivalo da će doći do rutinske pobede. Ipak, u drugom poluvremenu gosti su napravili zaista senzacionalan povratak, postigli su čak tri gola i u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist. Međutim, domaćini su na kraju uspeli da izbegnu poraz, otkako su u sudijskoj nadoknadi vremena uspešno realizovali jedanaesterac.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje